Prijava
   

Kokos

Misteriozni prašak iz daleke zemlje koji lasica i zec kupuju od veverice i konzumiraju na žurkama. Veverica je potrošila sve pare sa žiro računa, pa mora jadna da se snađe da prehrani sitne veveričiće. Ali avaj! Zli Aca Lukas jaše džinovskog leptira i preti da im otme kokos i nacionalnu tv frekvenciju!

Veverica sa tavana progovara:
-Ja sam mala veverica i pravi sam zvrk, Lukas ide, šmrče kokos, svi u šumu trk.
___________________________________________________________________________
Tako je veverica još jednom spasla celu šumu, a lasica je vevericu u znak zahvalnosti zaposlila kao degustatora žira u jednoj renomiranoj kanadskoj firmi.
Veverica je ubrzo zatim na samitu degustatora žira - žiranata - u deblu severnoameričke sekvoje osvojila prvu nagradu za životno delo i zlatan panj u obliku žira, donaciju junaka turske hit-serije, Kivanča Tatlituga.

   

Teletabisi

Jezivi program za decu koji nema ni smisla, a ni poente. Totalni je rebus i plaši me.

   

Jajcangle

Arhaična alatka iz porodice klešta.

Nemaju da se kupe u gvožđarama jer nijedna fabrika ih ne proizvodi a Kinezi nemaju od koga da ih kopiraju: jajcangle se kuju. Na prvi pogled izgledaju kao obična klešta, nešto kao hvataljke ili mašice, ali onaj deo do kljuna, proširen a nazubljen, krije pravu namenu tih mengela. "Možda ovo služi za krcanje orasa", pomisliće neki mladunac, ali neobjašnjiv osećaj nelagodnosti u predelu mošnica će ga opominjati da nije. Jer, iako on možda ne zna šta je to, njegovo telo instinktivno prepoznaje opasnost.

Prvo i jedino pravilo u vezi jajcangli je: ne želiš da se nađeš sa pogrešne strane jajcangli!

-Milorade, recider onom tvom mlađem da mi ostavi šćer na miru! Ako mu je rekla da neće onda to znači da neće: nema šta on da je zivka, sačekuje i da mi obleće oko kuće kad žena i ja nismo tu.
-A šta tebe to briga, komšija, i šta može njoj da fali? Nema šta ja njemu da govorim nit' bi on mene posluš'o, jer znaš kakvi su kad namirišu - to niko ne zadrža. Ponajmanje ne ti od tvojih 50 godina.
-Komšija, pa neću ja da se bijem sa njim: znam gde mu je legalo, samo ponesem jajcangle.
-Ne bi valjda?!
-A šta tebe to briga, komšija, ostaće ti onaj stariji.

   

Ispisnica

Kaznena mera. Penal za onog ko hoće pre vremena da odustane ili napusti neku društvenu igru. Ispisnice umeju da budu surove, naročito ako se iz igre povlači onaj ko u tom trenutku gubi.

-Jebite se i vi i vaše Kamene face! Sedim ovde sat vremena, a samo vama ga blajva!
-He-he!
-Ne mogu više da vas gledam kako se cerite! Idem kući!
-OK, al mora da padne ispisnica.
-Šta, da nećete možda macole da mi lupate?
-Jok bre, nismo deca. Ti ideš ispod stola.

   

Zaboravio da se probudi

Umro drugom najlepšom smrću na svetu. Uveče legao, ujutro nije ustao.

- 'De si druže, sto godina!
- Evo, idem sa sahrane...
- Čije? Neko poznat?
- Sećaš se onog što je jedini diplomirao u roku od cele generacije?
- Žika Teleskop? Sećam se, šta mu bi?
- Zaboravio da se probudi...
- Uf, tako bi i ja voleo da odem, u sred spavanja...
- Ma jeste, pa da prestraviš ženu u najlepšem trenutku.

   

Plave bluze

Čist indijanski sleng. Tako su severnoamerički domoroci nazivali omražene vojnike Unije, zbog njihovih plavih uniformi.

