Prijava
   

Zmijarnik

Kablovi od kompjutera, zvučnika i pojačala sklupčani oko vaših nogu.

   

Vreme leči sve

Razlog za čekanje satima u čekaonicama po Domovima zdravlja.

-Sestro čekam već tri sata ovde u čekaonici!
-Ne brini deko,vreme leči sve.
-E onda u redu.

   

Razlog zašto su babe i dede toliko kul

...nije što te toliko vole, pa ti dopuštaju da bukvalno visiš na lusteru...

Pravi razlog je u tome što oni uživaju da gledaju kako nerviraš svoje roditelje, jer su imali istu muku sa njima...

Ćale : Pa dobro bre ćale, što si pustio Nemanju da se umaže onoliko?
Deda: E Rajko, da znaš kakva si ti svinja bio u njegovim godinama, reč mi ne bi rekao.

   

Poker u teritorije

Ako je verovati onoj našoj "mi smo se uvek branili i nikad nismo vodili osvajačke ratove", onda je ovo jedini logičan način na koji je Dušan mogao da napravi onoliko carstvo.

Dušan: E pa moj pravoslavni prijatelju, ulažem Rašku i Kosovo. Da te vidim...

vizantijski car: Au Dule, pa loše blefiras, matori. Ovako ćemo... Pratim tvoj ulog sa Epirom i Tesalijom, i podižem za Halkidiki i centralnu Grčku.

Dušan: Tako, a? Aj pratim te sa Zetom i Dubrovnikom. Šta imaš?

vizantijski car: Joj Dule, naivčino slovenska, pa puko si, čoveče! Triling kečeva!

Dušan (šmekerski gasi cigaru, ispija viski i baca karte na sto) : Kenta, matori! Žao mi je.

vizantijski car: Šta koji kurac?!

Dušan: Ajde bre buraz, pa nije sve tako crno. Nego da li znaš ti da smo se mi Srbi uvek branili i da nikad nismo vodili osvajački rat?

vizantijski car: Ma bre da se teraš i ti i ti tvoji osvajački ratovi, koje nisi vodio, u tri lepe pizde materine! Dobro mi nisi i Konstantinopolj uzeo! (nastavlja sebi u bradu) Šta nam bi da pokrštavamo i opismenjujemo ove budale? I ko ih bre nauči da igraju poker? Joj, Justinijanu Metodije XVI Porfigeronitu, ako saznam da si ti jebao sam ti mamu onu tvoju tračansku! Ne gine ti turski front!

   

Ispuniću ti sve želje,samo me u vodu ne vraćaj

Molba zlatne ribice pecarošu u Meksičkom zalivu.

   

Fudbalizovan život

Ti si centarfor, mlad i perspektivan.

U odbrani tvog tima nalaze se tvoji roditelji, koji ti daju stabilnost i sigurnost. Stub odbrane, štoper - to je tvoja majka, koja će previše često da pazi na tebe, toliko da će zaboraviti na protivničke napadače. Iako je to u većini slučajeva nepotrebno i ometa te, to je samo njen strah od tvog eventualnog postizanja autogola.

Ćale je bek, uleteće često iz odbrane da ti pripomogne, ali će se vratiti brzinom Roberta Karlosa - ne samo da popuni rupu u odbrani, već i da štoper ne bi primetio njegovu preteranu slobodu u igri.

Babe, tetke, ujaci - bave se svojim zadacima, ali će povremeno da te "izbace" nekom novčanom donacijom, kao što zadnji vezni ume iznenadno da "spoji" svog špica sa golom.

Braća i sestre su poput nekadašnjih, klasičnih krila - probiće pored auta i uputiti ti centaršut u vidu saveta ili neke slične pomoći. Mada umeju da budu i poput savremenih krila - praktično tvoj partner u napadu.

Najbolji drug - polušpic, plejmejker, tvoj najbliži saigrač. Vašim bravurama i duplim pasovima jurišaćete i na najjače, i na najgrublje odbrane. Izvodićete egzibicije. Ponekad neće ići sve po loju: upadaćeš u zamke, kasniće pasovi, ali i ofsajd je za napadača.

Padaće het-trikovi i crveni kartoni, neko će na svom putu dobiti stalnog partnera u napadu, neko će ostati ptica selica, ali zapamti jednu stvar - kompletan napadač je samo onaj koji igra u oba smera, koji radi za svoje saigrače isto kao što i oni rade za njega.

