Prijava

Тако сам већ чуо, али то нећу читати, бар не у скорије време. Орвел је оставио прејак утисак на мене, уплашио сам се. На страну теорије завере и остале глупости, заиста сам видео много ствари које јесу, или представљају увид у 1984. Лондон је примера ради цео покривен видео надзором који траје 24/7. Шта кога заболе то да ли ћу ја да се прошетам Тајмс сквером или не? Мислим да ће за 30 година (ако и толико) убацивати камере у кући под паролом ако ме неко опљачка, да се сазна ко је. Власт која не допушта да можда греши, у комбинацији са толико моћи није здрава ствар. Сетимо се Цезара. Са разликом што он није имао ГПС и видео надзор, нити могућност читања мозга.

Разлог помињања Орвела је био језик. Уколико си читао, знаш да се ради на уништавања језика, свођењу на костур. Укидање беспотребних речи.

Уколико се сећам тачно:
добро добро
боље добро добро

Радије бих поново читао Ноге на вранцу, главу у клнацу од Бранка Ћопића. Толико сам се смејао његовим књигама, да то ни тоне смајлија неће моћи да промене! А да не споменем колико друге литературе коју сматрам обавезном нисам ни стигао да прелистам...

Уживај у шницили! У бре, осећам се маторо.
Што се тиче извиканости писца, то је ипак субјективан осећај.
Директан пример Злочин и казна у седмом основне (прерано, ретард сам што сам то тад читао), у средњој као лектира (уби ме кад) и у двадесет и некој. Скорз различит осећај.

Е што се тиче понављања тема; и секс се понавља, а то не значи да он не ваља! ;)

И ја треба да престанем да се иживљавам, морам да завршим са овим шкрабањем :(

Цитат из Политикиног Забавника:
,,Марк Твен (а и наш Бранко Ћопић) нису користили емотиконе,а разгалили су срца милиона и милиона читалаца.''

Што се тиче опаске о Орвелу:
У праву си. Ту јесте приказано максимално свођење језика,које се,нажалост,путем средстава масовних комуникација све више обистињује.
Али,тога имаш и у књизи коју сам већ препоручио:ћерка главног јунака Ендија не зна ништа да изговори што није видела на телевизији или већ научила од родитеља...
И да,мислим да је засад само Централни Лондон под видео надзором.

smorena
,,Животињска фарма'' ти је пројекција комунизма у свом сјају и беди.

У плану је цео. Камере сваком ћошку. Поента тога? ГПС локатори у колима, због случаја крађе? Примера је милион, осврни се.

Доста људи се бави том тематиком. 1985. је заснована на Орвеловој 1984. и то се ни не скрива, напротив. Обзиром да још немаш двадесет, забави Дон Кихотом, Мускетарима, Грофом од Монте Криста, и другим темама које разгаљују душу и подстичу машту. То ти је мој савет од срца.

Хвала на савету,ал још нисам завршио ,,Француски пољубац'' од Лустбадера,а Емил Сиоран ми је следећи на дневном реду... Мада,види се да си начитан и да познајеш материју. Могао би да будеш нека врста саветника.

Осећам се ко деда. Раније сам доста читао, у задње време, заправо задњих пар година немам толико времена :( Шта год да знам, радо ћу поделити. Сад морам да поделим нешто са самим собом, јер ако не искуцам десет страница до сутра ујутро, могу да берем зелен бостан! Слободно пусти преко приватне скајп или мсн ;) А сад стварно одох!

Sto se osecas matoro? Kol'ko leta si stavio u torbu? :) I sta to kuckas? Eh, dobro, ja sad STVARNO idem. :)

Дипломски куцкам, треба ми још шест страна, и то за сутра. За годину четврт века. Јбт тек сад капирам колико сам матор! Аааааааа!

Спамујемо тему!