Prijava

Што ме не зовете, кад се отвори нова тема!?

Елем, да речем и ја коју:

Јерес!!!! На ломачу са овим!!!
Хулигани, Страни плаћеници, Колаборационисти! Унутрашњи фактори!!!

Па зар толке године и ратове водисмо да би били своји на своме, и сад опет у миру да изгубимо, и оно мало што нам остало!?

Мада, кад боље размисли, то сад и раде, само са овом популарном Унијом...
јебем ли, га ако Тадић и Дачић кажу да то ваља, онда нема да фали...
А ако ваља Јевопа, онда што и не цео свет.
Кад је бал, нек је и маскенбал...

Medikuse, opet preovladava Mister Hajd, a? :)

Ух, тако бих нашла сродну душу лакше:) Али ипак не. Мислим да ту не би било напретка. Шансе за напредак би се распоредиле по глави становника, колективна свест такође, лошији би деградирали боље. Индивидуа би била само појам, свет би имао тенденцију да постане хомоген што је немогуће, нехумано и неприхватљиво у материјалном свету. Разлике не ваља наглашавати, али не треба их ни потискивати.

To bi bilo bezveze jer sve one razlike što čine ovaj svet zanimljivim bi nestale.

Medikuse, opet preovladava Mister Hajd, a? :)

Покушавам да се контролишем, али јок... :(

Неги, шта би ми добили, а шта изгубили тиме?

Мислим да ту не би било напретка.

Zašto? Pa civilizacija je najviše napredovala u vreme perioda prvobitne zajednice. Tada nije bilo država uopšte.

Kako se broj država povećavao, povećavao se i broj ratova i potencijalnih ratova. Dakle, ako je samo jedna, svetska država u opticaju, nema ratova.

Onda bi civilizacija kolektivno mogla da se posveti nečemu konstruktivnom, za razliku od sadašnjosti gde destruktivnost gotovo anulira svaki prosperitet.

Skroz mi se sviđa tema, mislim zapitkujem sve i svašta da bih znala o čemu tačno pričamo, zanimljivo je razmatrati kakav nivo svesti treba da dostigne čovečanstvo da bi tako nešto bilo moguće.
Ako posmatramo Sjedinjene Američke Države i ideju Evropske unije, tj brisanje granica, međunarodna prava, može se reći da društvo teži ka toj državi, da se razvija u pravcu ujedinjenja i istih prava za sve, i da je sada prešlo nekih prvih 200, 300 metara, a da se taj put meri stotinama kilometara.

država u opticaju, nema ratova.

А шта је са грађанским ратовима!?

može se reći da društvo teži ka toj državi, da se razvija u pravcu ujedinjenja i istih prava za sve, i da je sada prešlo nekih prvih 200, 300 metara, a da se taj put meri stotinama kilometara.

Па несумњиво је да човечансто иде ка томе...
Али то неће бити само уједињење држава и закона, већ и уједињење људи!
Али буквално, уједињење људи, мешавина свих народа, док се генетски код до те мере не уравнотежи, да неко буде чистокрвни европљанин, јер су му отац и мајка србин и финкиња, а баба и деда са мајчине стране финац и баскијка...

А шта је са грађанским ратовима!?

U društvu gde nema siromašnih, ne bi bilo ni nezadovoljnih zar ne?
Nema ni diskriminacije. Svi imaju ista, univerzalna prava.

Zašto bi onda izbijap gradjanski rat?

Da napomenem, da se od sutra uvede, izbilo bi milion gradjanskih ratova minimum i otišlo bi sve u pičku materinu. Ali ja pričam o uvodjenju ove države kada svest naroda bude na adekvatnom nivou. Sve ostalo bi bilo uzaludno i preuranjeno, kao što je bilo sa komunizmom.

Па несумњиво је да човечансто иде ка томе...
Али то неће бити само уједињење држава и закона, већ и уједињење људи!
Али буквално, уједињење људи, мешавина свих народа, док се генетски код до те мере не уравнотежи, да неко буде чистокрвни европљанин, јер су му отац и мајка србин и финкиња, а баба и деда са мајчине стране финац и баскијка...

