Prijava

GM je mozda htio reci da bi bilo lijepo da se procentom odredjuje vrijednost definicije.
To bi bila neka formula tipa

Ocjena definicije = plusevi/(minusi+plusevi)100

odnosno ako je neka defka dobila 10 pluseva i 20 minusa, njena ocjena bi bila
33,33%

ili obratno 20 pluseva i 10 minusa, ocjena bi bila 66,66%

----------------

tako se moze definisati i generalna ocjena autora gdje bi imali

Generalna ocjena = suma pluseva/(suma minusa + suma pluseva)100

ovo suma pluseva i suma minusa bi se odnosilo na sumu istih po svim definicijama koje je neki autor objavio. Ovo bi predstavljao neki koeficijent popularnosti ili tako nesto.

Uvođenje neocenjenih bi dovelo do značajnog pada pluseva i minusa.

Не видим зашто би. Много људи ни овако не оцењује већину дефиниција, а овако би им се само помогло да брже примете оне које су већ прочитали.

Ako ne znaš šta da lupiš, nemoj ništa, a ako te interesuje skor otvori Vukajliju u drugom browseru (npr. u Operi si ulogovan u Chrome-u nisi).

Скор ме не занима, нити би се он видео после "неоцењивања".

Nazalost sve sam ovo video bezbroj puta.

P.S. Luli, veliko moje vodjstvo se povecava.

Ne znam što niko ne predlaže da se vrati "definicije na koje si dao + i -"na profilu ne znam što je to ukinuto
ocenim i hoću malo kasnije da vidim kakav skor ima al ne moz onda naći ako nisi zapamtio ko je autor

Једи Книгхт, може и тако.

Hugo, nije ovo jedna od "onih" tema.
3:2 ostaje, i nemoj da varaš. :))

Onda dobro, neka bude 3:2, ali cuvaj se.

Хуго, која је твоја сврха на овом свету?

Примарни предлог ми се не свиђа. Овако имамо бољи увид у однос плусева и минус(ев)а, што бисмо компликовали?
Предлог за неоцењене ми се допада.

kada bi se u teriji osmislila dobra formula (ova nije dobra. na primer, negativno ocenjene idu do minus beskonačno, a pozitivne od 0 do 1 blabla)

to opet ništa ne bi promenilo, čak bi i pogoršalo situaciju. Da, približile bi se neke stare definicije koje kvaitetom pariraju i više nego uspešno ovim modernim :) ali bi u isto vreme na primer moglo da se desi da tek definisane definicije koje imaju skoor recimo 15:0 isto budu u toj super duper grupi. da sranje definicije koje zasluženo imaju recimo 10:1 a definisane pre 2 godine i sranje su, isto budu u toj grupi.

s'oproštenjem, isti kurac ko i sad, možda još gore.

ovi ostali predlozi će verovatno biti uzeti u obzir prilikom pravljenja nove verzije sajta, do tada teško. retko kad se napravi svega par izmena... češće ide globalno. tako je vreme pokazalo.

Meni i ovako valja. Isti je kurac kako god da okreneš i računaš.

ne znam.... Možda treba uvesti ovo rangiranje definicija i po procentu + i -. ALI NIKAKO SAMO PO TOME. Za autore isto to važi.

ova nije dobra. na primer, negativno ocenjene idu do minus beskonačno, a pozitivne od 0 do 1 blabla

Сто људи... Мени је та идеја са бесконачности што се тиче глупости онако... ко трибјут Ајнштајну. А има и ова варијанта што је Џедај предложио, са коефицијентом.

to opet ništa ne bi promenilo, čak bi i pogoršalo situaciju. Da, približile bi se neke stare definicije koje kvaitetom pariraju i više nego uspešno ovim modernim :) ali bi u isto vreme na primer moglo da se desi da tek definisane definicije koje imaju skoor recimo 15:0 isto budu u toj super duper grupi. da sranje definicije koje zasluženo imaju recimo 10:1 a definisane pre 2 godine i sranje su, isto budu u toj grupi.

Постоји начин да се избегне тај проблем са новим дефиницијама. Рецимо, да се ово примењује само на дефиниције старе бар сат времена, или тако нешто. А те старије ионако имају мало оцена, и брзо би се довеле на прави ниво. Схватам да ово није савршено решење, али такво и не постоји. Увек ће нешто неком сметати. Уосталом, нисам мислио да ово треба да буде замена постојећем систему, већ допуна. Коме не одговара, једноставно не би морао да користи ову привилегију. Тај однос, на крају крајева, не мора ни да се види, ако је толико проблематичан, довољно је да све дефиниције могу да се послажу аутоматски према њему.

podrzavam onaj komentar broj pluseva kroz broj minusa.
mrzelo me da citam ostalo.

i dalje mislim da je potrebno mnogo usavršavanja tom predlogu. za taj problem kao takav se odavno zna, ali još uvek mi se čini da nemamo efikasno rešenje. polu-rešenja i delimočno dobri predlozi ne mislim da treba da uđu u obzir.

mora sve da se ispegla.

Nikakav problem da se napravi formula koja će da normira skor teksta između -1 i 1ili na drugi način bez kritičnih vrednosti. Nije čarobna formula, može da je napravi osnovac! Postavlja se pitanje ima li smisla, naročito jer bi skor bio osetljiv na svaki novi plus ili minus sve dok ne postigne zavidnu ocenjenost. Rešenje je jednostavno: pišite najbolje što umete, skor je nebitan sve dok može da me oceni neko ko nije ni pročitao. Ili nije razumeo. Na sajtu postoji značajan broj tekstova koji izazivaju transfer blama. I imaju solidan skor. Zašto bi mi onda bilo bitno kakav je skor?

Na sajtu postoji značajan broj tekstova koji izazivaju transfer blama. I imaju solidan skor. Zašto bi mi onda bilo bitno kakav je skor?

Нисам ни мислио да ће ово аутоматски да реши све проблеме, увек ће бити лоших дефиниција са добрим скором, али мислим да ће овај однос (или онај Џедајев), у глобалу, бити бољи критеријум за селекцију дефиниција. Није ми ни била намера да тврдим да ће баш свака дефиниција изабрана на тај начин бити квалитетна.

Rešenje je jednostavno: pišite najbolje što umete, skor je nebitan sve dok može da me oceni neko ko nije ni pročitao.

Гледамо на ово из различитих перспектива. Не занима мене код овог предлога оцена као награда аутору, већ оцена као препорука осталим ауторима за читање.

Не занима мене код овог предлога оцена као награда аутору , већ оцена као препорука осталим ауторима за читање .

Sve dok se ocenjuje (i na osnovu skora se stiče nekakva "popularnost") imaćemo gomilu tekstova od autora koji su bežali (ili još uvek beže) sa časova kada se zakaže pismeni zadatak! Da nadoknade, šta li?! Već sam pisao da najviše tekstova koji mi se dopadaju nađem pomoću pretraživača. Kada imam neku ideju, krenem sa proverom da li je neko nešto slično napisao. Logično je da tako pronađem tekstove koji mi najviše "leže". I ne žalim se na rezultat. Ako nisam zadovoljan, uvek mogu da promenim sajt, mnogo je lakše nego promeniti ljude na sajtu.

Ok je predlog ovo za broj ljudi trenutno na sajtu. Ako sam dobro ukapirao, to je kao na nekim drugim forumima, ' članova 100, gostiju 150' ?
I ovo za skor definicije što si predložio je ok.. Idejno.. Realizacija je druga stvar.