Prijava

е да и то :)
одо да дам себи отказ

Jos posle tuzis sebe, jer je otkaz bio motivisan trivijalnom zeljom za besplatnim racunarom, pa jos naplatis odstetu + sudske troskove.

На крају се рефундирам од тошибе као подстрекача. До јаја :)

требало би то добро да ради кад га леново упакује... мој леново шљака већ 5 година... од кад су преузели од ибм-а... преживео је разноразне падове свакодневне ударце (муууукицаааа) :) а то што се тиче процесора мени би то било сасвим ок... сад коме шта треба... искрено сад када бих узимао нешто прво бих размишљао о дел-у...

dell ili lenovo neces da se pokajes. kvalitet izrade, dobre komponente, jos bolje baterije sve je na njihovoj strani. Ono sto mogu da ti preporucim je da bezis od MSI kao djavo od krsta jer su stativa, kazem ti jer evo upravo kucam sa MSI lap topa, ugibana tastatura, jeftina plastika, razdrdan ekran, da ne nastavljam.

Da sumiramo dell ili lenovo uzmi i neces da se pokajes

фцк мој човек... :)

Fala ljudiii :)))
FCK baš sam našao par komada dell-a i lenovo oko kojih se lomim, tako da nam se mišljenja baš poklapaju :)

Bas mi je drago, najlepse su slatke muke. :)
Preporucio bih ti da vec i gledas neku dobru torbu za lap top, da nabacis full opremu xD

Ma torba je najmanji problem, daj da rešimo prvo ono što ide u torbu :)))

U pravu je covek, prvo torbu pazari, pa posle sa novom torbom pravac u radnju da vidis koji laptop najbolje lezi u torbi.

Tvoja dilema izmedju Lenovo i Dell je otprilike dilema izmedju Dacie i VW. Kupi Dell i nece da te boli glava, niti ces da razmisljas da li si pogresio. Ne znam nikoga ko ima Dell (a imam ga i ja) da se zalio.

Lenovo imamo jedno 2400 ovde kod mene na poslu, ček slovima (dve hiljade četiri stotine)
Samo Thinkpad, ostalo ne računam u normalan laptop od njih.
T60,T61, je kul, ali jeočajan kvalitet izrade, plastika se ugiba na raznim mestima i imate utisak kao da je kupljen na nekoj pijaci za 20 eura. t400 ili t410 je već nešto drugo, kvalitetne masine sa visokom rezolucijom na ekranu, dobar kvalitet izrade, ne baš kao IBM thinkpad koji je poznat po kvalitetu, ali nisu daleko od toga.
Ako bi veći ekran, npr 15.4" moja preporuka je HP, imaju dosta laptopova sa klasičnim dizajnom, dobrim performansama a tastature su im kao san, krajnja obrada dobra.
Što se Della tiče, onu su jednostavno gej kao MSI.

Ako hoćeš kvalitetan laptop sa dobrom baterijom( lenovo modeli imaju bateriju sa 9 ćelija, može da traje par sati), onda imaj u vidu moje preporuke.
Ako hoćeš turbo fensi našminkan laptop, onda se ne obaziri na ovo što sam pisao.

Ne znam koliko fejd uopste moze da bude objektivan, a kamoli u ovom slucaju. Ja na poslu imam neke Lenovo workstations - najgore smece. Ima i par t60, t61 tablet - onako, nisam uopste impresioniran. Pre 2 dana sam bas isprobavao taj tablet, u zivotu ne bih dao pare za ono. Ne kazem da je los, ali prosto nisam impresioniran.

Na prvi pogled, od ponudjenog - http://www.itsvet.com/proizvod/asus-k52jc-ex347-intel-pent.coreduo-p6100-2.0ghz-3072mb-320gb-dvdrw-15.6''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/5005

Acer zaobidji. Sad cu malo detaljnije da pogledam.

EDIT: Evo pogledah ostale koje si odabrao, ovaj Asus je za 2 klase bolji od bilo kog drugog sa liste (s tim sto Acer nisam ni uzimao u obzir). Ako treba da se odlucis izmedju navedenih modela, ja ne bih imao puno dileme. Plus, ako na itsvet pogledas komentare ljudi koji vec imaju ovaj komp, vidis da ga svi redom hvale.

vredi vise nego novac za koji moze da se kupi

Lik me je kupio ovim komentarom :))
Hvala ti brate, i ja sam se dosta razmišljao o njemu ali ti si mi otklonio neke dileme...

Sacekaj da jos neko da svoj sud, nemoj da sva odgovornost bude na meni :) Mada je Asus pouzdan proizvodjac, ne bi trebalo da bude problema. A ova konfiguracija ne da je solidna, nego mogu cak i igrice da se igraju na njoj.

Ja sam baš kupila laptop pre nekoliko nedelja, mislila sam da će da mi osedi kosa dok ne nađem pravi.
Prvo sam tako tražila po netu, a onda mi je lik koji se razume u kompove rekao koje stvari treba da ima laptop za mene (grafička kartica mi je najbitnija bila) i polomila sam se dok nisam našla ovaj:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/asus-laptop-k52jc-ex352.html
U suštini, ne razumem se, ali drago mi je da sam završila sa tom kupovinom. pa ako može da pomogne, ne znam za šta ti tačno treba.
Ostali kompjuteri sa ovakvim karakteristikama su odvaljivali sa cenama.

Ja sam pre 5 meseci kupio "HP Probook 4515s" i mislim da nisam ni pogresio.

ukratko:

Grafika- 1gb
Ram- 4 gb
Hard- 512 gb
Procesor: DCM ZM-86 (2.4 GHz, 2 MB L2 cache).