Prijava

Svašta je moguće, ameri demantuju, mi kujemo teorije zavere i tako u krug.Mada ameri su demantovali i kad je f117 oboren.

Imao godinu ipo i igrao se sa drugom u dvorištu, koliko se sećam priče roditelja. Inače nagledao sam se ja bombi pošto sam iz Aleksinca. Nego ja sam sa periferije tako da nisam bio životno ugrožen.

gledali partizanske filmove, culi sirenu, otisli u podrum, smorili se, sutra otisli u skolu, na skoli pisalo "nema skole do daljnjeg", mi se obradovali, otisli igrali kosarku

Igrao sam fudbal sve vreme dok je bombardovanje trajalo. Bilo mi mnogo cool to vreme, iako sam znao sta se u sustini desava.

jel neko zna da li je tačna informacija da je naš pvo pogodio i b2 koji je bio u pratnji 20ak lovaca i prvi put korišćen ikada u srbiji? Ja sam čuo da je snimljen razgovor između awacs-a i b2 u kojem pilot b2 traži dozvolu za sletanje...

Imal ko info neki?

Na internetu se može pronaći detaljan izveštaj ruske obaveštajne službe (GRU) o broju i vrsti oborenih NATO aviona i ostale borbene tehnike po danima od prvog do zadnjeg dana bombardovanja.

Ako je verovati tom izveštaju, dobro smo im jebali kevu. Tri strateška bombardera B2 i tri "nevidljiva" F117 smo im skinuli s neba.

Imam ovaj izveštaj negde pa ću ga konvertovati u PDF format i postaviti ovde ...

Inače, 24.03. sam u večernjim satima dočekao ispred zgrade sa ostalim komšijama, a sutradan regularno otišao na posao. Radio sve do 12.04. kada sam mobilisan ... Sve do završetka bombardovanja bio u rezervnom sastavu VJ.

Tad nekad sam počeo da pušim.

ajde ako neko nađe neke zvanične (može i nezvanične, ali bolje ove prve) baš bi me zanimalo... Jer sam čuo da su nam ameri postavili ultimatum da ne smemo da javno kažemo šta smo srušili.

A potpuno je nemoguće da smo srušili 3 B dvojke jer je leteo samo onaj Duh Misisipija...

Bio na nekoj žurci na Detelinari, relativno blizu kasarne gde su pale prve bombe. Ludilo, izašli na ulicu i gledali šta se događa, ništa nismo kapirali osim da smo uleteli u nov i zanimljiv deo života sa vrlo neizvesnim krajem. Kasnije otpalio busom za Petrovaradin sa mojom malom, vozač se ukenjao da vozi preko mosta pa stao, masa ga izvatrirala i tada sam se uverio da autobus novosadskog GSP-a može da postigne WARP brzinu.

Ništa posebno, sa dva druga igrala LORE, kada je puklo prvi put, zgledali smo se jedno 2 minuta bez reči, onda sam ja ustala i načela dvanaest godina star viski i pili smo dok ga nismo popili.
Ostatak priče je sličan kao i većini, jeli smo kao da nam je poslednje, očajnički nabavljali cigare, histerično se smejali...

Duh Misisipija...

Ma nije, zvao se Zagor, Duh sa sekirom ... :)))

Šalu na stranu, zvao se "Duh Misurija" ... ali evo naći ću te zvaničen izveštaje pa ću postovati :)))

a pa znam da se zovu po državama SAD, samo nisam znao dal je misisipi ili misuri pa sam lupio ovo prvo :P