   

Stilovi igranja na tehno muziku

1) Zvečarka stil - jedna noga je na podlozi, a druga je manje ili više podignuta i trese se kao da je zvečarka u nogavici. Nakon 2-3 minuta, vrši se zamena nogu na principu šetanja zvečarke iz jedne nogavice u drugu, a isto tako se menjaju i uloge nogu.

2) Izmena stil - nastao kao uzor na slavne srpske trenere kada pokazuje sudijama da žele da izvrše izmenu, pa podignu ruke u visini glave i obrću jednu oko druge u cikličnom procesu.

3) Basket šut stil (slobodno bacanje stil) - karakteriše ga lagano savijanje i ispravljanje kolena propraćeno imitiranjem košarkaškog šuta, ali bez lopte.

4) Boks stil - sastoji se u formiranju mlitave pesnice na obe ruke i pomeranju istih napred nazad. Zna da rastera ljude oko onoga ko upražnjava ovaj stil, a nije ni retkost da se nađe neki slučajni nokautiran kolega, ukoliko je "bokser" malo više popio.

5) Preskakanje vijače - nisu bitni pokreti ruku jer je vijača virtuelna, ali su zato poskoci konstantni, a učestalost poskoka zavisi od ritma muzike.

6) Jea bejbi stil - ruke se nalaze na stolu ili šanku, a glava se klima gore-dole sa facom u fazonu "jea bejbi, am d men".

   

Uticaj događaja iz pičke materine na život prosečnog tinejdžera

Noćna mora svakog tinejdžera sa malo paranoičnijim roditeljima. Negativna aktuelna dešavanja koja se, po mišljenju vaših roditelja, šire kroz vazduh i koja će pogoditi baš vas, kao neki domino efekat, Iako vi uopšte niti znate o čemu se radi niti ste u toku.

-Kevo, odo' ja u grad.
-Nemoj sine večeras. Je l' si čuo bila je neka masovna tuča u Novom Pazaru?!?!
-Dobro bre šta ja imam s' Pazarcima?! Odo'.
-More vraćaj se 'vamo!

-Idem do drugara, kevo.
-Ne idi sad! Jure Mladića!
-Pa šta ja imam s' tim?!
-Možda bude neka racija pa uhvate tebe! Vidiš ovi Belgijanci uhvatili nekog slikara ni krivog ni dužnog.
-Ma ja sam pljunuti Ratko! Id...
-Sedi kući bre!

-Ćale idem na bazen.
-Nemoj da ideš na bazen konjino je l' si čuo što se neko dete udavilo u moru u Crnoj Gori?!
-Ćale ej! Ja idem na b-a-z-e-n!
-Sedi kući more!

-TV: U diskoteci poznatoj pod nazivom "Trideset trojka" došlo je do
pucnj...
- Bolje ja ovo da ugasim da ne čuju moji neće da me puste na rođendan večeras.

-E ćale, je l' si čuo što u Teksasu u nekoj srednjoj školi bio masakr danas?! Troje poginulo i dve ranjene devojke. Da ne idem ja u školu danas a?
-More šta mene boli kurac za Teksas, marš u školu!
-Tako sam i mislio.

   

Deset stvari koje shvatite kad počnete da zivite sami

1. Rolne toalet papira ne niču same u WC-u.
2. Prašina pada po mestima gde je nikada ne biste očekivali.
3. Potrošačka korpa je zapravo još skuplja nego što piše u novinama.
4. Keva mozda upada u sobu kad vam je devojka tu, ali za razliku od cimera nikad ne dobije zelju da malo visi s vama.
5. Kreteni iz elektrodistribucije će vam stvarno isključiti struju ako je ne platite mesecima.
6. Kreteni iz telekoma će vam još brze isključiti telefon.
7. Majstori koje ne znate vam naplaćuju duplo više nego oni kod kuće, iako saopštavanje cene svojih usluga počinju sa "ali za tebe..."
8. "Ne mogu da izlazim, sredjujem stan" je skroz validan izgovor za propuštanje izlaska.
9. Keva nije luda što usisava tako često.
10. Ćale ne bi izdrzao sam ni tri dana.

   

Nije to što misliš

Jeste to što misliš.I gore je nego što misliš.

