Prijava

Posle teme, da li je bolje biti direktan, ili igrati igre, otvaram novu muško-žensku, muško-mušku i žensko-žensku (može i parovi-pojedinac) temu za raspravu, a to je:

Da li su privlačniji glasnogovornici, koji veličaju sebe, ili oni umerenogovornici, koji pričaju samo kada imaju šta da kažu?

Možda je bolje formulisati: ko ima više uspeha?

Umerenogovornici, u mom slučaju. :) Ne volim hvalisavce i "ja sam mnogo mnogo mnogo dobra osoba" tip ljudi. Ako je neko zaista toliko sjajan, zaključiću to i sama, dovoljno sam zrela da mogu stvoriti sopstveno mišljenje. :)

Ja mislim da zdrav razum nalaže da bi trebalo da budu privlačniji umerenogovornici, ali da je u praksi to drugačije.

Glasni umerenogovornici.

Само да има шта да каже.

Ja mislim da sam glasnogovornik, ali se svim zilama trudim da ugusim svoju govorljivost, kada sam sa devojkom, da je ne bih udavio. Mada, moguce je da je to moje subjektivno misljenje, i da sam ja u stvari sasvim fin umerenogovornik :D

Aj sad da vam prenesem svoja iskustva:

- Glasnogovornici imaju više šanse da zavedu.

- Umerenogovornici imaju više šanse da zadrže.

Zapravo, očigledno se svi slažemo :D

То све зависи од типа личности. Гласноговорник и гласноговорница? То би трештало у сав глас. Или, још горе - два ћутљивка, замисли ту конверзацију. Ако под гласноговорником не подразумеваш блебетало које не заклапа и не слуша ни реч што му кажеш, то је симпатично.

Kontriraš, a? :)

Znaš zašto su ovo bespoentne teme, jer ne može da se generalizuje, a može da se diskutuje do sutra.

Drago mi je što sad znam šta ti je simpatično ;)

Ma simpatično koliko i masna degeneracija jetre. :) Meni to ide na živce...

Jebote, koliko god gotivio Insolent, nekada me baš smori svojim "Sve je sranje i svi su imbecili osim mene i par drugara" stavom.

Doduše to je retko, uglavnom bude u pravu. :)

Ja se ložim na likove koji sebe duhovito ponižavaju i prave se jadni i glupavi, a u stvari su mnogo kul. Ili kad jadni likovi koji su svesni svoje jadnoće pričaju da su kul, ali to mi ne bude uvek dobro. To mu, dakle, dođu sarkastični tipovi?

Hm, da Mylice, to je interesantan ugao. Doduše, ja ne gotivim devojke koje su takve prema sebi, ali volim sarkazam, i one koje umeju da ga shvate :)
Kod muškaraca je to možda drugačije, pošto i ja volim da se družim sa likovima sličnim tvom opisu. :)

Tiha voda brijeg roni, što bi se reklo. :)

Ipak, ovo zvuči dobro:

- Glasnogovornici imaju više šanse da zavedu.

- Umerenogovornici imaju više šanse da zadrže.

A tu ne podrazumijevam samo emotivne odnose, nego odnose uopšte. Glasnogovornik (neko s mikrofonom, jelte) sigurno će na sebe privući pažnju, i natjerati ljude da mu se obrate (npr. u vezi sa nekim poslom), tj. nametnuće svoj stav, ali ako taj prvi utisak kasnije ne opravda - džaba mu sve.

A umjerenogovornik, ako sve vrijeme ostaje dosljedan svojim stavovima, obećanjima, kvalitetima uopšte, biće, na kraju krajeva, cjenjeniji i poštovaniji. I omiljeniji.

Glasnogovornik vremenom od svoje vike promukne, pa se svima smuči... :)

Zar nije kul kad neka brutalna riba kaže npr: Jeb'o te, tol'ko sam jadna da likovi u izlasku neće da mi priđu ni kao ružnijoj drugarici...

To je navlakuša ;) Ima za cilj da smekša i osili muškarca, pa da ga iznenadi i pojede u jednom zalogaju.
Realni pogled je bolji, barem meni više odgovara. A naslušao sam se "debela sam, kako mi ovo ružno stoji, vidi koliko mi je dupe, ..." što je bilo izrečeno bez ikakvog osnova i razloga. U prevodu - muka mi je od toga :)

A ma, kad ti to kaže devojka koju znaš i koja zna da ti znaš da ona nema takvo mišljenje o sebi. Nisam mislila na patetiku.

Nego na sarkazam, koji se sprda sa ljudima koji stvarno imaju takvo mišljenje o sebi ili sa takvima kakve si pomenuo - koji traže sažaljenje i potporu.

Jes, ja sam se malko pobrkao, poneo me žar averzije prema samosažaljenju :)

Slažem se sa tobom da je sarkazam jako kvalitetna osobina ljudi, pokazuje nivo inteligencije osobe, a nekad i opšteg obrazovanja.

Kakav si ti govornik?