Prijava

Luli i ja sam isto to zamišljao, post je bio upućen Stefananu :)

Aha... Odo' da vidim.

I mrzim glasnu muziku, naročito one električne gitare, opasne su, opasne su!

?????,

jes da me jednom drmnula struja, ali od tada imam lepsu frizuru.

Recimo da sam zagrizeni Kubrickov i Tarantinov fan i zanima me vase misljenje da li da gledam taj film ili je to izgubljeno vrijeme...

I ja sam Kubrickov i Tarantinov fan. Ne očekuj ništa približno tome. Ovo je sasvim jednostavan pop corn flick koji širokim narodnim masama deluje uzvišeno, jer navodno zahteva razmišljanje. Ako voliš Kubricka, koliko god da ti se mozak raspadao dok si provaljivao Odiseju, sad će ti biti fino uljuljkan u želeu od jagode. No brain, just fun.
Ako hoćeš da ubiješ 2 i po sata,pogledaj Inception. No brain activity required.

Volim kad te film vozi i ti uživaš u neizvesnosti. Jebeš film koji je kao ručak (predjelo, čorbica, kurac palac... šljokanje povraćanje?!) U masi predvidljivih, našminkanih gluposti, pravo su osveženje i radost filmovi koji te na bilo koji način prodrmaju iz ''fotelje''. Onima kojima je film previše hitoidan preporučujem Linčov ''Inland Empire''. E, to se zove brijanje na suvo!

I ja volim kad je film neizvestan i nepredvidiv. A to ovaj svakako nije. Izgubih 2 i po sata zivota i oba bubrega gledajuci ga iz horizontale.

Naravno, na potpuno cistom papiru (a film snimljen "u snu" nema nikakvih ogranicenja) moze da se nacrta bilo sta, pa je nemoguce predvideti sta ce se DESAVATI. Ali sta ce se na kraju DESITI, to je valjda svakom bilo jasno, necete mi valjda reci da niste ocekivali uspeh operacije i potpuni holivudski kraj?! Cak je i uspeh operacije povezan sa dobrobiti celog covecanstva, dzizs fakin krajst!

Film je preterano zakomplikovan, jedna vrlo dobra ideja "san u snu u snu" je dovedena do apsurda kojekakvim "defibrilator" laprdanjima, i film se urusio u sebe. Svaki put sebi zabranim da gledam visokobudzetne filmove, i opet se ponekad zajebem.

Ne kazem da film nije do neke mere kreativan, pa i inspirativan, ali da je upropascen klasicnim holivudskim obrascima, i zeljom da se po svaku cenu ubaci 400 novih, dodatnih skretanja i preokreta - jeste. Postoji mera dokle to ima efekta, preko toga je izdrkavanje. A ovde nema kraja glupiranju, sto pretpostavljam da je u redu za ljubitelje fantastike, ali za ljude koji vole da vide i nesto dublje - cist promasaj.

Не знам за вас, али мени је током цела 2 и кусур сата падао на памет "Матрикс" и "Оушнз Илевн". Но, не жалим што сам га одгледао. За забаву није лош.

Nisam citao postove na temi, mrsko mi.
Evo sad ga sagledah prije koji sat, i kontam: ono sranje na kraju, kao da je podrhtalo. Mislim, kao da je krenulo da padne. Ok, dobri filmovi cesto ne zavrsavaju komletnim raspletom, ostavljaju te da sam razmisljas. Ali, od zadnje scene zavisi da li je poslednje realnost ili ne, i bas me kopka :)
Govorim o onoj cigri, pretpostavljam da ste shvatili.

Ne moze sam rasplet da bude srce filma. Iskren da budem, meni je potpuno svejedno da li je pala ili je ostala da se vrti. To je vec postala izlizana fora, "da li je stvarnost ili ne", vidjena u 50 filmova, izgubila je potpuno na znacaju i efektnosti.

Jasno Jericho, u pravu si.
Ali, ja to ne uzimam previse k srcu. Pogledao sam film, nije los, ne zanima me diskusija. Zato i nisam citao postove.
Cisto onako pitam :)

Ma da, tebe to ne zanima, al ipak bi htio da čuješ, pa pitaš čisto onako :D

Ovo-ono, tako nešto. Đes Kolumbo, sto godina? :)

Волим када ме филм натера да се замислим над неким стварима, као овај филм...
Можда најбољи од Нолана, мада је мени Мементо још у самом врху.
Ове године јесте најбољи, али најбољи икада :/ не...

Sad sam pogledao... Pravo osveženje, ne vidim čemu ova filozofija na ovoj temi, traženje mana svemu i svačemu. Skroz jadan način da pokušaš da deluješ pametan na netu. Hejtuješ sve što se svidja ljudima i time prikazuješ sebe iznat retardirane mase, a zapravo pokazuješ svoju patetičnost. Haos koliko jadno.

Meni je film bio ok... Najlakše se posrati po nekome....

Plus potest negare asinus quam probare philosophus.

Одличан филм.

Више ми се свидео Шатер, додуше.

I meni ja Šater bolji, pravi psihološki triler. Scenario se u Insepšnu ne vidi od onoliko efekata i akcije, pitanje kako bi bilo da nije ispalo tako. Mada, ako ću već da gledam film o ludacima, onda ću da uzmem Šok Koridor i mirna Bačka. Jer od toga teško da može bolje.
Ne bih da spemujem, pitao bih ima li tema Nolan - Aronofski? Možda bi je trebalo napraviti, s obzirom da su njih dvojica dve najvee uzdanice Holivuda. Mlade nade, što b' rekli.

planiram da odgledam cim popusim pljugu,pokusao sam par puta i prekinuo,bio mi bas negledljiv,jos mi jedan debil ranije rekao kraj filma...sad cu stvarno odgledati,javljam utiske...

pozdrav