Primjera nema,jer nije to što mislite.

   

Takmičenje u gluposti

Opštepoštovana disciplina današnje omladine, kojoj, na moju sreću ili nesreću, pripadam. Cilj je, naravno, ne pokazati ni najmanju trunčicu kulture ili pokušaja obrazovanja, jer možete biti zauvek društveno obeleženi. Vrednost i popularnost dobijaju se po skali: što si nepismeniji, to si veći baja(ili riba).

Veče se spustilo i vazduh polako iz svakodnevnog dobija na mladosti i svežini. U parku, svaka klupa je zauzeta...parovi, grupice prijatelja, sav taj šarmantni zadah seoske omladine koja nema gde da ode.
Na prvi pogled, sve je tako lepo i sveže i mlado i živo i sedeći na klupi, pomišljam da bih se mogla stopiti s atmosferom. Svetlost je varljiva, puno smeha, hod je lepršav i svi oni seku život nemarno, zapravo, bez straha, grabe se i prežderavaju slatke srži.
Simpatična grupica poznanika prilazi mom društvu i počinje razgovor.
Ne razgovor, takmičenje.
"Spremate se za školu, knjige, čitate nešto?", počinje debeljuškasti mladić uz smeh.
"Hahahaha, svašta, naravno da ne, kakve knjige!"
"Ozbiljno, ja sam vukovac i u životu sam samo jednu knjigu pročitala!"
Usklici oduševljenja mase, sedim i smeškam se, ali niko me neće naterati da se okrenem protiv mojih najvećih saveznika, knjiga i pisane reči.
"Ja čitam nešto! Statuse na fejsu!" Još jedan usklik odobravanja.
"Ozbiljno, ko još čita!? Ti, je l' čitaš nešto?" Gotovo zapovednički, čopor se okreće prema mojoj prijateljici koja ponekad pozajmljuje knjige od mene. Očekuju odričan odgovor, to je dužnost koju društvo nalaže, i čujem je kako licemerno kaže: "Knjige, svašta! Počnem i smorim se, koja je to glupost! Naravno da ne čitam!
Mene preskaču, zbog moje knjigožderske ozvaničenosti, ali pitanje su uputili još jednoj devojci.
"Da, čitam. Volim da pročitam poneku knjigu, zašto je to nešto loše?"
"Ozbiljno?", prvo zbunjenost, a onda prezir na njihovim licima.
A šta će im to, šta će im nečije reči, šta će im senke stvarnosti, kada su se sami života prejeli i on im izlazi na nos i uši? Na pore.
A ja još jednom ovim što sam napisala dižem glas.
Glupost koja me okružuje, nemarnost koja me preplavljuje. Ponekad mislim da je stvarnost previše i da je ne mogu toliko podneti.
I kada sam odlazila, opori ukus nije hteo da nestane. Ima li spasa za sve, zar je samo vidljiva i opipljiva slast nešto što vredi? Taj na prvi pogled lep i blistav svet zapravo je pun ludosti i neznanja. Ponovo sam bila svedok jednog blesavog rituala. I garantujem da im nije kraj.

   

Čudan trip

DejaVu i amnezija u istom trenutku.

Mislim da sam ovo već jednom zaboravio

   

Može samo jedno, i upravo si ga ispucao

Idealan odgovor kada vas na ulici presretnu dosadne TV ekipe sa onim: "Izvinite, može jedno pitanje?"

   

Mali brat / sestra

"Objekat" na koji smo barem jednom u životu svalili krivicu, i optužili ih za naše zlodelo. Nije bitno da li je rođeni brat / sestra, od tetke, ujaka....Bitno je samo da je dete nesvesno sveta koje ga okružuje, i da se nađe tu kada vam je potrebna slamka za koju ćete se uhvatiti...U suprotnom - PROVEŠĆETE SE K'O BOS PO TRNjU!

