Prijava

DRUGI SU UVEK KRIVI!!!
E jebem mu mater... To za Maricu si potpuno u pravu.
30 000 nas protiv 5000 nji' i opet nas sjebali, o okrutne li sudbine... I jos oklopljeni vitezovi, ono sve, sam' da zamanes sas mac i pobijes gi sviju a oni ce da piju... Mislim da je to jedina deonica istorije srpske gde nam je glave dosla sljiva.

znači svi se raspravljali ja pobedio, alal vera oblače :D

Pa ti si Rambo, jebiga ;)

e fala ti za ovo, samo jedan čovek može da me sjebe :D http://www.youtube.com/watch?v=158zAYVpTJg

Hatakaran

Najverovatnije su pri ubistvu delali neki srpski elitni odredi

Кобре :)

Ево:

Прочитати поглавље 19. које се налази на 43. страни. Смешто је то што сам слична схватања као и аутор књиге, а ово сам прочитао тек скоро, што ми је лепо оправдало идеје.

http://fliiby.com/file/14111/gbf7n0cykz.html

možda se Murat okliznuo na koru od banane, samo to postavlja pitanje otkud banane na Kosovu, a sad oybiljno.
Ne može se carstvo zadobiti, na dušeku sve duvan pušeći...

Pazi, zanimljivo je ovo. Doduše, ono što pri prvom čitanju vidim kao rupu u ovome je što pisac tvrdi da su Srbi skupa imali 60000 vojnika. To je preterano, toliko ni Turci nisu imali šanse da sakupe, a svi se slažu da su bili brojniji. Koliko znam, moderne procene su da je Srba bilo 20000, plus minus 5000. Srednjevekovni izvori imaju običaj da prenaduvavaju cifre i dodaju nule. To malo baca senku na ovu tvrdnju da Srbi nikako nisu mogli masovnije da izginu.

Ovo da je Vuk Branković bio najveći protivnik Turaka je već opštepoznata stvar. :)

Ево:

Прочитати поглавље 19. које се налази на 43. страни. Смешто је то што сам слична схватања као и аутор књиге, а ово сам прочитао тек скоро, што ми је лепо оправдало идеје.

http://fliiby.com/file/14111/gbf7n0cykz.html

Ма зезам се, човече.
ПС Занимљива књига...

možda se Murat okliznuo na koru od banane, samo to postavlja pitanje otkud banane na Kosovu, a sad oybiljno.

Брате, кад земља има јаку привреду, јасно је да има и велику размену добара преко трговачких путева...

ima i tu nešto, mada meni sve to sumnjivo, otkud znam :)

Sve je to teorija zavere... Iluminati, masoni i vanzemaljci.

Joj da smo imali tenk, đe bi nam kraj bio....
I šta rekoste vi, mračno ili ne tako mračno? Ja mislim da su tu oni renesansni pederčići nešto jeli govna.

Zakljucak :
Mracno doba je bilo samo na pocetku srednjeg veka, od V veka pa do nekog VIII veka, i to samo u Zapadnoj Evropi, ostatak je pracen progresom i razvitkom mnogih drzava koje i danas postoje u manje vise neizmenjenom obliku.

Mračno doba je prestalo kada je Tesla struju otkrio

Ja mislim da je glupo obilježavati neki perod takvim epitetom. Jebemu mater, ratova, neznanja, diktatura, raznih drugih "mračnih" pički materina ima u svakom periodu ljudske istorije. A opet u svakom tom periodu bilo je i dosta pozitivnih koraka naprijed.

Evo, pošto sam zaludan, uzeh da prelistavam Jiričekovu Istoriju Srba. :)

I on kaže, kao i ovaj Samardžić, da je glavni razlog što smo prihvatili da budemo turski vazali opasnost od Mađara. Mađarski kralj je posle Kosovske bitke krenuo i na Srbiju i na Bosnu.

Samardžić ovde kaže da je malo verovatno da je Lazareva vojska izginula a Tvrtkova se povukla sa malo gubitaka jer je pobednik uništavao sve pred sobom, ali tu se gubi iz vida da su se i Turci povukli sa Kosova i da nisu materijalizovali pobedu. Potpuno uništenje neprijatelja se u Srednjem veku postizalo tek nakon bitke, ne u samom njenom toku. Onda kaže da bi Tvrtko, da je Srbija bila toliko slaba, krenuo na nju, ali opet to bi mu značilo rat na tri fronta, pošto je već pre Kosovske bitke krenuo protiv Mlečića, plus je bio napadnut od strane Mađara.

Jiriček piše da je neposredno nakon Kosovske bitke položaj Vuka Brankovića koji je pružao otpor Turcima bio očajan, da Turci napadaju oblast Balšića oko Skadra, da je položaj Carigrada kritičan i da su Mlečići svom izaslaniku za cara dali uputstva šta da radi ako u gradu zatekne Bajazita, da su turski odredi u par navrata prodirali sve do doline Neretve bla bla... Uz sve to, Bajazit utvrđuje vlast u Maloj Aziji. Da li su Turci mogli da nastupaju sa takvom snagom da su jasno izgubili Kosovsku bitku?

Edit: taman se tema vratila u kolosek a ja oftopikujem opet. :)

Ma ja vama da kažem, sve je to propaganda i neistina. Srbi su nebeski narod, mi ratove ne gubimo, aj uzdravlje

Ja sam čuo da su Srbi najstariji narod i da su šarmirali mlađane amebe na Balkanu prije no što je bilo govora o kakvim drugim narodima.

Dobro zboriš Kizo :)

To je činjenica.