Prijava

e, pa ja napisah da je ovo moje jedan od mnogobrojnih recepata zaherice. kod mene ne ide dzem, i nista se ne reze. pravi pravcati recept za zahericu se cuva na beckom dvoru, mi plebejci dobijamo samo varijante :)

http://www.coolinarika.com/
Sigurno znate za sajt, ali ipak da ga turim.

uhhhh kad tako napišeš zaherica k'o da neku purgerku slušam...
znamo rajko za sajt, hvala, ima tamo i dobrih stvari i gluposti neviđenih.

Ja danas kuvam ovo:

Crni luk i šargarepa se proprže na malo ulja, doda se pileće meso, iseckano na komadiće i dinsta se nekih 15 minuta. Potom se doda šaka pirinča, i nalije vodom. Sve se kuva 20 minuta, začini se i potom istrese u vatrostalnu posudu. Prelije se nadevom od pavlake i jaja i peče u rerni još nekih 20 minuta.

A slatko: ferero kuglice

Izmrvi se 150 gr napolitanki od lešnika, i isecka se 100 grama pečenih lešnika. To se pomeša sa 200 grama eurokrema. Formiraju se kuglice. 100 grama čokolade se istopi sa malo ulja i u to se umače svaka kuglica. Potom ih malo ostavite u frižideru da se stegnu i uživate :)

Pa mogla si zvati na ručak :) Ja imam neke piletine i kilo krompira, pa ću da improvizujem.

Pa mogla sam, al nisam :P

Pa šta hoćeš, iseci krompir na kolutiće i dobro ga začini, pa peci u rerni. To obožavam. A piletinu preko njega i Bog te veselio :)

mislim stvarno katija, ili zovi na rucak ili dolazi na rucak, nemoj da gladujemo

Moj obrokčić

Jedan veći crni luk, sitno iseckan
Dve šake sušenih vrganja
4 jaja
Sjenički (ili bilo koji) sir
So i biber

Vrganje staviš u ključalu vodu, i pustiš da odstoji dok se ne izdinsta luk. Onda oceđene vrganje staviš na luk, i preko toga preliješ jaja i izmešaš par puta.. Naravno, velikodušno pobiberiš i posoliš.
Na kraju, Prekriješ izmrvljenim (ili narendanim) sirom i skloniš sa vatre.

Za mamurluk dušu dalo. Mogu i druge pečurke, ali nije to to.

Subota je moj dan. Momak gleda utakmice, u drugoj sobi, a ja kuvam i sve pevušim. Uživam. Celo popodne. Subota je moj 8. mart.

E, upravo si mi postala simpatična. Baš. :)

Gamby, ja sam mislila da se to desilo još onomad... :)

NAjbolji recept ikad:
Napraviš testo za palčinke, nasečeš luk, zelenu i crvenu papriku, spojiš sa mleveno meso i staviš testo da se polako malo peče, kad već malo počne da dobija strukturu sipaš sve što si isekao i onda preklopiš palačinku na pola. Brzo se sprema posle toga izrežeš i par rupa i moš da staviš pavlaku u njih...

E ovo ja i Remac danas pravimo, samo da on ode do trgovine po parmezan.
http://www.youtube.com/watch?v=AmY3A_BzBWk

Ju, to je fenomenalno. Ja moram da priznam da ne umem da pečem palačinke. Sve unam, da umesim štrudlu, da pravim torte, da razvučem pitu, da pravim pasulj, gulaš, ali palačinke ne znam da pečem, nikako. Prošli vikend sam pokušala, 50. put i ne vredi, raspadnu mi se.

Pa sam odustala. Kad mi se jedu, odem do grada, kupim prazne, pa ih filujem čime god želim.

Katija, dođi na instrukcije i ponesi eurokrem:)

Katija jel to moj recept fenomenalan ? o.O

Dub, ne izgleda mi loše, to što taj like gore pravi, ali ja nekako ne volim te inostrane kuvare što se proseravaju, sve nešto golim rukama gnječe, pa trun ruzmarina, pa kap soka od papaje, pa prstohvat mahovine, pa komadić sasušenog zmajevog govneta...

Nervira me to. Volim ja razne začine, ali oni baš izmišljaju.

Katija jel to moj recept fenomenalan ?

Jeste. Obožavam mleveno meso.

Pitam jer sam ga sad u glavi nekako smandrljo nikad nisam probo da ga pravim al satojci zvuče dojajno. Moj buraz pravi sa preklopom samo unutra stavlja sastojke za picu.

LOL, naravno, mora to sve malo da se doradi, ali ok su sastojci. Izdinstaš meso, luk i papriku dobro, samo paziš da ne bude mnogo vodeno, dobro začiniš i filuješ palačinke.

Ja to isto pravim, samo ne palačinke, nego sa nekom testeninom, bilo kakvom.
Mleveno meso je odlično, ja ga obožavam.