Prijava

i pufnice, ne volim da otvaram teme gde će se presipati iz šupljeg u prazno.. :D

Nisam sarkasticna, brata mi. Ako mislis da ce se ljudi poklati ti zamoli nekog moda da pazi na temu i zamoli ljude da ne spemuju i neka bude mnogo vise informativno, nego diskusija neka. U krajnjem slucaju neka se na kraju i zatvori, mislim da ce ljudima nekim znaciti i da ce dosta nauciti.

i nije mi jasno zašto bi i jedna lepa žena bila feministkinja!?!? pa lepoj ženi su sva vrata na ovom svetu otvorena. Lepa žena se među pravim muškarcima tretira kao boginja, jel trebaju veća prava od toga?

Vidim ja da sam pogrešio kad sam vam produžio lance...
Mršte u kujnu, bre, šta ste se raskokodakale?!

mrmune, nemoj da te do'vatim sad :D

pufnice, aj, videću kakve članke nađem na netu, pa otvorim "zbirku" toga, već sam nešto postavljala na temi dukatlija :)
ali ono, ako neko zapravo želi da čita, bila bih baš hepi, jer jeste jako interesantno.

kris izvini što ću ovo da ti kažem, ali još si mlada....

moram sa oksom i petrom da se složim. žene, dobile smo jednaka prava. nema dalje. možemo sve što i oni. (ovde neću ulaziti u priču o manjim platama i zlostavljanju na poslu i kod kuče, jer to nije za ovu temu). dakle, šta više hoćemo? ja ne želim da budem muškarac, želim da budem ono što jesam - žena. što kaže puf, želim da mi dečko nosi knjige do kuće. želim da mi muž popravlja slavinu. i da, želim da budem finansijski nezavisna. i to mi je omogućeno. što se mene tiče - I have it all.

Eto makar ja zelim. Hvala ti. Ako ne budem bila tu neko vreme sibni molim te pvt-om link.

lemajo, sve mi je to jasno.. ne kažem da mi je nešto uskraćeno jer sam žena, ali, ne želim da neko misli da sam nesposobna za nešto jer sam žensko. nesposobna sam jer sam smotana i to je moja lična karakteristika, a ne zato što sam devojčica :)

pufnice, poslaću ti neke linkove danas, sutra i nešto iz svojih beleški na pvt, ne mogu da se natežem sa izjavama tipa "ko te je pustio iz kuhinje?" jer su mi dosadile više :)

joj kris, mrš u kafanu :P

i nije mi jasno zašto bi i jedna lepa žena bila feministkinja!?!?

Ovo je sranje, ja mislim da itekako moze biti. Jebote, pricate o nekim osecanjima, verovanjima, idealima, kurcima-palcima, to je mnogo dublje od fizickog izgleda koji je
a) izuzetno subjektivan
b) menja se.

što kaže puf, želim da mi dečko nosi knjige do kuće

E, taj rad, mrzim da nosim lubenicu od 4-5 kila kuci i dobijem upalu misica kao najgora picka. Njemu na ledja brdo lubenica i eto.

Kris, ko te je pustio iz kuhinje? :P

peđo, znaš, on bolje kuva, jbga.. :D

jebote al sam se zajebala na onoj temi "pitanje mod, odg autor"...

kris, a šta te boli kurac (da se tako duhovito izrazim) šta će ko da misli? ti se zapravo brineš da li će muškarci da misle da si samo nesposobno žensko i ništa više. što bi te to brinulo? neka misli ko šta hoće... ako neki tip želi da bude šovinista to je njegovo pravo. ti možeš da odlučiš da li želiš da takvim tipom da imaš posla ili ne. a imaš momaka koji su pametni i obrazovani, koji imaju šireko poglede na svet, i sa takvim momcima možeš da se okružiš... za ostale te nije briga...

kris, a šta te boli kurac (da se tako duhovito izrazim) šta će ko da misli? ti se zapravo brineš da li će muškarci da misle da si samo nesposobno žensko i ništa više. što bi te to brinulo? neka misli ko šta hoće... ako neki tip želi da bude šovinista to je njegovo pravo. ti možeš da odlučiš da li želiš da takvim tipom da imaš posla ili ne. a imaš momaka koji su pametni i obrazovani, koji imaju šireko poglede na svet, i sa takvim momcima možeš da se okružiš... za ostale te nije briga...

Aman, ovo je poenta svega.
Ovako mi samo deluje kao da imate neki kompleks niže vrednosti i da po svaku cenu hoćete da budete ili iste ili bolje od muškaraca.

ma, znam, lemajo.. al' tak'e stvari stvaaaarno idu na onu stvar, da 'prostiš.
i naravno da se ne družim sa ljudima kojima je šovinizam ukorenjen, ali, naiđeš na tak'u budalu.

Znači ne verujem šta čitam! Kakvi rovovi, puške i drugovi iz vojske!? Uopšte niste upoznati sa napretkom u razvoju ratne tehnike. Težište ratovanja danas počiva na nauci i tehnici, na visoko osposobljenom stručnom i profesionalnom osoblju. Do profesionalizacije vojske je i došlo zbog uvođenja u ratnu tehnologiju elektronskih uređaja, lasera, radara, oružja sa teledirigovanom energijom itd. A vi još zamišljate da je to samo borba prsa u prsa pa da tu trebaju neki mišići i snaga. Alo! A oružje za masovno uništenje, a hemijska i bakteriološka, nuklearna i termonuklearna...
Mogu žene u vojnike samo ako imaju afiniteta prema tome, i zadovoljavajuću psihofizičku spremnost. Menstrualne tegobe su za seka perse. :P

Žene u vojsci su kurvožderke ili lezbejke. Nema treće, eventualno oboje!

aaa, pa meni opasno idu na onu stvar, narošito kad sam u pms-u ;))) e, taj pms je odličan, ja da vam kažem! privremena neuračunljivost je blagoslov!

Evo, pitao sam ja ćaću, kapetana prve klase u JNA i u vojsci Republike Srpske, šta misli o ženama u vojsci. Kaže vako:

Fizički slabiji pol. Treba im dosta duže vremena i resursa da dođu do istog fizičkog nivoa sa muškarcima. I muškarac će dosta lakše probiti granicu fizičke izdržljivosti i dovesti je na viši nivo zbog prirode da luči testosteron. Krhkija građa uzrokuje lakše povrijeđivanje. Međutim, fizička predispozicija nije uslov već...

MORAL! Zamisli, sine, da sjediš u rovu dok vas neprijatelj granatira i pogine žena koja je skupa s tobom branila liniju. 10 puta je lakše podnijeti smrt muškarca nego smrt žene.

Zatim - žene se moraju odvajati u posebne kasarne, ne možeš ih strpati među muškarce. Jedan vojnik razdvojen od djevojke ili žene teško da će ostati imun na žensko.

A šta je sa Izrealkama?

One većinom obavljaju neborbene zadatke. Nijedna Izraelka nije išla u prve borbene redove.

Da li bi žene trebale služiti vojsku?

Da, samo kao logistika koja je, uzgred, vrlo bitna stavka u svakoj vojsci.

Da li treba biti popustljiv prema ženama na vojnoj obuci?

Ne, jer popustljivost na obuci znači umanjivanje šanse da preživi u pravim borbenim uslovima. Ukoliko je već izabrala taj poziv mora da izvršava sve zadatke kao i ostali. Ne zato što su muškarci šovinisti već za njeno dobro u eventualnom oružanom sukobu.

Hvala druže kapetane!

Služimo narodu!