Prijava

Pa da, pola od ovih evropejskih zakona što ih donesosmo su doneti na brzinu, čisto da bi to bilo neko mrtvo slovo na papiru, a kako će sve to da se sprovodi nema veze. Al' mislim da Džimi ne mora da se brine oko našeg unazađivanja EU, pošto će to sve ionako da se raspadne pre nego što mi stignemo na red. Možda ne zbog ove krize, ali dok mi budemo spremni, ima situacija u svetu nekoliko puta da se okrene naglavačke i opet na noge.

Srbija nije potrebna EU, kao što ni EU ne treba Srbiji.
Srbiji treba diktator. Neka dođe Gadafi, i ovako je obr'o bostan tamo...

Nemaju Nemci toliko kapaciteta da osvoje evropu parama i tehnologijom. Nisu to mogli ni onomad neće ni sada.

Sve je to dugačka priča o nemačkoj klaustrofobiji i težnji za vladanjem Evropom po svaku cenu. Probali više puta i obilo im se o glavu.

Voleo bi ja da smo ušli kad i Slovenci pa da se dobro ovajdimo, ovako ćemo samo neke koske ogodane da skupljamo. A kad nas prime lako mogu da nas optuže da smo skrivili i raspadanje unije, kao za WW One.

А у пичку материну, а што баш морамо да будемо у тој ЕУ? Нисмо хтели да будемо у Византији, сметало нам, бунили се, направили државу. А Византија - колевка источног хришћанства, културна развијена средњовековна земља, ништа нам не би сметало. Нисмо хтели да будемо у Турској, опет се крвили стотинама година. Нисмо хтели да будемо у Аустро-Угарској, и тако даље. Е, сад као морамо да будемо у ЕУ. Зашто је чланство у ЕУ боље од чланства у Аустро-Угарској? Да смо пристали да будемо део Аустро-Угарске, имали бисмо велики економски процват, ето Словеније, она је вековима била хабсбуршка земља, и сад је економски развијена. Него мислим да су Срби заражени утопијском идејом о крају историје, који треба да досегну. Уједињење Европе је за Србље крај историје. Крај историје за Србе означава престанак несигурности и застрашујуће динамичности живота, ограђеност кућице тарабицом, нафилованост масним месним прерађевинама. Наравно, за неке друге народе крај историје значи нешто друго, у мањој или већој мери слично. Мене интересује шта народ тера да умисли да ће се историја икад завршити (осим пропашћу Човека)? Кука се на све стране на кризу, јао некад је било боље, јао некад ово, оно, а само узми насумично датум из књига историје и видећеш да је криза оно кроз шта свет постоји. Нема стабилности, нема ЕУ као пу спас за све нас. Мислим да не треба ни да буде.

Европска унија изгледа као курац када погледате Скандинавију.
Ко воли да га прима?

Slažem se sa Džimpeksovom stavkom da mi treba da se unapređujemo radi sebe samih, a ne Evrope. Trebalo bi da malo o'ladimo sa tom pričom i počnemo da se bavimo konkretnim problemima, kojih, hvala Bogu, ima na pretek. Fora je u tome što se mnogo krade iz državne kase i što (doduše manje neg' ranije) tajkuni i finansijeri sve određuju, pa im ne odgovara povišenje standarda, a da oni moraju da se odreknu svojih para. A ovi naši u foteljama su kukavice i lakše im je da im samo idu niz dlaku. Mora da se uradi detaljna analiza zemlje, da se vidi šta možemo da plasiramo na tržište i da se na to i fokusiramo. To nije jebeni turizam (još uvek, za to zemlja mora da prvo izgradi žestoku pozitivnu reputaciju ili da ima neko grandiozno svetsko čudo u drugom slučaju), to nisu fini kancelarijski poslići i bankarstvo (to sve mož' da se razvija u biznis opet tek kad zemlja malo stane na noge i povrati neku sigurnost, za sad samo za potrebe stanovništva) neg' lepo poljoprivreda. Ne zbog kvalitetne robe (koja i nije toliko kvalitetna kako je hvale, da se razumemo, stavlja se proizvoljna količina pesticida i navodnjava se samo tri posto teritorije, kao u srednjem veku), već zato što prosto naša zemlja može da rodi dovoljno. Ali da tu hranu, brate i obrađujemo u gotove proizvode, a ne samo sirovine da prodajemo. Napraviš fabriku organske hrane i lepo prodaješ po bogatim zemljama, uz dobru reklamu, a ne samo tako.