-Deda, deda!
-Šta je bilo Glupi ovne? Što si tako zadihan?
-Moram da ti se pohvalim! Ubio sam i skalpirao svoju prvu Plavu bluzu!
-Daj da vidim skalp...
-Evo ga. Kul, a? Jesam sad i ja ratnik?
-Pu jebem ti mater ludu! Plave bluze ne postoje već 150 godina, a ti si sjebo poštara što nam donosi penzije u rezervat!

   

Smrt Dušku Dugoušku

Jasan znak da si odrastao. Bar u intelektualnom smislu. Jednostavno dođe trenutak kada poželiš da Tom pojede Džerija da Pera uhvati pticu trkačicu, da nalupaju Duška Dugouška. Ali nemoj da misliš da je to zato što se pretvaraš u sadistu željnog krvoprolića. Ne boj se nisi ti novi Hitler. Iza svega toga se ustvari krije jedna mnogo kompleksnija slika. Zapravo ti upadaš u monotoniju. Sve ti postaje isto. Na poslu, u školi, kod kuće... Svaki dan. I ne možeš da se otrgneš od tog osećaja da si kao hrčak u točku, i da trčiš u mestu, i nigde. Zato smatraš da je vreme da se nešto promeni. Makar i u crtanom filmu. Barem jednom. Misliš da je slučajnost što je danas najpopularniji filmski žanr triler?! Ceo svet oseća tu monotoniju, i željni su neke promene, nekog iznenađenja. A onda nazad u stvarnost.
Takođe postajemo siti stalne dominacije istih ljudi. Zašto ne bi i druga strana pobedila s vremena na vreme. Makar za promenu. Promenu koju toliko priželjkujemo. Pitaš li se možda zašto sve manje gledaš Đokovića? Zato što više nije slabiji. A mi uvek navijamo za slabije. To je valjda zato što se mi osećamo tako. Sve više svakoga dana. i sve više isčekujemo smrt Duška...

Živeli Ren i Stimpi.

   

Ravnopravnost

Šljepiti muža po zadnjici.

   

Vođa

Prvo lice množine.

   

Dan boranije

Jedan od retkih radnih dana u životu zaposlenih kada se desi da im šefovi, kontrolori i drugi budžovani nisu u firmi.
Dan bez tenzija na šljaci, opuštencija a posao ide.

- Aj pitaj šefa da izađemo ranije, posao je gotov a treba da spremam slavu.
- Pali ti slobodno, danas je Dan boranije, svi šefovi su na putu. Ja imam još nešto da završim, pa ću onda.

   

ACAB

Izvesni crtač grafita Aca B. koji se potpisao gotovo na svim stadionima i sportskim halama Srbije.

Možda je
Aca Blagojević?
Aca Bojanić?
Aca Bojić?
čini mi se da nikad nećemo znati.

   

Kurva

ženska osoba za koju se kaže
-čas je vidiš,čas je ne vidiš

-zdravo Lena
-zdravo
-de nestade Lena
-evo me dole

   

Da se upišem

Sevanje prve jutarnje čašice za dobar poenterski učinak do kraja dana.

- Šta to radiš? Juče si bio mrtav pijan.
- Ma da se upišem samo, kasnije idem na neku slavu.

   

Samo je smrt sigurnija od Estonije

U svetu profesionalnog klađenja često se dešava da vrlo brzo procuri neka kvalitetna informacija po raznoraznim forumima vezana za ishod određenog meča. I kada gulija nagrne da se loži i trpa uplate na taj meč, kladionice imaju običaj da se "štite" na više načina, a najpoznatiji je onaj da se par ne može singlirati, već da mora da se veže sa još dve utakmice. I kako onaj koji zna kako diše ceo kladioničarski sistem uvek ima keca u rukavu, njemu ta ograničenja ne smetaju mnogo. On zna da kad god zagusti može da se pozove na estonsku ligu. Bilo da vam treba 1,1 konačan ishod, ili 1,35 na 3+, kad god igraju favoriti kod kuće, a u 90% slučajeva i u gostima, sve dolazi po kvoti i kako treba, što bi kockari rekli "k'o nacrtano". Otuda je i nastao odavno po forumima, a i ovako po kladžama izraz da je samo smrt sigurnija od Estonije, jer prema svim statistikama to je liga u kojoj opklada na favorita skoro uopšte ne može da omane. Razne Flore, Levadie, Narve uvek ubedljivo pobede svoje protivnike, a neretki su i dvocifreni rezultati. Mislim da sam baš danas video da je pala neka "desetka".

