Prijava

Vasilije Stefanović-236 cm.

Зашто не по народности?

Народност је етничка припадност, што није исто што и национална, и ту важи оно - шта ти је ћале то си и ти. А мале су шансе да је Антун Андрић из хрватске римокатоличке породице етнички Србин.

Ово стоји. И не само Пупина.

И не само, наравно, нпр. Мика Петровић Алас је такође био страшан генијалац, па могу на прсте набројати људе које знам а да су чули за њега. За Пупина кажем зато што ми је свако ко се иоле разуме у физику рекао да је Пупин вероватно значајнији од Тесле.

Стефан Лазаревић - јер је био фин господин витез и човек.

А мале су шансе да је Антун Андрић из хрватске римокатоличке породице етнички Србин.

А одакле ти информација да је из ХРВАТСКЕ римокатоличке породице?

Стефан Лазаревић - јер је био фин господин витез и човек.

Буквално. Фин господин. Свакако један од наачих ликова.

а ја за вечерас да додам, као једног од највећих Србенди икада, Васу Чарапића.
Прави Србенда. Знао је за шта се бори и није се либио да и живот, ко из пичке, да за виши циљ.

Погинуо предводећи јуриш Срба на Београд са југо-источне стране града 1806. године.

Срамота је што 80 посто људи уопште не зна где је споменик Васи Чарапићу. Што би било у реду да се налази у Пиносави код пљескавиџинице "Миће", али се налази одмах испод трга Републике, у самом центру града. И уместо да се каже да си код Васиног споменика, каже се да си тамо де чекам бас за Миријево е!

Начи греота је. Баја је дао живот за нас а ви не знате ни де му је споменик. А сваки дан пролазите поред њега.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/40/Vasa_%C4%8Carapi%C4%87_(2).jpg/250px-Vasa_%C4%8Carapi%C4%87_(2).jpg

Naziv teme je glup. Narodnost je prosto činjenica, tako se rodiš i takvi su ti geni. Prema tome, najveći Srbin bi bio onaj sa ' najčistijim ' genima ( nije da su stranjski geni prljavi) . Bolje da se tema onda zove ' Srbi koji su ostavili traga' , ili ' Ljudi koji su najviše učinili za Srbiju ' .

За Пупина кажем зато што ми је свако ко се иоле разуме у физику рекао да је Пупин вероватно значајнији од Тесле.

На некој од оних емисија поводом обележавања Теслиног рођења, гости (неке универзитетске главе) закључише да су Пупинова открића (за разлику од Теслиних) данас углавном превазиђена. (Додуше, имао је и заслуга невезаних за физику.)
Мисим, и Миша је баја, али, дер кен би онли ван.

Бајо Станишић је био висок 210 цм. Ха!

ja mislim onaj iz Maratonci trče počasni krug. Bio je dugačak čovek...

Поп Момчило Ђујић, врло контраверзна личност. Сматрају га злочинцем, и сарадником фашиста. Народ пореклом из Крајине га сматра за хероја а они га најбоље знају. Опеван је у многим песмама од Баје малог Книнџе. Мислим да није он највећи Србин али заслужује да буде поменут овде. Симбол је свих Срба из хрватске. нек му је покој души. http://www.youtube.com/watch?v=wjUHGDbZXRM

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Sveti_Sava_Kraljeva_Crkva.jpg

Свети Сава - највише урадио на плану српског идентитета. Чак и ако се посматра са чисто атеистичке стране, без културног, религијског и сваког другог идентитета један народ изумире. Данас би сви ми били Турци, Швабе и Угари да се у вековима ропства под Османлијама није одржала (само)свест о постојању народа који је српски, православан, који је некада имао државу и који ће је сутра поново имати. Чак и књиге из Брозовог доба то потврђују.

Поп Момчило Ђујић, врло контраверзна личност. Сматрају га злочинцем, и сарадником фашиста. Народ пореклом из Крајине га сматра за хероја а они га најбоље знају. Опеван је у многим песмама од Баје малог Книнџе. Мислим да није он највећи Србин али заслужује да буде поменут овде. Симбол је свих Срба из хрватске. нек му је покој души.

Сарађивао је са Талијанима, јер су за разлику од Шваба, Хрвата, па чак и партизана били на нашој страни (кад кажем на нашој, мислим на то да нас они нису клали нити организовали у логоре ко хрватска браћа, нити су жмурили над злочинима, бар не толико колико Немци и партизани). Они који знају имало историје на оним просторима, знају да је све што је у Јасеновцу било, требало је да се деси у Јадовну, али су Јадовно успели да окупирају Италијани са Ђујићевим четницима, те су бар спасли тамошњи народ.

Prota Mateja Nenadović,dobro bi i sad došao jedan takav državnik

Кацмо код државника, ваљао би нам и Јован Ристић један.
http://i402.photobucket.com/albums/pp107/andjelkovic_vladimir/Jovan-Ristic-1831-1899---.jpg

Никола Спасић је велики Србенда
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/0/0d/Nikspasic.png

По мени Свети Сава дефинитивно.

Свети Сава - највише урадио на плану српског идентитета. Чак и ако се посматра са чисто атеистичке стране, без културног, религијског и сваког другог идентитета један народ изумире. Данас би сви ми били Турци, Швабе и Угари да се у вековима ропства под Османлијама није одржала (само)свест о постојању народа који је српски, православан, који је некада имао државу и који ће је сутра поново имати. Чак и књиге из Брозовог доба то потврђују.

Ima ih dosta- Nikola Tesla , Patrijarh Pavle, Ivo Andrić , Novak Djoković, Sveti Sava, Karadjordje, Pupin, Dr Miodrag Stojković itd... Svako u svojoj oblasti...

Mislim da je u skorijoj istoriji Patrijarh Pavle bio pravi primjer svim Srbima ili bi trebalo da bude.

Medjutim, ja bih izdvojio Karadjordja ako neko vec nije i Njegosa hvala Bogu.