Prijava

urrad
Koliko često i kakvu kafu pijete? Da li ste potpuni zavisnik od kofeina? Turska vs. Nes.

Ja ujutru popijem tursku pri prelazu iz sna u budno stanje, a popodne neskafu ili jakobs. Kad spremam ispite popijem uveče jednu, obično instant. Bez šećera.

Jbt, ja cijelo vrijeme mislim da je urrad neki stariji lik, kad ono student... Ko si, šta si, mrako?

Inače, pijem jedan fildžan turske kafe sa mlijekom, tzv. bijela kafa. Ili ti ga kahva, što bi rekli ovi moji Bosanćerosi.

Doduše, u zadnje vrijeme najčešće je pijem iz aparata, pošto na poslu pijem jutarnju kafu.

Isključivo pijem srbsku kafu koju sam napravim i bez truna šećera.

Slađu, Tanju i na Miru.

wenig slađa wenig zorka

Турску/домаћу (како коме драже) без шећера... Греота је стављати шећер у кафу...

Ima da se uzme kafa u zrnu u novoj radnji preko puta mašinca. Kod kafe volim miris pre svega, a pijem gorku. Stavljanje šećera u kafu je apsolutno skrnavljenje iste. Naravno ako pričamo o crnoj kafi. Mada jedino nju i smatram pravom kafom.

Uglavnom u poslednje vreme kupujem tu u zrnu (samelju ti je oni, na licu mesta). Miris jebe, ali opako. A i ukus je odličan. Pijem jaku u pičku materinu. Al ne pijem puno, u proseku dve/tri dnevno. Mada mi se dešavalo da popijem i 7/8 za noć kad imam ispite i ta čuda, mada sam ukapirao da me ne drži budnim toliko.

Dakle nes.
Ne mogu da ustanem ujutru za lebac, a moram oko sedam da sam razbuđen. Ujutru mi prejaka turki kafa, te napravim nes: mešan, ne mućen. :) Dakle, ono - instant. I to uzeh neki nes mild, blaži, mnoogo dobar. Odmah me oraspoloži. Takođe, ujutru obično zapevam neki narodnjak, posle te kafe. Jutros je bio činimise Ljuba Aličić na repertoaru.

Inače turki kafa isključivo u velikoj šolji, s malo šećera. Može i gorka.

Imam i za filter kafu ono sokoćalo, ali baš nešto retko to pravim.
Da imam aparat za espreso, pio bih ga non-stop i crko od infarkta evenčuli.

Dakle nes.
Ne mogu da ustanem ujutru za lebac, a moram oko sedam da sam razbuđen. Ujutru mi prejaka turki kafa, te napravim nes: mešan, ne mućen. :) Dakle, ono - instant. I to uzeh neki nes mild, blaži, mnoogo dobar.

Man up, dude :D

Само турску кафу рокам, у последње време по 4-5 дневно, јаку са врло мало шећера.

Takođe, ujutru obično zapevam neki narodnjak

mislio sam da ovo niko osim mene ne radi

p.s. stavlajti šećer u narodnjake je svetogrđe

Ujutro espreso, čim ustanem, žurim da se umijem kao da će mi pobjeći. Nekad i dvije. Na poslu tursku opičim, pošto se razijevam i 'vata me san, može neko poginuti zbog mene. Poslije posla opet u kafiću espreso. Pijem kavu i pušim kao Turčin jebeni.

nepijem al kofeinske tabletice jedem
pozz

Svaku kafu zasladim Natnatrenom.