Prijava

Surfovao sam po netu i nasao sam izjavu Nenada Perunicica
PERUNIČIĆ: Najlakše je kukati i stalno pričati kako nema para. To su činjenice od koji ne možemo pobeći, ali tu smo bar mi kojima je rukomet dao mnogo, pa moramo bar jedan delić da mu vratimo kroz rad nakon aktivne karijere. Predao sam se svom snagom da, ne samo Zvezdu, nego rukomet, vratim na mesto koje mu pripada. Rukomet je jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih sportova, pa kroz Zvezdu propagiram ovaj sport uopšte. Ljudi kod nas nisu shvatili da sport napreduje, nego su se zadovoljili sistemom od pre 15-20 godina. Ali, mi, rukometaši, smo tu da pokrenemo neku drugu priču i verujem da ćemo rukometu vratiti popularnost koju on zaslužuje.

А шта ти мислиш о рукомету, ти штос отворијо тему ?

Pre svega ko se ne razume ili kome nisu jasna pravila mogu da bjasnim,i sve sto vas zanima o rukometu pitajte i da bi bio sto popularniji sport...

Искрено, рукомет је спао на ниске гране код нас. То сам говорио и пре овог последњег СП-а, где смо испушили курчину. А има већ тема:

http://vukajlija.com/forum/teme/13301

Знам о рукомету више него што желим јер ми је ћале био про рукометаш. Без увреде, али не волим га, није ми занимљив. (Мада, кад бих морала да бирам између преко популарног тениса и рукомета, увек бих изабрала рукомет.)

П.С. Напред Звезда! :)

To je totalna glupost.To isto mozes da kazes za kosarku,vaterpolo i fudbal.

Mozes za vaterpolo, ali za fudbal i kosarku nema sanse. Tu su pravila definisana, govorim o profesionalnim ligama. Naravno greske se desavaju, kao i u svakom sportu, zna se kad je faul, gol, kos ili bilo sta. Mozda su sudije u rukometu potplatljive ili sta vec, ali svaki mec oni mogu da odluce. Svaki jebeni mec koji sam odgledo na svetskom, sve utakmice Srbije, pola Hrvata i zavrsnicu, uvek su sudije odlucivale o rezultatu, a najcesce pogresno.

Sigurno ne moze sudija da namesti da jedan tim pobedi,mislim moze,ali na tutniru kao sto je SP bi dobili odmah kaznu ili tako nesto,a sto se tice sudijskih gresaka to si upravu...

pa čekaj o čemu se tačno ovde diskutuje...omiljeni timovi igrači, postave, sudjenje...po meni najinteresantniji i najmuškiji sport...samo mnogo zavisi od suđenja. ni u jednom sportu sudija ne može tako da te urniše. i pored svega mislim da su francuzi zaslužili zlato. abalo je genije.

Sve što te interesuje o ovom sportu mozes da pitas...

ja treniram rukomet odavno, i igram ga profesionalno, i slazem se za sudije i slazem se za francuze i za abaloa. nemci su podbacili a o nama ne zelim da ni pricam...

nije vazno, ovde se prica o rukometu, ne o meni :)

Ja sam rukometni sudija i moram ti reći da su pravila vrlo striktna i precizno definisana i ne možeš ih tumačiti na svoju ruku.

E sad.

Postoje situacije koje se daju sudijama da slobodno procijene. Faul u napadu (naravno da razlikujemo situacije koje su tačno predviđene kao faul u napadu, koje se mogu smatrati kao faul u napadu ako su ispunjeni određeni uslovi, i koje nisu faul u napadu), vrijeme za napad i aktivnost tima koji napada (tzv. pasivni napad) i mnoge druge. Ako sudija hoće da te zakine - sviraće tačno onako kako je propisano i ima da najebeš. Ako sudija hoće da animira publiku/pomogne timu/jede govna puštaće malo jaču igru, skraćivaće napade, dijeliće suspenzije od 2 minuta za svaki malo jači kontakt iako ga on i dopušta i slično.
Morate se staviti nekada u njihovu situaciju: i pritisak domaćina, federacija, trenera i slično. Naravno da ne govorim o pritisku na samoj utakmici, sportskom, nego o onom drugom, birokratskom pritisku.

slazem se.

kod nas se pre pocetka sezone zna ko ce ispasti is super lige i ko ce biti uguran u istu, tako da sudije uglavnom postupaju po tim birokratskim pravilima.

http://www.teamhb.org/index.php?page=register&refid=1674
kada e budete registrovali necete moci da igrate prvih 12 sati...

Pozivam vas sve na najbolji rukometni turnir Evrope i svijeta:

http://www.tvturnirdoboj.com

Šanberi, Metalurg, domaća Sloga, PIK Segedin, Barselona i Gumersbah. Čekaju se još dva tima, šampion BiH (u ovom momentu najizglednije će to biti sarajevska Bosna) te još jedan tim, najvjerovatnije iz Evrope (ili šampion Srbije, vidjećemo).

Ko odluči da dođe nek se najavi, ja ću vi budem domaćin.

Znači, najbolji turnir do sada, a sinoć je bila najbolja utakmica u zadnjih par turnira. Barselona - Šamberi, 24:24, jebena Liga šampiona u malom Doboju. Oduševio sam se utakmicom. Šamberi je čak mogao i da dobije da nije glupi francuz pokušao lobovati Šarića nekih 10-ak sekundi do kraja što mu, naravno, nije uspjelo, Barsa složi kontru i izjednačiše, tako i završi....