Prijava
 1.    

  Vukovac

  Najgora uvreda u krugovima Air Max druzine.

  *Srecem na nekom rodjendanu ekipu iz osnovne posle x godina*
  Lik 1: De si tebra, sto godina te nema?! Karas nesto?
  Gamby: Ma jok brate, al' rek'o mi jedan sto je gledao da je to super stvar...
  Lik 2: E Gamby, a sto si se tako obukao? Mis'im ono, kosulja! K'o neki vukovac brte!
  :smeh cele ekipe jacine oko 120 decibela, Gamby gleda bledo:
  Gamby: Ali brate, ja i jesam bio vukovac...
  Lik 2: A jes', zaboravio sam, nego tebro ima tvoj brat 'nas kakav suskavac da ti proda, a tek Air Max sto mogu da ti nabavim, skoro pa pravi original!
  Nepoznati ciga: Kume kupis ruzu?

 2.    

  Vukovac

  Pohvala za ortaka iz kraja čije su devojke sve odreda imale grudi petice.

  - Vidi Mitra Abadžije kakvu simentalku šeta, ta mora da džogira svaki dan da se sadržaj sisa ne usiri!

  - Jebeš ga, Vukovac - kad muva curu, prvo sa šublerom izmeri prečnik sise, pa onda pita za ime, k'o da ih regrutuje da budu dojilje na porodiljskom odeljenju.

 3.    

  Vukovac

  Vukovac je dečak ili devojčica (ali uglavnom devojčica) koji su u svim razredima prolazili sa prosekom 5.00. Vukovci uglavnom u nižim razredima nose poluver. Umeju da napišu najbolji sastav u razredu iz srpskog jezika ma koja da je tema u pitanju.

  Kada vukovac završi školu, obično se dešava da na ulici mora da pita gde je sever i kako to da sever nije uvek ispred njih gde god da se okrenu.

  - Moja ćerka je vukovac!
  - Stvarno?! Pa svaka vam čast, a gde vam je ćerka!
  - U drajzerovoj, skida se sa koksa.

 4.    

  Vukovac

  U Mrkonjić Gradu VUKOVAC je onaj koji za života pojede 100 janjadi.

  Uzevši u obzir da se tamo janjad jedu i u post i u mrs, i ne čudi što svaki stariji od 34 godine nosi titulu vukovca...

 5.    

  Vukovac

  Najbolja riba na faksu kojoj je lijeva sisa petica, a desna ništa manje. Kad se izvede računica, mačka čista desetka.

 6.    

  Vukovac

  Slengara za lošeg studenta. Onaj koji samo ređa petice. Upisao faks iz dosade, a na ispite dolazi samo turistički.

  - Hehe, eto kume i mi smo mog Milenka sad upisali na faks.. Nadamo se da će da uči, valjda će da nas opravda, jel tako Milenko?
  - (Milenko klima glavom)
  - Jeste kumo, i treba da uči.. A ne ko ovaj moj sin Koča.. On je vukovac mamicu mu jebem. Po ceo dan igra igrice i mota neke cigare majka mu stara!

 7.    

  Vukovac

  Ortak kojeg smo vukli kroz celu osnovnu, a sada isti vuče nas tako što nam isplaćuje 16000 mesečno na ruke i ne uplaćuje doprinose.

 8.    

  Vukovac

  Epitet koji mora da poseduje svako dete koje namerava da pretenduje na upis gimnazije, medicinske ili neke treće škole na glasu. Kec u rukavu naših majaka koje su dolazile na roditeljske sastanke vedre i ponosne (ne kao roditelji "one dece"), gde bi jednim adutom potopile ladje ostalih roditelja čija su deca vredna, napredna, treniraju fudbal, plivanje, umetničko klizanje..Ali su tanki sa algebrom i rukopis im nije baš najčitkiji.Pod pojmom "vukovac" valda se podrazumevalo da je dete iz vaše kuće u svet otišlo marljivo, savesno, lepo vaspitano..I da je vredelo dvanaest godina provesti sa onom pijanom budalom koja ga je napravila i podarila mu deo gena koji su samo za tu priliku čuvani.

  Ne znam kako je bilo vama po gradovima, ali deca sa sela ne opstaju baš lako u društvu vršnjaka ako su primorani da budu vukovci - ne iz isključivih razloga što su ljubomorni na vaše uspehe, već zbog toga što su sela mala i svako svakog poznaje. A pošto su deca po prirodi vrlo radoznala, brzo se sazna da kod fizičara redovno pečete rakiju (pet za kraj), matematičaru ćale popravja kola za džabe (pet za kraj), keva je sa hemičarkom išla u srednju (pet za kraj), a likovno, muzičko i fizičko više nisu uslov za titulu. Na kraju zajebavanja postanu toliko nesnosna da dodje do tuče, pa mama mora kod direktora da ispravlja ocenu iz vladanja pod sumnjivim okolnostima.

  Posle dodje srednja, ako imaš sreće upisao si nešto gde možeš da se zajebavaš. Ako nisi, ideš na prirodno matematički smer sa sličnima tebi. Imš pet drugara iz odeljenja koji su ozloglašeni u tvojoj kući i stavljeni na crnu listu, ne jer se drogiraju, već zato što imaju bolje ocene od tebe. Nikada nećeš otići u Tokio na medjunaodno iz matematike. Tvoj život nema smisla. Tvojoj majci preostaju još kasna trudnoća i polaganje nada u idući naraštaj.

  - Šefe požuri sa ta tri piva, leba ti!
  - Šta se bre dereš sejačino? Znaš li ti da sam ja u osnovnoj bio vukovac? I veći deo srednje?

 9.    

  Vukovac

  Po sopstvenom priznanju majstor, KV mašinbravar, sa dvadeset godina radnog staža u jednom preduzeću .

  Ćale : - Uči, uči...
  Sin : - Učim.
  Ćale : - Učiš kurac. Mora to prilježnije, sa razumevanjem. Da vidim šta to učite na fakultetu.
  Sin : - Daj, ćale keve ti, ne kenjaj. Jedva si zanat nabo, stipu me ...
  Ćale : - Ko bre jedva završio??? Bio vukovac, bre!
  Sin : - Kakav vukovac, sve dvojke. Našao sam ti đačku knjižicu. Puštali ti preofesori.
  Ćale : - Pa, to ti kažem. Vuko sam se iz razreda u razred, al sam zato zanat završio, vojsku odslužio, oženio se, tebe dobio, sve na vreme! Sve do dvajes' druge!

 10.    

  Vukovac

  Poslednji Mohikanac SPO-a

 11.    

  Vukovac

  Onaj koji tokom osam godina sa sobom vuče gomilu knjiga i na završnoj ceremoniji, kao potvrdu svog zvanja, dobije još knjiga koje treba da vuče.

 12.    

  Vukovac

  Nekada siptari ,a danas ljudi iz unutrasnjosti,koji se okupljaju kod Vukovog parka i cekaju da ih neko angazuje da rade neki,obicno ,fizicki posao.
  Nekada su se "Vukovcima ",nazivala deca koja su u osnovnoj skoli bila nosioci"Vukove "diplome za odlican uspeh.90' nije bila retkost da i "vukovci",zavrse kod "Vuka",cekajuci posao,sto dovoljno govori o tadasnjem stanju u zemlji,a i o obrazovnom sistemu u kome su dobili diplome.

  Drugi nazivi za "Vukovce" su:
  fizikalci,
  fizicari,
  nadnicari...

 13.    

  Vukovac

  Autor sa dobrim prosekom na Vukajliji

 14.    

  Vukovac

  Ublažena verzija reči štreber.