Prijava
 1.    

  Zastranio

  Izraz koji može imati dva značenja. Jedno značenje je zastranio u smislu kocke, muzike, sekte itd. Drugo značenje je zastranio jer je ostavio alkohol, izlaske, okrenuo se moralu itd.

  Primer 1
  A: Brate jel ovo Andrija iz srednje? Al je pustio kosu do dupeta. Šta mu je ovo na majici, neka mrtvačka glava...
  B: Ma pusti ga brate on je zastranio skroz, posle srednje krenuo da sluša hevi metal, batalio faks, pustio kosu. Evo ga sad sprco u dupe 25 godina i dalje živi kod roditelja, reče mi neko da je u nekoj sekti...

  Primer 2
  A: Gde je Paja nema ga da izađe već 2 meseca, jel živ uopšte?
  B: Reče mi pre neki dan da više neće da pije, neće da izlazi, neće ni u kladžu da blejimo. Kao krenuo da trenira, hoće da živi zdravo, da bude moralan... Ma budala, zastranio skroz. Nego idi kupi bombu Zaječarca, uzeo sam juče soma i po na tiketu, došao Dinamo Kijev 1 i Karabag Ferencvaroš GG.

 2.    

  Zastranio

  Izraz roditelja za dete koje je umetnička duša. Uz muziku će postati prljav, gej, neprivljačan, narkoman, u zavisnosti od situacije. Kosa deteta im liči na gnezdo ili slamu, stil oblačenja - uličarski. U bendu dele drogu, u školi spavaju po klupama. U parkovima samo divljaci i njihovo dete koje je nesrećna duša koja je upala u loše društvo i treba mu petica iz fizike da ga izvuče iz propalog uličarskog života.

  - Je li bre, Milorade. Šta da radimo sa ovim probisvetom, mislim da je počeo da puši drogu!
  - Ma isećiću mu onu kosu makazama za ogradu, pa će da sedne da zagreje stolicu!