Prijava

Синоћ сам га одгледао у 3Д, није лош, свидео ми се. Отприлике сам то и очекивао, није то сад неки филм не знам ни ја шта, али је занимљив.
А књигу сам читао баш давно, још сам основна школа био чини ми се, тако да сам извалио да се не сећам скоро ничега.

Ne možeš pored knjižare da prodješ a da u izlogu ima nešto sem Tolkina, izgurao je u magacin čak i Amantinija, Bolanja, Hoseinija i ove naše fabulane :)

Gledala preksinoć. Nisam zaluđena za Tolkina, nisam pročitala knjigu, ni ovu ni prethodne po kojima je sniman Gospodar prstenova, stoga sa ogradom kažem da je film dosta spor. Baš dosta spor. Koliko sam čula, on je prilično "malu" knjigu planirao da smesti u celu trilogiju, što je jako loš potez jer razvlači priču. Jedino što mi je držalo pažnju u nekim trenucima su dobar snimak u 3D-u, grafika i muzika, a to se naravno podrazumeva za ovakav jedan viskokobudžetni film. Možda se povadi u nastavcima, ne znam.

ma to. sto bas mora dva ipo sata kad sve to moze da stane u standardnih sat ipo. jesu im super efekti i sve to i mozda bude zanimljivije nekom ko nema pojma o cemu se radi, al mene je stvarno smorilo na momente.

Predivan film. Uvuče te u onaj Tolkinov svet, opustiš se 3 sata. Torin opjebao! I Bombur isto lolo.

Ne znam kako može da vas smara dva i po sata filma. Ja se baš naprotiv smorim što je nekad film prekratak za moj ukus i nema još.

messalina
Koliko sam čula, on je prilično "malu" knjigu planirao da smesti u celu trilogiju, što je jako loš potez jer razvlači priču.

Ово је честа заблуда код људи, а и код неких филмских критичара.... Џексон је за ову трилогију користио ''Хобита'', ''Недовршене приче'' и додатак са краја књиге ''Повратак краља''.... Нпр. Бели савет, Радагаст, Битка за Азанулбизар и још неки елементи нису из ''Хобита''....
А и не верујем да би се значајније могло скратити, поготово не на сат и по.... Ал' јебага, што брат Чампи рече, сто људи, сто ћуди....

Гледао филм прексиноћ и има доста сцена којих се не сећам из књиге, мада читао сам је пре цирка десет година а можда и мало више. И то је одлично, овај изнад рече да је материјал из "Недовршених прича" али то нисам читао, читао сам Силмарилион и не сећам се помињања било чега у Хобиту ту, но и то сам читао пре десет година па оно.

Свеједно филм је предобар и треба га гледати у биоскопу, и вреди га погледати, лепо је заокружен и комплетан, не оставља утисак да је снимам само због пара и због продужетака (што наравно јесте). Гледајте Хобита нетемани, гледајте Хобита.

Jedva čekam da izađe dobar snimak na torentu :)

Овну планински, немој да си џимрија, иди у биоскопе.

Pa nije ovo šeset' i neka pa da još uvek daju projekcije po planinskim selima. Do skoro ni u KG- u nije bilo bioskopa.

Сиђи међ' народ јеботелеб, иди у биоскоп, иди у биоскоп, иди у биоскоп!

Офтопик: Двалин исти Бода Нинковић, ако је неко гледао филм где он глуми неког викинга, исти он лол лола лолана.

Oftopik: Gledao sam ja onaj žabarski film gde je Boda Viking a Ćustić iz Trstenika neki krstaški kralj :) Da, to su te ručerde i nosekanja.
http://www.filmoria.co.uk/wp-content/uploads/2012/11/The-Hobbit-Bilbo-and-Dwalin.jpg

Где Бода глуми викинга?

Где Бода глуми викинга?

Овде. Било на некој нашој телевизији.

А тој страни неки филм.... Ја мислио неки домаћи, па сав у чуду - оклен Бода викингише.... Хвала тебрекс....

Ja gledala u 3D-u i svideo mi se film, mada nisam neki veliki ljubitelj ovog žanra... Ipak je poseban doživljaj kad se ovakav film gleda u bioskopu, uopšte nisam imala utisak da je trajao 3 sata... Posebno mi se dopao onaj čarobnjak iz šume, njegov lik mi je baš fin detalj u filmu :) I scena sa Golumom je dobra...

ako ima neki dvd rip u kvalitetu bas neka mi neki baci pvt