Prijava

Ne plašim se starenja što se tiče tela i lica. Imam dobar metabolizam, dobru genetiku.
Više se plašim mogućnosti da napunim neke godine i da se kajem zbog nekih propuštenih prilika.

Meni se mlađi od mene obraćaju sa "mali", kad im kažem koje sam godište, će srčku da dobiju. :)

Starenje je etapno i neravnomerno.
Kada naiđe period težeg savladavanja svakodnevne rutine -starenje se ubrzava. Ti krizni mometni su spolja diktirani i, da može, svaki čovek bi ih rešio za čas. Ako "taj momenat" krize pređe u način života, prelazi se u fazu turbo starenja.

Lako je imati teorijski pristup starenju, sa sve osvrtom na "očuvanje sopstvenog identiteta" (citiram, to sam pročitala na ovoj temi)-ali sve je to neuporedivo lakše i spontanije ako je čovek zadovoljan.

Lični osećaj za postavljanje težišta sopstvenog života i ravnoteže između hoću-mogu; želim-imam; ne-da; prihvatanja-otpora i sl. je mera lakoće (ili težine) starenja.

Svako ima svoj recept. Rešenja su uvek jednostavna.

Не плашим се старења, плашим се само да ме не дркне неки мождани удар па да остатак метиљавог живота будем у столици рецимо, да ми деца мењају памперс и да ми кад плачем дају кекс .. остала скончавања су ми сасвим прихватљива ...

http://www.youtube.com/watch?v=_CnxkPqkyc8

Već sad se osećam matoro. Ne plašim se smrti, brine me lomljenje kuka i obolevanje od neke boleštine koja bi me vezala za krevet.

Star si onoliko koliko ti život to dopusti. Viđao sam za vrijeme rata čovjeka mojih sadašnjih godina (40) koji je potpuno sijed i izgledao je kao da ima 70, ali njemu su pred očima zaklali brata u Bosni, prema tome, sve je relativno. Trenutno sam jako zadovoljan svojim životom, a ako mogu nešto da poručim to je: Ne propuštajte prilike u životu, možda vam se nikada više neće ukazati.

Najbitniji sastojak starenja su godine pa je poželjno ne obazirati se na njih. Za svoj rođendan najbolje je da ne budete prisutni, ugasite telefon, ili se nikom ne javljajte.

Jedan od simptoma starenja je rečenica "Ovo ne priliči mojim godinama".
Budite bakica od osamdeset godina koja ide na kurs padobranstva. Učite, ceo život učite, i radujte se tome.

Деменција је ужасна.

http://www.poemhunter.com/poem/warning/

Nema prevoda na srpski,ali se itekako razume.
Moja omiljena pesma.