Prijava

Uopšte,da sam na tvom mjestu,da imam želju da pišem,prije bih se okrenula knjigama kakve su pisali Dostojevski,Albert Kami...Pisati knjige kakve piše Den Braun nije uopšte teško.Tu nije potrebna inspiracija.Plus takve knjige dobro prođu kod današnjeg svijeta.Sigurna sam da ako imaš želju da pišeš onda to nije isključivo zbog para.Za pisanje dobre knjige treba i živaca,vremena a i inspiracije.I plus strpljenje.Nekad dobre knjige ne postanu kako da kažem...popularne odmah.Vremena se mijenjaju,mijenjaće se i kriterijumi u društvu.

ovo cenim, mislim konačno je neko rekao nešto pametno, kontam ja da sam stavio samo dva pasusa, ali hteo bih poput selindžera, to je cela tajna

Је л' сам ја фрик зато што ми је лакше да пишем ако ми са звучњака иде нешто што бих обично окарактерисао као емо геј срање?

a to zavisi od toga de se mećeš

Ја баш мислим да треба што раније да се почне са писањем озбиљних ствари. Чак и ако се испалиш, неко може да каже 'Млад је, дајте му још једну шансу', а ако се напишеш неки промашај у познијим годинама, тешко да ту има поправног испита.

Mislila sam da pise bilo sta da bi polako poceo da gradi stil. Kako bude stariji i tekstovi ce mu biti sadrzajniji, a onda ce mu biti lakse da napise roman. Nisam mislila na 40-te, 50-te nego na poznije dvadesete. A po postovima bih rekla da je tek negde na pocetku faksa.

pa i ja mislim da je na početku faksa, ja bih mu preporučio da on to batali

@oblakmatori
Ups.:) Izvini na trecem licu.

Vid' ovako. Treba biti realan. Štagod to pisao, nisi Dostojevski, nisi ni Kami, niti je iko ovde od nas. Tako da, ništa to ne valja i talentovan si do kurca, kao i svi ostali (a naročito ti carevi s književnosti). Ok je pisati za sebe.

a ne, ovo će biti knjiga za koju ćete svi čuti, to znam, talenat je samo opravdanje pičkama za neuspeh, ja znam da pišem genijalno, to čak i ne dovodim u pitanje, a druge su me stvari interesovale

Реално, став је најважнији... Ако не верујеш у себе, џаба ти и таленат и све, никад ниђе нећеш стићи...

e to za stav se slažem. Mislim to sam ja skontao po trčanju. U početku trenirao kao konj, ali to je strašno bilo. Odem na trku, ovi me napuše pre kako su bolji i dobiju me sa pola gasa. Onda ja negde u prvoj srednje, počnem da se odvajam malo nasamo pre starta i odma je sve na svoje mesto leglo

Jedine životinje koje nikad nisam znao da crtam. Inače nije da sam bio toliko loš. Sigurno je da nisam bio od onih koji đavolje dobro rukuju četkicama, ali se može reci da sam bio solidan. Međutim kod kamila, problem su bile grbe. Uvek sam preterivao. Crtao sam im đavolski velike grbe, ponekad i po tri četiri. Onda su počeli da me ubeđuju kako grešim. To mi se nije sviđalo. Tada sam prestao da ih crtam. Može se reći da nikad nisam ni naučio

Ovo je sad kaizenovo vlasništvo, nemoš' ga objavljuješ.

Elem, ovo mi zvuči hipsterski. Mislim da bi moglo da se prodaje, al' ja ga ne bi čito da me ubiješ. Al' ja previše čitam Stivena Kinga da bi bio kredibilan da ocenjujem kvalitet književnih dela.

a ne, ovo će biti knjiga za koju ćete svi čuti, to znam, talenat je samo opravdanje pičkama za neuspeh, ja znam da pišem genijalno, to čak i ne dovodim u pitanje, a druge su me stvari interesovale

http://www.paintinghere.com/uploadpic/Jacques-Louis%20David/big/Napoleon_at_the_St_bernard_pass.jpg

Апсолутна истина.

пази ово је мој укус дантеов пакао јесте да је песма али је генијална и обожавам такве ствари, а што се тиче књига дефинитивно на првом месту кафкин процес то је маестрално генијално изванредно величанствено дело. Ту књигу сам прочитао у једном даху. Приметићеш оно што их везује је религија у неку руку у другу руку сами стилови писца како су створили своје неке светове и увукли читаоца у њих, као да су стварни.. то је генијалност.

Licno pokusao sam nesto u srednjoj nekih desetak strana u wordu,ukoricio i nisam citao par godina,procitam pre par meseci i bukvalno mi je doslo da obrisem bulju sa onim...

Лололо, ја био пре годину и по да пишем свој Пакао, наравно много другачији од Дантеовог, само с истом формом. Написао двадесет страна, сморио се и баталио.

jebote čak sam i par cantima viši od napoleona :)
nego još nešto da vas pitam, jel više cenite dobrog atletičara ili pisca, onako po vama ko ima uzvišeniji posao, mislim tu na one srednjeprugaše

Onaj odlomak, kamile, kao da si menjao Malog princa. Mada to je odlomak, svi smo lišeni konteksta, tako da možda i ne deluje tako kada se ušnira u celinu.
Inače, trenutno čitam antičku filozofiju, to mi je lektira, i tim stilom sam okupiran. Šest puta jednu rečenicu, pa dok ne shvatim. Šta ću, večiti suvi prosek.
Ne znam kako gledaš na život, ali ja sam uvek zamišljao da pisci imaju neki osobeni dar zapažanja, da svako realno uzbuđenje, impresija vredna pažnje odiše rečenicom "Au, ala će ovo biti valjano za moju priču"! Svet kroz prizmu literarnog radnika.

Mene ovo sve podseća na onu temu sa sijalicom ili likom koji govori unazad.
Sa ovim odlomcima nećeš jebati. Jes da je patetika stalno u modi, ali ako si upravio nišan prema neiživljenim tinejdžerima i sredovečnim domaćicama, oskarvajldovska samopromocija opasno odskače od tog koncepta.
I naravno da je mnogo zgodnije poturiti bilo koji tekst heterogenoj gomili od koje tek poneko piskara, nego rulji sujetne žgadije od wanna be Hornbija i Lorki sa Filozofskog i Filološkog...Zapravo mislim da si zato i otvorio temu. Talasanje da bi se ljudi okrenuli prema epicentru. To je kul, samo po sebi. Možda u gomili bude i neko ko može da pruži neku konkretnu pomoć, ako ga dovoljno gane tekst. Samo, malo ćeš koga ganuti ovim. U najboljem slučaju, kamenje sa meseca i crtanje kamilje grbe ide pod vikend-štivo.
Lično, ne bih imao ništa protiv da postaneš nova Isidora Bjelica, ali dalje od toga se ne bih usudio da prognoziram.

P.S. Napisani tekst oslanja se isljučivno na izvore sa ove teme.

a ja sam u biti jako jednostavan tip, ako neko nekog voli, mislim da zaslužuje da bude sa njim, malog princa nisam pročitao, to mi je krivo, al jebiga, trčanje me je dugo okupiranog držalo, a ono, voleo bih pisati na takav način da doprem do ljudi, nisam ja za Andrića i Dostojevskog, koji piše o liku koji je babu šljepio sekirom, znaš ja nikad ne bih ubio babu, makar ne sekirom. To je glupo