Prijava

Ти си рекао или сви или ниједан, па сам сконтала као сви ће закључити да имају плаве очи или нико неће закључити. Зелени се не убијају из горе наведеног разлога.

Да! Само плави јер зелени сазнају само да нису плави, не и да су зелени. Они остају са знањем да су сви остали зелени али за себе не знају јер могу бити било које друге боје. Јасно?

Al se ubijaju iz nekog drugog razloga? Mislim, oće li biti 300 mrtvih ili ne?

тролчино

100 мртвих и крај. Овер енд аут.

Ma jasno, nego je moja podsvesna želja da se svi roknu, mamu im logičko-religioznu.

довољно да им бациш буву да неко има зелене очи иако то већ знају и готови су :)

logicno je da je ogrugla podela... Je l tako?
200:100
ako su logicari, plavi ce izbrojati 99 svojih, a 200 zelenih, i ukapirace koje boje su im oci... nece sigurno misliti da su i oni zeleni i da je odnos 201:99... :DD

Ali stranac kaže "nisam očekivao da ću ovde sresti plavooke ljude kao ja" ne spominjući bilo kakve cifre. Ne izvaljujem kako bi iko mogao uz pomoć logike da zaključi da je plavook bez da zna koliki je tačan broj plavookih i zelenookih. Niko se neće obesiti sa ovakvom izjavom stranca, meni se makar čini. Kad bi reko da ima 100 plavookih onda bi bilo lako, mogli bi da prebroje zelenooke i da zaključe da su oni jedan od preostalih sto sa plavim očima.

ma bre ne ide mi ova logika a u kurac iznervirao sam se samo

:)) Нпр: ја сам у кафани са неком екипом, има нас шесторо, тројица кул ликова, ја и два кретена. Долази конобар и каже: Кретени напоље. Сви смо ми знали да међу нама има кретена али не знамо колико их је јер нико не конта за себе да је кретен. Слично је и са овим. Овај лик им је рекао да имају плаве очи и постоји обавеза да се убију кад сазнају то. И они сви почињу да контају. Тако и ја: видим два кретена и контам: ова двојица вероватно мисле да је само овај други кретен, али како ниједан од њих не излази они схватају да су и они кретен јер виде само још само нас кул ликове. Међутим, не одлазе и даље. Онда ја схватам да сам ја кретен јер ја видим још само ове цареве а кретени седе и чекају ме :) Они не могу да закључе да су плавооки ако сви не мисле о томе истовремено, у томе је значај те информације. Ништа им ново није рекла али је покренула процес. Без ње не би могли да размишљају јер не знају да ли ови други мисле о томе.

Mene me zanima šta bismo radili mi koji imamo plavo-sivo-zelene oči? :-)

извукли бисмо се глатко

Били бисте поштеђени обавезе самоубиства, и вероватно постављени за неког хај приста због своје необичне аномалије, која мора бити знак са неба.

Дакле, да би био масовни убица тамо, можеш само да идеш од човека до човека и шапућеш им које су им боје очи.

A sta ako su svi slepi?

ne bih se složio. nebitan je odnos i znanje, u svom neznanju, po logici stvari, njih 300 je zapravo jedan čovek.

(iako verujem da ako je problem rešen, ona jeste rešen, ali opet, jedan ili 300. dve ili 75 boja, ne pravi razliku za pojedinca)

њих триста је један човек док их не остане 200. онда су њих 200 један човек који остаје да живи у блаженом незнању.

уосталом, не виде сви исто, тако да нису баш један исти човек

ne uspevam da se udubim do te mere da pokušavam da razumem ranije zneta objašnjenja jer su mi oči na pola koplja, ali ako je trista isto što i jedan, po logici stvari, dvesta nije sito što i jedan, ukoliko taj jedan živi u blaženom neznanju, tj. on jedan, tj. njih 300.

to što ne vide isto nema neke preterane važnosti u mom udaranju kontre. niko od njih ne sme da se oslanja na tuđe neznanje i nevericu, a kamoli na tuđe pretpostavke koje su u istoj meri netačne ili tačne koliko i njihove same)