Cunjaš po visećoj, po frižideru, mišijoj rupi u potrazi za nečim slatkim.. Jer naravno, pao ti je šecer...
Znaš da mama krije negde onu čokoladu koju si dobio kao "nagradu" za pređenu godinu..
Aha, otvaraš viseću, oči ti se ozariše, bale na usta krenuše, kad čujes "TRAS". Bacaš pogled dole, i vidiš razbijenu čašu od kojekakvog stakla kojem ni ime ne možeš da zapamtiš, i sve sto znaš je da si najeb'o. SLUPAO SI ČAŠU IZ KOMPLETA KOJI JE KEVA DOBILA KADA SE UDAVALA I TO KO ZNA KOGA. Znaš samo da si najeb'o, jer jelte, to je jako vredan poklon.
U očaju otvaraš čokoladu, pohlepno je jedeš razmišljajući o svom sledećem koraku..Kako da se izvučeš iz ovoga?! Odjednom, rešenje samo ulazi.
On, još uvek nesvestan sveta, još uvek usavršava ravnotežu na dve noge..Da, tvoj mali brat.

Ti:" 'Ajde dođi kod bate, da ti bata da malo čokolade!"
Dete ushićeno trči u tvoje naručje...
Ukaljaš mu ruke i usta, ne dozvoljavajući da mu čulo ukusa oseti blagodeti te crne kockice... Ne, previše si toga uložio da bi sada delio s njim.

Moonwalk - uješ u ninja stilu do svoje sobe, da te mama ne bi zatekla na mestu zločina. Ulaziš u sobu...
Dok jezikom polako oblizuješ ostatke svog malog slatkog greha, osluškuješ... I cekaš...
Dok konačno:"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!"
Trčiš do kuhinje...
Ti:"Mama, šta je bilo, šta se dereš?!"
Mama:"Pogledaj šta je ovaj uradio, pa ne mogu ga ni na minut samog ostaviti! Em što je pojeo celu čokoladu, em mi je slupao čašu! A to sam dobila od pokojne Milisave kada sam se udavala. Znas li ti koliko to meni znaci?!"
Ti:"Čekaj, stani, mi imamo čokolade?!"
Mama:"Više ne.. Ovaj je sve pojeo!"
Ti:"Uh, na koga li je tako proklet!?"

   

Objašnjavanje matematike mlađem bratu/sestri

Psihički ekvivalent fizičkog umora radnika u kamenolomu.

(nakon pola sata rješavanja sistema jednačina)
Ja:I sad to x što si dobila uvrstiš u ovu prvu jednačinu i dobiješ y. Kapiraš?
Sestra:Aaa, aha, aha...
...
Ja: Pa ajde
S: Šta?
Ja: Pa zamijeni umjesto x ovu brojnu vrijednost što si tu dobila.
S: Đe?
Ja: Pa tu, evo sad si izračunala, x=3.
S: Dobro to, nego đe da uvrstim sad to?
Ja: Pa u ovu prvu jednačinu!
S: A znači taj x iz prve jednačine i ovaj iz druge, to je isto?
Ja: Jeste, i sad si ga izračunala, pa kad ga zamijeniš tu, možeš y da dobiješ...
S: Aha..Čekaj..Aaa, pih, ne znam ja ovo.
Ja: A znaš, gledaj, evo...
S: A nema veze, pa ćemo drugi dan.
Ja: Tanjim živce pola sata na jedan jedini zadatak i pred kraj digneš ruke!? Nemoj mi dolazit' više, neka ti to drugi neko.
S: Neću, ajde..
(sjutra)
S: Alo, aj da vježbamo malo, imam pismeni u ponedeljak
...

   

Hrvatski jezik

svaki dan te nasmije nekom novom rijecju

HRT:IZVANREDNE vijesti (prim,aut. -VANREDNE vijesti)

Manijak u Kini pobio pola obdanista ( izvanredno nema sta)

   

