Prijava
 1.    

  Saso mange

  Saso Mange je, kažu, urbana legenda. Ciga koji je kupovao sve što nikome nije trebalo, pa kad se vreme promenilo, ta njegova roba je postala popularna. Tako se kasnije, među trgovcima na pijacama i buvljacima, ova fraza odomaćila kada neko reklamira da ima sve što može da se zamisli.
  Inače, mislim da znači "Sve i svašta".
  Ovaj izraz je proslavljen i ovekovečen u kultnom serijalu "Top lista nadrealista" i to u epizodama sa Đasminom i Hamušem i njihovim biznisom. Imali su "Saso mange" tako da im je posao cvetao.

  Đasmin:
  - Dobrodošli novo radno mesto TAXI STAND. I ovo je naše vozilo 128 PZ. Može, ee, 180 može da nabije. Prima 5+1, to sam ja 1. Vozi pet puta. Ima 100 kubika, 1000 konja, SASO MANGE ima. Sva čuda.
  (vidi video)

 2.    

  Saso mange

  Ma koja bre urbana legenda! To je romski jezik i znaci "mnogo svega". "trista cuda". Sa romskim ti je kvaka-22: ko zna romski, taj nema novaca za kompjuter, a mozda nije cak ni pismen, pa ga nema na ovim forumima. Licno nisam Rom ali imam ortaka koji jeste. Pozdravljam raju gastarbajtere u Svabiji, narocito sekjuriti u Dizeldorfu ;)

 3.    

  Saso mange

  Na Ciganskom bi trebalo da znači - ima svega, koristi se kad nekome želis da dočaraš brojnost različitosti u pohvalnom smislu.

  1. ...znaš da je Mirko otvorio neku komisionu radnju, ona fora kao pre sve po 95....?
  ... nemam pojma.... šta prodaje?
  ...sve i svašta, ima svega i svačega, saso mange, mogli smo jedan dan otići da pogledamo.

  2. ... (zvoni tel) ...'Alo? E de si bre, kod Pere sam na gajbi s nekom ekipom, tu su i Ljilja i Milica....da,da, .....šta ima? Ma nisu mu matorci tu, ima klope, alkohola, ma saso mange, aj dolazi!

 4.    

  Saso mange

  Saso mange nista ne znaci ali " Sa so mange/s " znaci " Sve sto zelish ). Na romskom Sa znaci sve, so-sta, mangel-zeleti a u drugom licu jednine manges ili mange . Sad su valjda svima stvari jasne !!! Pozdrav !!!