Prijava

Jelen Freš.

Onda nije ni čudo. U kefiru ima više alkohola.
Pre ćeš da padneš s nogu od trčanja u klozet svakih 5 minuta nego od pijanstva.

Tačno, nema smisla da mi stradaju bubrezi ukoliko već i nisu. :)
Večeras obično pa nek ide život! Ionako čovek mora da se leči dok je živ!

Večeras obično pa nek ide život! Ionako čovek mora da se leči dok je živ!

Au, koja bahatost. Obično pivo! Tooo! :)

Da, Čak, univerzalni alternativni lek sa tendencijom trajnog izlečivanja. :) Uh, biće dobro. Valjda.

Mora da bude dobro, inače terapija nije uspela.

Od svega sto sam mogao da vidim iz prilozenog je da imas problem sa izbacivanjem vode, koji nije u uskoj sprezi sa unosom soli.

Doteru nemam taj problem. Na pišanje idem redovno, a da ti ne pričam tek o prekomernom znojenju... Dovoljno je da potrčim 15 koraka i već počinje da lipti :)
Jednom kada sam radio na građevini, hteli su da me okače na suncu iznad svežeg betona kako bih se znojio i polivao beton, da se oni ne bi mučili sa polivanjem... :)
I nemojte da se svađate, moli vas Ming. Temu sam otvorio da bi smo pomogli jedno drugome a ne da se svađamo.
Naravno da je lekar najlogičnije rešenje, ali ova tema služi za savete na osnovu iskustva, kako bih mogao eventualno da izbegnem lekara i svo nerviranje oko istog.
Ukoliko mi se otok ne povuče za 2-3 dana, naravno da ću se obratiti lekaru. ;)

Ming moguće da je ovo samo malo jača prehlada, što verovatno i jeste, ali bubrezi nisu mala stvar. Zato ne čekaj 3 dana, 2 dana maksimum, mada sam ćeš da vidiš, ako se intezitet bola poveća, znaš šta ti je činiti.

Minže, izvini, mrzi me da čitam druge komentare sem tvog prvog posta, najverovatnije su ti već napomenuli sve što je bitno, ali eto, ako mogu da pomognem i možda dodam nešto novo što ti kolege nisu rekle.

Da, verovatno si dobro posumnjao da su bubrezi u pitanju. Posebno što si rekao da imaš visok pritisak. On jako utiče na bubrege jer otežava protok krvi kroz krvne sudove, a samim tim i filtraciju koja se u bubrezima vrši, a tečnost koja se filtrira dospeva iz krvih sudova. Sad, zanima me da li jedeš puno proteinske hrane (tu spadaju meso i mahunarke takođe, kao i pečurke)? Proteini znatno povećavaju onkotski pritisak i mogu da preopterete bubrege. Isto tako, možda unosiš dovoljno tečnosti, ali ako jedeš jako slano, onda to samo pogoršava situaciju jer je naš organizam programiran da čuva so, ali to može samo ukoliko je okruži molekulima vode (hidrataciona energija je ogromna i joni soli strahovito jako privlače molekule vode), tako da kad se nalivaš tečnosti i soliš bukvalno se toviš vodom. Da, nisam pročitala da li si negde možda naglasio da su ti noge otečene, a tople? Ukoliko je to slučaj, pošto su ti otečena samo stopala ne i cele noge (hvala Bogu, nemaš sedamdeset pa da budu) to je verovatno neka blaža insuficijencija bubrega koja će se uz diuretike koje ti doktor pripiše izlečiti. Goga je jako dobro rekla da možeš da piješ rastavić (Equisetum arvensae). On je idealan za eliminaciju suvišne vode i može se koristiti i preventivno. Ukoliko su ti noge hladne, može biti da je u pitanju srce (ali sumnjam da je u tvojim godinama, čak i ako jesu, to je najverovatnije zbog malo lošije cirkulacije, ali ništa strašno). Eto.

Dakle POSETI LEKARA, sumnjam da je nešto strašno, možda blaža upala bubrega, ali treba reagovati da se ne pogorša. Biće sve u redu, samo hrabro. Nadam se da sam nešto pomogla. :) Sve najbolje. :)

E, sad bez zajebancije-ja imam neko krckanje pod desnim delom grudnog koša, baš pod rebrima i boli me onako kada se naglo pomerim i to mi je traje nekih godinu-dve, ali nije kost, osećam da je unutra. Takodje me boli kad varim hranu, recimo.

Minže ako su ti otekle obe noge ukazuje na nepravilan rad bubrega. Moraš uraditi ultrazvučni pregled bubrega i labaratorijske analize, ureju i kreatinin pre svega. Ako su vrednosti uvećane, to ukazuje da ti bubrezi ne funkcionišu kako treba. Moraš se javiti lekaru što pre, to ti je moj savet buraz.

Konačno doktor na temi. :)

Ming, prilikom otvaranja teme, sigurno nije imao u vidu i nas, hipohondre.

:D
Ne, jer vama nema pomoći... :)

Ming moguće da je ovo samo malo jača prehlada, što verovatno i jeste, ali bubrezi nisu mala stvar. Zato ne čekaj 3 dana, 2 dana maksimum, mada sam ćeš da vidiš, ako se intezitet bola poveća, znaš šta ti je činiti.

Ok Bebope...
Samo dosta me zbunjuje još jedna stvar. Taj bol mi se javlja SAMO kada spavam na ravnoj podlozi, tj. normalno na krevetu (ako si pročitao moj kasniji post), kao što sam to radio zadnjih sedam dana. I ranije mi se javljao, tako da ja sad nisam siguran da li je on od nepravilnog spavanja ili nepravilne ishrane. To je ono što me zbunjuje.

Nepravilno spavanje + nepravilna ishrana + vreme. Svi faktori utiču .

Da, nisam pročitala da li si negde možda naglasio da su ti noge otečene, a tople?

Smorena, tople su. Ništa me ne boli, mogu normalno da hodam, samo kada stopalo pomeram napred-nazad osećam blago zatezanje.
Hvala na savetu i BoanBoj-u takođe.

buttinacookiejar to bi možda mogao biti neki otečeni limfni čvorić oko koga se još nije okupilo vezivnog tkiva i napravilo ožiljak, tako da je ''svež'' i iritira okolne nerve. To uglavnom nije ništa strašno, ali valja proveriti. :)

E, sad bez zajebancije-ja imam neko krckanje pod desnim delom grudnog koša, baš pod rebrima i boli me onako kada se naglo pomerim i to mi je traje nekih godinu-dve, ali nije kost, osećam da je unutra. Takodje me boli kad varim hranu, recimo.

Nisam imao sličnih problema, ne znam da li si udarila to mesto?
Idi da se to snimi, bolje nego da se to kasnije pretvori u nešto teže...

Ma, snimali su mi želudac i okolinu i nije ništa od toga što se dalo videti na ultrazvuku. Sad, trebao sam da idem na još neke analize, ali mrzi me iskreno i ovde tražim razlog od stručnjaka sa Vukajlije da iste izbegnem. Genijalan sam, elda?

Sad, trebao sam da idem na još neke analize, ali mrzi me iskreno i ovde tražim razlog od stručnjaka sa Vukajlije da iste izbegnem.

Šta misliš, što sam otvorio 'vaku temu? :)