Prijava

Od domaćih pijem Jelen ako znam da ću popiti najviše 5.
Isto napija kao i ostala piva, ali sutradan možeš komotno dumreš ako popiješ desetak. Ne znam što, od Jelena mi najgori mamurluk, ubedljivo. Vinjak je mleko za to.

Na svadbama, ispraćajima i proslavama povodom asfaltiranja put i uvođenja struje tučem Bg, Valjevsko, eventualno Lav. Da ne bi umro sutradan.

Euterpo, pojma nemaš. Valjvesko je do jaja pivo, ali da je dobro 'ladno. I ide k'o rakija, prvo nikako ali posle samo od sebe.

Sad, koje je najbolje, kurac da znam. Sećam se pre nekih 10-ak godina je imalo Pećko, to je bilo baš baš dobro. I nemački Kaiser je bio dobar.

Carlsberg je verovatno najbolji.

Haineken, Tuborg i Bavaria je njah. Ali ne odbijam. :)

Ja gotivim Zajecarsko, iz staklene flase, od po' kila. A u dobrom secanju mi je ostao Amstel, iz konzerve i Zoffman (nema ga vec duze vreme kod nas na trzistu, cini mi se), pre 5-6 'dina, kad se krenulo sa alkoholom. Tuborg cini mi se mozes da popijes mlogo, i slabije je od ovih nasih. Mislim, i on je nas (Carlsberg Srbija), al' vodi se kao stranjski. A i ovo relativno novo pivo Merak nije lose.
Ma sve je dobro, samo da je ki zmikce ladno. :)

Kad si žedan brend Hladno pivo je najbolje.

Bavaria me je uvela i svet alkohola i pivo nije lose. Probao sam vecinu piva na domacem trzistu (najcesce po limenku svakog), najbolja su Jelen i Niksicko od domacih, svako drugo je manje vise isto. Strana su gotovo identicnog ukusa, Tuborg je najblazi, Amstel najjaci. Najbolje pivo koje sam pio je Krusevice toceno, a u konzervi Kozel, oba su ceska.

Holandsko pivo Grolsh!!!Pivo jebe mamu koliko je dobro!Od domaćih nije loš Beck's ali samo mali i normalno bambi.Nekako mi ne leži točeno ama baš ni jedno.A nije da nisam eksperimentisao...

Најбоље пиво које сам икада попио и објективно и субјективно је оно од синоћ! Значи литре и литре пива!

Probao sam 15-tak vrsti piva,al Laško mi je bio vrh....a sad samo Valjevski zidar,nema boljeg ...

Zlatopramen, Pilsner Urquell, Foster's. Nije loše ni Staropramen, generalno Češka piva su jako dobra.

Hmm Amstel definitivno.. m`da od kada je poceo da se puni kod nas,i nije nesto.. a sto se ceskih tice,slazem se da su dobra!

Točeni Carlsberg. Nema dalje.
Od naših Jagodinsko gotivim. Ali nema svuda da se kupi. Pijem ga samo kad odem u Jagodinu, dakle jednom u tri godine.

Ko iskusni alkos tvrdim da je valjevsko (zidarsko) najjace ;)
mozda nema bas najbolji ukus, ali brate sutra se budis kao zmaj ni trunke mamurluka ili zedji. Inace onu dvolitru valjevskog izbegavati u sirokom luku.

Не бих да пуно серем, али мени се посебно дојмило "Пећко пиво".
Пио сам га средином деведесеетих на одслужењу војног рока у Призрену и касније за време рата у Ђаковици.
Оно јесте да су били посебни услови, војска, па је осећај можда субјективан, али баш ми је некако добро легало.

Не бих да пуно серем, али мени се посебно дојмило "Пећко пиво".

Jeste bobi, stvarno je Pećko bilo zakon. Svi koji su ga tada probali tvrde i dan danas isto. Svima je izgleda leglo zato što je bilo odlično pivo.

1. Pfff... Stalno pijem Jelen. Najbolje mi je. Ali nekako mi je najviše nekol'ko puta prijalo Nikšićko tamno. Vazda sam više gotivio tamna piva od svetlih. No, Jelen, rulz! Game over!

2. Ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, ali slušam redovno da je Guinness tamni najbolji. Drugi, pak, isto pričaju za Kilkenny. Voleo bih probati, to sigurno.

3. Točeno.

4. Veliko.

Najbolja piva koja sam pio su Pilsner Urquell (pitko je, baš prija, klizi) i belgijski Duvel (nema toliko CO2 u sebi, ali je jači, oko 8-9%). A od domaćih, lav crno mi u poslednje vreme najviše prija.

najbolje weiss (i reko bi najbolje ukupno)
http://www.gentrystyle.com/wp-content/uploads/hoegaarden.jpg

najbolje ale
http://www.edmcdevitt.com/assets/images/Delirium_Tremens.jpg

najbolji pilsner
http://secondhelping.com.au/feastonthis/wp-content/uploads/2010/06/jelen-beer.jpg

najbolji stout
http://www.blog-ums-bier.de/wp-content/gallery/20090620_greenfarm_festival/20090620_greenfarm_murphys_stout_titel.jpg

ova ostala, tipa lageri (tuborzi, bekovi, karlsberzi, hajnekeni itd) ne volim toliko. sva su otprilike istog ukusa, tako da je svejedno koje je.

sto rece jovicic

Svo to pijenje Heinekena, Tuborga, Amstela i ostalih, je čist fenseraj i pozeraj. Pravi poznavaoci piva njih uopšte ne smatraju mnogo dobrima, a lokalna piva, čak i industrijska i masovano proizvedena, uglavnom bolje kotiraju od tih "čuvenih" piva.

potpisujem

e vako, ne mogu da se pohvalim da sam probao mnogo razlicith vrsta piva ali da dam i ja svoj skromni doprinos.
Bavaria, Beks, Tuborg i tako ta su mnogo slaba po meni, imaju fin ukus, i legnu fino ali njih pijem samo kad svi piju pivo a ja ne zelim da se odvajam od ekipe a ne pije mi se alkohol (paradoks jebem li ga) a i skupa su.
Jelen pijem najcesce, mada Niksicko je dosta dobro. Lav iz nekog razloga nisam pio puno puta al kako me sjecanje sluzi ni ono nije lose. MB je govno golo muka mi je i kad pomislim na njega. E sad, kad je fino vrijeme najcesce kupujem pivo u plasticnoj ambalazi od 2 litra i tu da posebno pomenem Apatinsko (osjecam da cu bit isprozivan sad) jer je najjeftinije a po ukusu uopste nije lose, mada ima neki specifican miris.

Sto se tice flasa VS toceno, ni tu ne mogu bas da presudjujem jer sam toceno pio samo nekoliko puta a flasirano pijem cesto. a 0.5 VS 0.33 mislim da razum nalaze da prednost ima 0.5 koje je iz nekog razloga jeftinije o.O

Crno Niksicnko sam pio nekoliko puta i odusevio sam se ali nemam sansu da ga pijem cesto nazalost.
e da, jos ovo, na bir festu 09 sam pio neko crno koje je bilo odvratno, pola sam prosuo jer je imalo ukus cokolade, ne mogu da se sjetim koje je bilo jbg...

Efes, Amstel, Zofman, Valjevsko, Laško, MB crno, Jagodinsko, Berlinsko tamno, Porter i naravno Rogonja i Apatinsko.