Prijava

Džim Džefriz, looool!

Ја сам мала веверица и прави сам зврк, Лукас иде, шмрче кокос, сви у шуму трк.

Da imam para svaki dan bih bio kreten

You ever noticed the Satan takes way cooler pictures than Jesus?

Our civilization had the technology to land a man on the moon. But as individuals we don’t even have the skill to make an iron spearhead. We are less practical than Iron Age man.

Pa nije svaki ni u srednjem veku znao da napravi vrh za koplje. Za to su postojali kovači, a većina je znala da ore zemlju, čuva stoku, kolje druge, i tako. A brate zamisli šta bi sve morao da znaš i umeš danas, svako bi morao da bude Leonardo na kub.

Ne radi se o tome nego da nas ne uče vještinama koje život znače. Ne znam za tebe ali se ja osećam baš bespomoćno kad recimo nestane struja ili voda, dođe mi da urličem i počnem da lomim stvari i onda se sjetim da sam civilizovan, a s druge strane jebe mi se da znam te zanatlijske stvari. Volim da ugađam tijelu, ne da ga zamaram.

Iz ove serije http://www.imdb.com/title/tt0072572/ je citat pa mi je djelovao zgodno, ko zna, možda se ufrče paranoici pa ljudska rasa počne da se redukuje na podnošljivu količinu.

Jebeš ga, ja sam odrastao na selu, pa znam neke stvari, poljoprivreda, životinje, bazična zidarija, paljenje vatre ovako i onako, skloništa, ribolov, gljivarenje, a u vojsci sam učio malo i lova, pa kapiram da bih opstao u nekoj postapokalipsi. Tek sam desetak godina u ovom betonu. A bavio sam se time i u poslednjih deset godina, iz zezanja. Ne daj bože zombi apokalipse, vi gradska deca ima da pocrkate ko muve. Još ko nema sakrivenu zakopanu ili registrovanu neku cev, najebo.

O tome se radi, i dalje bi zavisio od pređašnjih dometa razvoja. Aj sam napravi sjekiru. Naizgled jednostavna i primitivna stvar poput toga nastaje kombinacijom desetina raznih zanimanja. To je poenta.

A kaži mi ovo, nevezano za ovu temu, ćaskanje obično, đe si se naučio ruskoj poeziji, u gradu ili selu? :) Kako se to uopšte implementira?

Učio sam ruski od petog do osmog razreda, posle išao na grupu za ruski u Filološkoj gimnaziji, tamo smo sve morali da čitamo u originalu, ne prevode. Malo falilo da i studiram to. Jbg, nalazio u biblioteci, i na internetu. I dok sam bio u selu, i u gradu (ako Obrenovac možeš zvati gradom).
A sekiru... Svako bi mogao, samo je potrebna određena vrsta kamena. Viđao sam to po planinskim predelima, tanak kamen sa jednim oštrijim krajem. Pa ga brusi, pa uglavljuj u neko tvrdo drvo, samo bi bilo malo zajebano da tamo i ostane, ali kad bi bio dovoljno strpljiv da nekim tvrđim kamenom bušiš rupu u njemu, posle nekog vremena dobio bi ok kamenu sekiru. Noževe možeš da praviš isto od oštrog kamena, a za dranje kože možeš da koristiš ljušture školjki. Šivenje, može da se napravi koštana igla, a kao konac neka životinjska žila. Ima prirodne gline, ako znaš gde da kopaš, od koje možeš da praviš grnčariju, samo treba da je lepo umesiš, i treba ti dobra temperatura da je ispečeš. Vatru pališ s ona famozna dva drveta, ali ne moraš često, jer kad je jednom upališ, ne moraš je gasiti mesecima, samo zagrneš pepelom, pa posle otpuhneš. Ma može svašta, samo ne možeš sve da nađeš na jednom mestu. Morala bi ipak neka razmena između ove i one grupe da postoji.
EDIT Eno i konoplju možeš da gajiš, pa kvasiš, pa tučeš, od toga posle praviš razne kanape za vezivanje i šivenje. A moš i pušiš, nema murije.

Male električne uređaje je relativno lako popraviti, samo ako imaš djelove da ih zamijeniš. A oni nijesu skupi, uglavnom otpornici ili ventilatori ako je riječ o uređajima koji se zagrijavaju. Električna grijalica mi se pokvarila zimus, pa znam.
Neelektrične stvari je još lakše praviti. Uz maštu. To zna svako ko ima dvorište i biljke.
EDIT: -Konfučije

Kad mi zivot ponudi novu sansu plasim se da je prihvatim. Mozda ce se opet poigrati mnome. -I.F.

Kako vam se cini? Ima neku tezinu, ja sam autor.

Idealno za kavere šarmantnih, mladih dama iz Ljiga.

a dobro tek sam krenuo sa ovim, mozda kroz mesec dva budemo svi zajedno plakali na ovoj temi kad objavim nesto..

Malo srčuj "citati poznatih" i taj neki fazon. Danas je nemoguće biti originalan, pa napravi kombinaciju više mislilaca i pravaca, ali da ne bude očigledan plagijat.

Covek nije imun na lepotu -I.F.

???

Smrt, orao celicnih krila. Gnezdo svija na pramcu srca mog. - I.F.

Secem mrak sabljom svojom. Svetlosti, vraze! -I.F.

''Samo su smrt i plaćanje poreza obavezni!'' Bendžamin Franklin