- Hvala svima koji ste pratili moja proseravanja sa ovog naloga, red je bio da jednim izrazom iz svoje fele napravim skromnu jednu zabavicu povodom penzije. Zacrtani cilj od 300 definicija sam ostvario, od toga 90% slenga i idioma, jer sam sve do danas(a i danas, jebeš ga) smatrao da ovaj sajt služi za beleženje "iskvarenog" govora iz raznih krajeva naše zemlje. Ponosan sam na svoje definicije, ponosan na cifru, ponosan što sam od najboljih sa sajta kupio forice i cake za definisanje i kad mi nije išlo. Mislim da sam sasvim solidno ispekao zanat, ali jednostavno više ne mogu, sve ređe i nezainteresovanije slušam govor, te nema svrhe više da silujem. Od mene dosta. Sasvim. Neko nije ni ovoliko uspeo da uradi za sajt, svakako da nisam najbolji autor, ali jebemu miša nisam ni najgori. Ostajem tu, naravno, samo kao komentator i spemer foruma, a što se definisanja tiče, vraćam se onome što u duši jesam. Seljak, seljačina bez talenta za muziku, ali koji se i dalje, već ceo život trudi da nauči da svira frulu i posadi malo poljoprivrede. Da, definisaću jedino sa Žike Obretkovića. Hvala na pažnji, što se mojih definicija tiče, a vi koji me pratite možete slobodno prestati da to radite.

   

Kvart

Četiri visoke zgrade, sa po nekoliko ulaza svaka, ograničavale su teritoriju kvarta. Savršen sklad betona, asfalta i vegetacije pretstavlja pravo remek delo gradskog arhitekte iz vremena SFRJ. Komšije svih generacija činile su zajednicu, poznavali su se, družili i bivali ekipa iz kvarta.

Danas, u doba kapitalizma, niko više ne razmišlja o ljudima i zajednici. Niču samo šarene torta zgrade oivičene zidinama, bez igrališta, klupica, parkirališta... Gužva i otuđenost na svakom koraku.

07:00, Kvart, nedelja.
Iz srednjeg prolaza zgrade broj 8, polako se pomera neka senka. Komšija Pera, već 15 godina, prvi dolazi na već dobro poznatu klupu. Ispod leve miške nosi smotuljak gumene table za šah, u šaci zelenu torbicu sa figurama, a u desnoj flašicu domaće ljute, da se nađe, čisto za cirkulaciju i da razbistri misli. Nedugo zatim, korak po korak, priključuju mu se Brkati Mita i Brzi, nekadašnji prvak u brzopoteznim partijama.

09:05
Kvart se polako budi, nova mlada komšinica, što joj baba Nena izdaje sobu, ulazi u radnjicu. "Daćete mi hleb, mleko i jedan Malboro slims", reče ona. Začu se vika. Pera iznerviran još jednim gubitkom, izgubio je gajbu piva. "Opet varaš! Neću više da igram sa tobom! Daj mi vamo rakiju! Bemti šah i kad igram s tobom!"

11:30
Idilično prepodne prekide vika. "Milaneeee, silazi na fucu!". Devojčice pored se nešto smeškaju i došaptavaju, gledaju u dečake koji postavljaju kamenje za golove, a zatim nastavljaju da preskaču lastiš. Silazi Milan i donosi loptu što mu je poslala tetka iz Nemačke. "Pazite da ne ode na beton da se ne izguli, ova je samo za travu", govorio je to svaki put. Čuje se lupanje sa prvog sprata, izgleda neka domaćica lupa šnicle.