Dakle, batalite Evropu, unapređujte se radi sebe. Pa ako se razvijemo i budemo više korisni nego štetni, valjda će nas i ta Evropa prihvatiti. Rad, rad i samo rad!

Pa ako se razvijemo i budemo više korisni nego štetni, valjda će nas i ta Evropa prihvatiti.

Pa koji će nam onda kurac gubitak suvereniteta kad budemo razvijeni? Koji je razlog da uđemo u EU, osim ako nije prosjački instinkt "udeli, živa ti deca"? Ja sa jednim Šveđaninom imam tačno toliko dodirnih tačaka da mogu sa simpatijom da gledam njihove filmove, ili čitam njihove knjige, Španci su ludi na pozitivan način, ali nedovoljno da bih poželeo da budem s njima u istoj državi, za Nemce mi istorijsko iskustvo kaže da im ne treba verovati, sa Francuzima ne postoji suštinsko razumevanje, sa komšijama smo malo ratovali... Zašto objektivno Srbija treba da bude u EU, i zašto objektivno treba da postoji EU? Meni to izgleda kao ukrupnjavanje totalitarnih država iz Orvelove 1984. Tu postoje tri stalno zaraćene superdržave: Evrazija (to bi bila Evropa plus Rusija), Istazija (Kina i jugoistočna Azija) i Okeanija (Amerika, Australija, Britanija). Afrika je uglavnom poprište borbi Evrazije i Okeanije. Vizionar taj Orvel?

Možda moji unuci dožive naš ulazak u EU, a možda i ne.

A koji ćemo kurac tamo, kad će ovi pederaši opet da naprave neku Uniju za kojom ćemo ponovo da trčimo 50 godina.
Ako se sve ne raspadne do tad.

ahahahahaha prva tema je pobedila
stvarno je prenatrpana
gamby kralj

Ali trolovaće nas oni još par decenija, ne brinite vi ništa.

Neće Srbija u Evropu, prvo će Vojvodina...

Kosovo će ući pre nas, garant.

ИДЕМО У УНИЈУ АКО НАС ТАМО ЧЕКА МУСОЛИНИ!!!!!!!!!!!!! ЛА РИВОЛУЦЈОНЕ, ГАМБИ И БУРЗУМ!!!!!!!!!!!!!

ИДЕМО У УНИЈУ АКО НАС ТАМО ЧЕКА МУСОЛИНИ!!!!!!!!!!!!! ЛА РИВОЛУЦЈОНЕ, ГАМБИ И БУРЗУМ!!!!!!!!!!!!!

Чека вас Берлускони са вештачким зубима и фарбаном косом, оно недоношче Саркози коме бих чак и ја могао да изјебем жену колко је пглу и она Меркелова што је сањала да постане жена.

ГАМБИЈУ ТЕМА ОПЕТ УСПЕЛА!

UJEDINJENA EVROPA JE HITLEROVA IDEJA KOJU SU JUDEO-NACISTI UKRALI !

Уједињена Европа је идеја викора игоа и моја коју су илуминати украли

Ја не знам где је та прва тема нити о чему се ради, али ћу поставити питање које, сигуран сам, до сад нико није поставио: "ЈЕ Л' ТО ТА ЕВРОПА КОЈОЈ ТЕЖИМО?"

Европа је јудеомасон којег јебе Американац Илуминат.

http://rtcg.files.wordpress.com/2010/11/eu.gif