Prijava

Bog je stvorio Kosmosarijum u kojem nas uzagaja kao što mi uzgajamo ribice. Ne kapiramo što rade dok onako bleje ali su nekim ljudima gotivne.
E sad, Bog kao samodovoljan omnipotentan entitet nema neke potrebe da bude zabavljen od strane vanjskog faktora al ono ima se može se maćoree.

Inače kosmosarijum zvuči kao odlično ime za neki synth-pop band.

Ја сам хтео да направим неку реченицу где ћу да употребим синтагму "реликт прошлости", али никако не успевам. Морам сад да идем, ако неко може, нека убаци у свој пост "реликт прошлости", али да не буде безвезе убачено већ да има неког смисла. Може и ако Немци имају неку реч за то. Поздрав.

sad, Bog kao samodovoljan omnipotentan entitet nema neke potrebe da bude zabavljen od strane vanjskog faktora al ono ima se može se maćoree.

A zašto je onda, ako je dobar, stvorio ljude da se pate na ovakvim temama?

A jel si se potrudio da procitas i otkrijes negde zasto je to tako ili svi zabagujete na tom istom pitanju "ako bog postoji i ako je dobar zasto dozvoljava to i to, zasto mene riba uvek ostavi a ne ja nju, zasto je bas moj djed morao da ubije turcina i bezi iz crne gore" i idete linijom manjeg otpora, pitam cisto informativno

А шта ако је човечанство бог?

@Truć

Nešto sam htio da kažem u vezi toga pa eo da te ispoštujem lololo:

Cijenim da će se i u budućnosti religija zadržati u društvu kao jedan masovni fenomen ali da će Bog, odnosno više njih, koji se stavljaju u njen centar, postati relikt prošlosti i biti zamijenjeni vjerovanjem u nešto manje idealno, recimo u neku energiju bez čijeg postojanja bi četvrta i više dimenzije iščeznule.
Što se porijekla pomenute tiče, šta znam, mogli bi reći da je nastala slučajno unutar inicijalnog singulariteta i da je omogućila nastanak velikog praska time što je otvorila prostor za postojanje vremena i prostora (konstrukcija rečenice na zavidnom nivou...).

Ako si zadovoljan zamolio bih te da mi daš još koji avatar za kolekciju.

Naravno da će religija opstati sa ili bez Boga (iako ja navijam za ovo drugo). Dan-danas, fudbal je sekularna religija.

A zašto je onda, ako je dobar, stvorio ljude da se pate na ovakvim temama?

Sve je ovo vrsta testa, razne vrste patnji kroz koje covecanstvo prolazi za afterlife.

Ми имамо једног бога, име му је Император људскога рода!

A zašto je onda, ako je dobar, stvorio ljude da se pate na ovakvim temama?

Ne znam da li bi bio dobar ili loš. Mislim čak da omnipotentno biće u isto vrijeme mora biti i dobro i zlo na način na koji mi ljudi to ne možemo shvatiti (čak i u starom zavjetu ima ono kad kaže nešto na foru "ja tvoj Bog Jahve sam sebičan" a sebičnost je grijeh... mada opet, možeš biti sebičan i na neki pozitivan način. Recimo ne samo da želiš sve za sebe, već želiš i da ga sačuvaš ili tako nešto).

Uostalom, možda je Bog samo htio da vidi kako bića ograničenih sposobnosti funkcionišu. Kako stvaraju svoje sopstvene zakone u tom malom mikrokosmosu koji smatraju isključivo svojim... možda smo samo eksperiment u slučaju da je to tako.

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20130921045017/warhammerfb/images/5/54/300px-SigmarHeldenhammer.jpg

Slušaj pederu, Sigmar je jedini istinski bog. Bogočovjek. Jebo mater svoju, Sigmar je čovjek koji je posto bog snagom vlastitog čekića, Ghal Maraza. I bradom. Nabij Khorna u svoj haotični šupak.

bog je stvorio svet zato što je bog hiperbitak koji želi da se ubije i anihilira, ali mu to ne bi pošlo za rukom odjednom (jer jedino moć onog ništa je jača od moći boga, jer nema ničega što bog ne može, što znači da ništa mora biti mesto za božju svemogućnost, ali i za mogućnost samog boga), pa mu je zato potrebno da se postepeno ubija iz čistog hiper-bitka kroz obična bića, mene, tebe, organski svet, neorganski svet. sve to teži ka smrti i ka ništa, počevši od neorganske materije koja teži da se maksimalno raprostre u prostoru, kako bi se apsolutno rasformirala, ali je jebe ostatak materije koja takođe teži da se rasprostre, pa se međusobno ograničavaju u umiranju i zato umiru sporije, i tako to sve uzlaznom lestvicom. nama se zbog toga razvio intelekt do te mere da možemo da shvatimo da polno zadovoljstvo korumpira taj intelekt i da možemo da ga okrenemo protiv tela, koje je negacija negativnog kretanja ka ništa, jer je produkt spajanja, umesto razdvajanja; ali se intelekt razvio i prividna sloboda do te mere da možemo sami da odlučimo da ne jebemo i da nemamo decu, pa čak i da sami sebi okončamo život. što ranije to bolje, za viši cilj i konačno iskupljenje kosmosa.
smrt svetu!

Najbolja teorija koju sam čuo još otkad sam sam sebe impresionirao onom da se kosmos širi kad god neko doživi erekciju.

Vama + od mene.

intelekt je savršen instinkt za ništa, mislite o tome

a) bog ne postoji
b) postoji, ali ga boli kurac šta ti radiš i šta trpaš u svoj digestivni trakt.

ne postoji pod c)

Svima koji pokušavaju da zadovolje hirove nekog višeg bića i posvećuju svoj život tome mogu samoda poručum:
''Nastavite u istom ritmu, kmetovi i robovi su vazda trebali i trebaće.''