Prijava
   

Šizofrenija

Poremećeno stanje duha i neka vrsta paralelnog univerzuma. Čovek živi, radi i kreće se medju drugim ljudima, ima ambicije i potrebe koje ostvaruje u manjoj ili većoj meri, no istovremeno, on obitava i u svetu u kom vladaju nešto drugačije norme i ustrojstva, a nastanjuju ga izvesne "pojave" koje imaju svoj glas i oblik, tok misli i čak sopstvenu volju. Opasne su u meri u kojoj im nesretni čovek daje na značaju i važnosti. U početku bezopasna razbibriga, šizofrenija brzo preti da naruši društveni život i uopšte ugled pojedinca, jer iracionalno se sve više meša sa realnim i čovek, postepeno, gubi vreme i energiju, prijatelje, potrebe i, na posletku, volju za samim životom; razaraju ga nepravilne izmene potištenosti i besa, tronutosti, gorčine, anksioznosti i grandomanije. Kao i svaka druga i ova bolest vremenom uzima maha i, u poodmakloj fazi, teško se da izlečiti.

Vukajlija.

Komentari

Зашто је ово брисано? Било би ред да се да бар неко образложење.

Ne znaš ti dečko šta je šizofrenija, očigledno.

Niko ne zna tačno šta je šizofrenija. Ispravan naziv je shizofrenija zapravo, ali ovako smo navikli.

Posledica razmimoilazenja izmedju fiktivnog i realnog autoriteta. Umisli da je Napoleon, a zapravo, hm pa bas i nije.

Cim ti neko namece nesto, nekakav tip, model ponasanja, bilo cega znaci da je bolestan, a narocito shizofren. Davati smernice koje su u skladu sa necijom licnosti, to se vec zove prijatelj.

Norm Macdonald
Ne znaš ti dečko šta je šizofrenija, očigledno.

Tywin Lannister, Spiral out, Rogan za sirotinju, Jep Gambardella, Kris Moltisanti, Jordan Schlansky, ПИНА МАЛКО, Lalo Salamanca, Kevin iz Office-a, Young Jamie, Запата, Еjdus, Lamar, Kris Moltisanti, Jordi El Niño Polla, Helenio Herrera, Super Hans, Tetsuo, Επαμεινώνδας, NoHo Hank, Берлин, Jerry Smith, Kapetan Hadok, Mali Karmajn, sheesh

To su sve ljudi kul, produhovljeni, obrazovani, umni, Zapata zna o su oni, troši vreme na takve mozgove i želi to da nam pokaže. I to je ok.

Zasto misli da su takve stvari bitne i kul? Nezdrav je