O tome i pričam, a ne samo o ukidanju granica i zakonima. Svi su isti NAROD i to bi ubrzo prestalo da bude samo formalno. U je, ko da pišem turski. :)

Pazi, EU se gradi od 1957. godine. I još uvek proces nije ni zakoračio u finalnu fazu. Za tako nešto bi trebalo 200 do 300 godina mukotrpnih zakona propagandi i sl. Ali ideja je ostvariva u granicama normalnosti. Pri tome mislim da bi reforme trebale da dolaze vrlo, vrlo polako i ujednačeno. Naravno razlike se ne smeju ignorisati. Za početak bi trebalo početi sa propagiranjem ideje. To bi samo na početku trebalo da traje jedno 50 godina.

Али, не можеш спровести иста права за све. Јер онда немаш право на сопствено мишљење и неко други размишља уместо тебе. Иста казна за све, нема разматрања - нехумано. Ко кад би овде било донешено правило да се банују сви дупли налози. А не праве сви из истих разлога дупле налоге, нити је конструктивност иста. Неко би морао да води ту државу, ту би тек настао проблем, ко ће и шта ће и сама та особа има више права од свих нас заједно.

Zašto bi onda izbijap gradjanski rat?

Не, наравно да би се увек нашао неки повод, али ако је сама та светска држава довољно јака да то контролише, то би било ок.
А ово за људе и укрштање, то наравно стоји... То су обрадили, чини ми се у саут парку.
Те људе из будућности. Сви мешавина свих раса, и причају мешавином свих језика...
Али озбиљно, па то је и логично.
Слушао сам неког кинезе астрофизичара, неки баја јебемлига...
Каже, што нема иванземаљаца код нас... па неинтересантни смо им. Каже, то је тамо вероватно организација неког соларног царства, па се онда пређе на неко царство на нивоу сазвежђа, па на крају, галактичка империја или нешто сл.
Е ми, каже нисмо ни до оног основног прага стигли, нисмо ујединили ни своју рођену планету. Ми смо за њих, као зебре за нас... ни од каквог интереса...
То је бре, онај кинез, јапанац, што се врти по национал џеографик и сл.
ја сам ово по сећању, али се надам да сте ме сконтали...

E taj kinez japanac je car.

Je l' znaš kad je pričao o vremenskoj mašini?

Ne sećam se... nikad ga nisam gled'o sa namerom, nego kad se eto potrefi.
Malko mi je teško da ga pratim, jer nemam puno dodirnih tačaka sa tom oblašću, pa ne znam da li je ono što priča fikcija, ili teorija...

Daj mi ime, prezime i broj lične karte da ga potražim na yutubu, pa da odgledam nešto pametno večeras...

Svetska drzava?!!! Ma nema šanse. Em što bismo bili smatrani ekstremistima, em što ne bi im'o ko da nas krade, a mi na to nismo navikli. Pa bi verovatno svaki drugi dan dizali bune, sve dok nas ne premeste u Afriku, a crnje odande u Srbiju. Posle bismo isto dizali bune, samo što bi bili goli. Što se seksa tiče, tu se ne bi znalo ko koga jebe. Bukvalno. A i kako bi objasnio nekome da si trsio Mađaricu, kad niko ne zna šta je i gde je nekad bila Mađarska. Blago rečeno, apokalipsa!! Ako ikada do te drzave dodje, ja sigurno neću biti deo toga. Istog momenta palim za Njemačku.

Неко би морао да води ту државу, ту би тек настао проблем, ко ће и шта ће и сама та особа има више права од свих нас заједно.

Pa naravno da bi je neko vodio. Demokratija. Verovatno parlament, sumnjam da bi mogla sve da radi jedna osoba.

Не, наравно да би се увек нашао неки повод, али ако је сама та светска држава довољно јака да то контролише, то би било ок.

Pa država mora da bude najjača sila na svojoj teritoriji, jer da nije, neko drugi bi bio vlast, a ne osoba ili osobe koje su izglasane.

Ovo za vanzemaljce mi je dojajno skroz. Sasvim kul teorija.

Инсејн.

Vaj?