Muzej XXX veka

Negde na nekoj planeti Bogu iza nogu.
"Dobro došli u muzej "Zemlja" posvećen istoimenoj uništenoj planeti. U njemu su izloženi delovi materijala iskopanih sa delova zemlje. Arheološka ispitivanja su pokazala da su na toj planeti živela čudna bića sa dve noge i dve ruke. Takođe su došli do zaključka da su imali razvijenu tehnologiju koja im je služila samo za zabavu. Još uvek istražuju uzrok raspada Zemlje ali postoji jedna pretpostavka da se Zemlja raspala zbog prevelike zabave koja je dostigla sam vrhunac..."
- Aaaaaaa. Oooo!
"Dokazi koji su izloženi govore o tome koliko su ta bića bila inteligetna i koliko im je zabava bila prioritet. U sarkofagu ispred vas možete videti kosture tih neobičnih bića. Mala glava ukazuje na to da su imali manji mozak od našeg. Ispitivanja mozga utvrdili smo da su centri za govor veoma razvijeni a centri za rasuđivanje oslabili. Takođe smo otkrili da je moždana aktivnost bila jaka u trenutku zadovoljstava koja su sebi pružala."
- Uuuuuu! Neverovatno!
"U sledećem sarkofagu možete videti neku vrstu cevi sa nekim neobičnim dodacima koja se punila nekakvim metalnim zrnima. Naša istraživanja su pokazala da su se često igrali sa tim stvarima i da je možda to bio vrhunac njihove zabave. Pronašli smo dosta takvih iskorišćenih zrna po svim delovima planete."
- Neobično.
"Zeleni svet možda je postojao ali u trenutku raspada planete nije. Hranili su se nekakvim tabletama ispunjenim mineralima i vitaminima jer su zalihe zelenih stvari potrošili. Ispred vas se nalazi dobro očuvana tableta."
- Zanimljivo.
"U atmosferi se nalazila velika količina ugljen dioksida pa su zbog toga neka bića ispuštali čudne zvuke. Nećemo vam reprodukovati te zvuke zbog mogućih oštećenja vaših pipaka ali ćemo vam reći da su u pitanju zvuci visoke frekvencije zbog kojih su pojedina bića izgubila sluh i živce."
"Dođite nam opet, sledeći predmeti će ubrzo biti dostavljeni."

   

Humanost prema životinjama u Srbiji

Kad zoveš nekog drugog da ti zakolje svinju.

   

Mentalna prostitucija

Situacija u kojoj je inteligentna i obrazovana osoba zarad egzistencije prinuđena da radi stvari koje smatra izuzetno glupim i degradirajućim za svoju ličnost. Za razliku od fizičke prostitucije, u kojoj se prodaje telo, kod mentalne prostitucije osoba je plaćena da svoje intelektualne kapacitete i znanje usmerava na neku aktivnost zbog koje se ne oseća prijatno.

Izdavač : Pogledajte samo kako Isidora Bjelica radi! Napiše po knjigu-dve svake godine. Njene knjige se prodaju u tiražima od po 100.000 primeraka! "Ljubav u Tunisu", "Ljubav u Egiptu" ... sve sami bestseleri!

Ozbiljan pisac : Ona piše gluposti za plitkoumne mase!

Izdavač : Slažem se ali znate li da je samo od prodaje knjiga kupila dva stana u Beogradu i automobil? Zbog čega vi ne biste pošli njenim stopama i napisali npr. knjigu pod naslovom "Ljubav na Devičanskim ostrvima"? Od toga bi imali korist i vi kao autor i naša izdavačka kuća. Više Vam se isplati to nego te vaše knjižice koje niko ne čita ... eno još nam stoji u magacinu pola prošlog tiraža, skuplja prašinu.

Ozbiljan pisac : Znate, ja se bavim ozbiljnim stvarima. Mene interesuje politička analiza, zbog toga sam magistrirao na FPN. Ne bih se snašao u žanru koji piše gospođa Bjelica.

Izdavač : Ma dajte, to svako može da piše! To vaše niko neće da čita. Napišite neki roman sa dosta kurvi, seksa, droge, alkohola, žurki - to se traži! Ubacite obavezno neki grupnjak, to je sad u modi! I ne zaboravite scenu silovanja i barem jedan gej par! I vanbračno dete! Obavezno sve to začinite sočnim psovkama, da vide kako ste emancipovani! Kazaćemo da je to istinita priča, od toga prodaja ima odmah duplo da skoči! Za mesec dana mi donesite rukopis, da što pre nosimo u štampariju.

Ozbiljan pisac (izneriviran) - Pre ću da obučem žensku odeću i zauzmem položaj kao trans prostitutka u Picinom parku nego što ću se baviti ovom mentalnom prostitucijom! Jebala vas Isidora! Dajem otkaz!

   

Ovo će biti duga i vrela noć

Kad nemaš pametnija posla nego da kući sedneš za komp uveče, ekipa se nije skupila ispred zgrade, a leto je, a klima ne radi, a nemaš ventilator, a prozor je mali,a mreža za komarce je bušna i ulaze komarci, a raid ne deluje, a komšijsko svetlo ti piči u oči...

?
+16
1
definicija