Prijava

нису триста један. од њих 300 200 види 100 плавих а 100 види 99 плавих. 200 види 199 зелених а 100 види 200 зелених. зато нису један него двоје као што и јесу. а нису сигруни да их није троје, тј. да нису они неко трећи.

они знају да се могу ослонити на туђе незнање јер је исто као и њихово као што ће бити исти и пут до сазнања. ово није паметно покушавати код куће, али они су ионако испраних мозгова том глупом религијом.

Došlo je zadne vreme.
Ponovo se slažem.

to stoji, ali stoji i sumnja. 100 nije jedan. jedan je siguran, dva su pretpostavka u postojanje blaženog nijednog. ukoliko ne vidimo sebe, ja kada gledam tebe videću sebe, ukoliko mi to više odgovara, a čak i kad mi možda i ne odgovara.

kako ne mogu dati pametan odgovor moram samo iznijeti dilemu.

ima li onih sto ne razlikuju plavu i zelenu, mada taj bi vidio gomilu plavozelenookih ljudi i zakljucio bi da i on ima takve pa bi se ubio...

Њима свакако не одговара. Али су фер плејери у својој вероисповести.

Ja i dalje mislim da je resenje da su svi slepi.Shodno tome prica je besmislena.............osim onog dela gde oni zapravo vide oci jedno drugome,al to je sigurno greska.

logika je kurva, mora da može da se dokaže i jedno i drugo i da bude potpuno ispravno.

u krajnejm slučaju, potpuno je nebitno vide li oni ili ne druge.

не морају да их виде али морају да су их видели и да се сећају колико их је.

dejvid bouvi beše ima jedno plavo jedno zeleno? kako se to zove? mozaik ili himera oči? nebitno skroz.

moj osnovni problem prilikom pokušaja da shvatim ovo je pretpostvka da oni nemaju usta. tj. imaju, ali ih ne koriste. da li oni komuniciraju, da li pričaju, hipotetički o brojevima i bojama? ako ne, onda šta znam.

уопште нема потребе да ишта причају. вероватно не причају и иначе а камоли о том табуу.

idem ja da pročitam vikipediju komon nolaaž

прочитај. занимљиво је.

Ne znam da li pitanje na mestu ,ali , sta ako oni imaju ostecenje mozga i sve to sto im se dogadja uopste ne dopire do njih?

da, proticanje vremena(u ovom konkretnom primeru) kao faktor jeste neizbež. veoma neefikasno doduše, ali ispravno. da nema tog dela sa tačnim vremenom izvršenja kazne, sve bi to bilo drugačije.

лаки, твоја питања су тотално измештена :)

сурови, да нема тога не би било ништа, да. и да нема информације која уствари значи почетак одбројавања.

da, da. a super je stvarno što je informacija zapravo samo to, početak odbrojavanja, puštanje buve i ništa više:)

Једног дана долази неки лик са стране и успут им натукне ал тако да сви чују: "Нисам очекивао да ћу овде видети некога ко има плаве очи као ја"

A sta ako je ovaj sto je to rekao zapravo jedan od zelenookih koji je isao na srecu? ( i koji je naprasno dobio vestinu govora i nestanak ostecenja mozga)

salim se naravno, dobra postavka price , ima tu vise resenja ako se bas zadubis u sustinu stvari.

Ја мислим да нема, има више решења ако даш машти на вољу :)

Sreca pa niko od nas nije mastovit :D