13:25
Jedno po jedno, ekipa iz kvarta, raziđe se. Vreme je ručku. Neki od dečaka nisu hteli kući pa su mame morale varjačom da intervenišu.

14:00
Muk, vreme odmora. Kućni red se mora poštovati. Stariji odmaraju a mlađi jedva čekaju 5, ili makar pola 5 da izlete napolje i da počne graja.

16:25
Baba Nena, čeka na prozoru da vidi da li će neko da prekrši kućni red i naruši mir da bi ga mogla prekoriti onako podbočena između gladiola. Samo joj je glava virila. Volela je i noću da uhodi parove i kasnije da tračari ko se s kime spanđao i čija je ćerka krišom obukla onu minijaturnu suknju. Sramota!

16:45
Udruženim snagama, devojčice i dečaci, igrajući žmurke s loptom, naglo su povećali nivo buke. Stojeći svi oko lopte, skočiše u nazad viknući "NISAM!".

19:00
Marko i Deki, izlaze iz teretane u atomskom, mrgodno gledaju klince koji im se sklanjaju s puta. Oni su ipak stariji!

20:40
Smena generacija. Na najmračniju klupicu seli su Marko i Deki, čekaju Šoneta sa pivom. "Ma daj, danas sam definitivno uradio više zgibova nego ti! Vidi što je iskočio.", reče pokazujući biceps.

22:53
Bleja već u toku, pristižu Vesna i Marina i za divno čudo, povele su onu novu komšinicu. Deki se smeška. "Može pivo?", upita on. "Naravno", odgovori ona pružajući ruku ka flaši.

00:14
"Hajde idemo u prolaz da nas ne vidi ova tvoja snajper bakuta", reče Deki dok je držao za ruku. Iza onih gladiola, Nena je ovaj put samo senke videla. Čekala je još pola sata, a onda je besno otišla na spavanje.

13:05, petak, torta zgrada van kvarta.
Prolazim pored komšije. "Dobar dan!", rekoh. On me samo mrgodno pogleda, okrene glavu i prođe. "I ja tebi mamu!", pomislih nastavljajući svojim putem.

   

Suptilno

To je kad, na primer, nekom šapneš: "Marš u pičku materinu!".

   

Isti

Reč u rečenici koja bi, u svim svojim varijacijama, trebalo da istoj pridoda dozu emancipovanosti čoveka koji govori nešto sagovorniku, gde isti zapravo istom istinski iritira istog.

Primer nemam, jer isti nije potreban.

   

Zlojava

Falš dojava, ispala na kladionici, nepovratno investiran novac.
Verovati prekaljenom kladioničaru isto je kao i nadati se da ćeš od države bespovratno dobiti stan.

-Stavio sam soma na Napoli, kaže Dzankee sigurica dojava...
-Ti si lud čovek, pa kad Dzankee kaže dojava znaj da je u pitanju zlojava!

   

Ne bih joj oprostio

Ne bih propustio priliku da je zavedem mentalno, a naročito je ne bih propustio fizički. Uglavnom se upotrebljava kada komentarišeš u društvu neku pripadnicu lepšeg pola, pa kao zaključak na različite utiske i komentare, ti kažes da joj ne bi oprostio, bez obzira na to da li je ocenjena kao "dobra ili manje dobra", psihički ili fizički.

Tražila mi Ivana_sanjalica da joj definišem šta mi znači to da joj ne bih oprostio,
što sam napisao kao komentar na njen komentar na nečiju defku, gde je napisala da je brineta i još po nešto...

   

Gargija

Krpa kojom se otare vagina krave, a onda stavi biku pod nos da mu dođe inspiracija.

"Poludeo kao da su mu lupili gargiju" kaže se za nekog ko se suludo ponaša.

?
+391
15
definicija