Prijava

А је л' ок јести јабуке које су прскане пошто су коришћене хемикалије за убијање животиња, кад већ помену црва?

Hemikalije su same koriscene za ubijanje zivotinja ili one stvari koje su nastale ubijanjem ili iskoriscavanjem, tacnije zivotinjski "nusprodukti"?

Пестициди се користе за убијање штеточина које нападају воће на пример. Не говорим о пореклу поменутих већ о примени и ефекту, као и побољшаном пољопривредном производу који настаје коришћењем тих хемикалија.

A recite mi to za kafanuuu, što me kulirate bre.

Ma da je kupus dobar zec bi imao sto kila, a ne dva.

Ja sam vegeterijanac. Al jedem meso iz ironije.

Od životinja kad postim jedem ribu i gusku. Jer su guske slične ribama, plivaju.

Ako je primena i efekat- da, u redu je. Ako je poreklo vegeterijancima je okej, veganima ne.

Tulumbac, nemoj jebati. Ako postavis normalno pitanje neko ce ti sigurno odgovoriti, a da se svadjam i ubedjujem vas da je moj nacin pravi- ne pada mi na pamet.

Eee, ja imam jedno pitanje za vegeterijance, šta jedete kad niste kod kuće?

To sam pitao. Ako ti ovo nije normalno, tebi svaka čast.

a da se svadjam i ubedjujem vas da je moj nacin pravi- ne pada mi na pamet.

Šta kurac? Odakle ti da ja to hoću?

Tulumbac

A recite mi to za kafanuuu, što me kulirate bre.

Brate, što je to tako bitno? Uveče se zabodem u maršal i pijem pivo, zašto bih blejala bezveze u restoranu. A ni to nije problem, imaju oni stvari bez mesa, uspela sam čak i na ekskurziji da dobijem jela bez mesa. Pekare rade celu noć, tako to.

Ja sam vegeterijanac. Al jedem meso iz ironije.

Nije da je bitno, nego odjednom pobegoše svi kad postavih pitanje.

Ali iz tvog posta ukapirah da su moje predrasude itekako opravdane. Vegeterijanci mogu da budu žene, penzioneri, studenti i likovi koji se bave tako tim nefizičkim zanimanjima.

Baš da vidim automehaničara da rinta ceo dan i ode na večeru u pekaru da smaže kiflu. Ljolj.

Normalno, jedem i druge životinje koje su bliske ribama, na primer krave i svinje koje pasu pored vode.

O svemu tome, ovaj kosijanerski gospodin, negde posle 1:40 i nešto...

uživajte...

http://www.youtube.com/watch?v=dkyFozcL-xw

@Tulumbac
Ne lupaj, molim te. Ne kazem da je za svakoga ta ishrana, jer definitivno nije, ali postoje vrsni sportisti, pa i ucesnici na Olimpijadi koji su vegeterijanci ili vegani.

Као на пример?

Мислим да нису баш... Они допинзи су опично животињског порекла :Д

Baš da vidim automehaničara da rinta ceo dan i ode na večeru u pekaru da smaže kiflu. Ljolj.

Nego, Tulume, kako ti ceniš onu pesmu: Jovan Perišić - Samo jednom srce voli...i taj rad, ja se izvinjavam što pitam ovde, ali msje Tulum je veoma nestalna figura ne mož ga nađeš po sajtu...

Da okrenem sad na temu, znam jednu devojku što je vegeterijanka, i baš je kul, al jebi ga, ja to ne bi ženio, to mora sve duplo da sprema. Mislim, ja to zbog njojze kažem...

A bio sam jedan od retkih koji misle da nisi baš skroz prsla. Što mrzim kad se ispostavi da nisam u pravu, baš se izbedačim.

Fizikalci kao ja bi krepali bez mesa, sira, jaja ...

Ok, Mylyca je rekla da joj se gadi da jede mrtve životinje i to poštujem, iako meni nije gadno. Naravno da nećemo jesti nešto što nam je odvratno. Ja ne volim da jedem paprike i izbegavam ih uvek na primer.

I ovo se već pominjalo, a ja bih postavio konkretno pitanje. Zašto vi vegeterijanci i vegani smatrate da je život jedne biljke(kupusa recimo) manje vredan od života jedne životinje(npr. kokoške)? Samo se manite onih "životinje osećaju bol" svrari, jer govorimo o brzom i efikasnom ubijanju radi ljudske ishrane, a ne kad neki sociopata zapali mačku pa joj onda vadi iznutrice.

Ali iz tvog posta ukapirah da su moje predrasude itekako opravdane. Vegeterijanci mogu da budu žene, penzioneri, studenti i likovi koji se bave tako tim nefizičkim zanimanjima.

Sve zavisi koliko se fokusiraju na ishranu i koliko znaju o tome. Opet, postoje i vitamini i tablete, tako da nema neke prepreke u vezi toga.

@Двајт
Нисам ни једно ни друго, ал то ти је ваљда зато што биљке немају нервни систем, па не осећају никакав бол. Моја процена.

pravda za biljke

ja ne mogu da podnesem da jedem mrtve biljke i embrione biljaka (semenke)