Prijava

Убити птицу ругалицу :)

лол @коментари о Андрићу

Зоран Љ. Николић - Град тајни

Za kim zvono zvoni
Zamka za snove

Čitah pa prestah do daljnjeg "Stadionsku groznicu" Nika Hornbija, radi se o piščevom biografskom hronološkom početku interesovanja za fudbal, al ja sport ne pratim uopšte pa mi ne ide.

Hahaha i ja sam čita to prije neki dan... Stiga do pola i smorio se je na momente previše flafičasto za roman koji se bavi tematikom huliganstva.
Sve vrijeme nešto pominje karakteristike muževnosti... par puta sam se zapitao je li gej lik.

Uzeo sinoc pijan da citam B. Pekica "Novi Jerusalim" totalno bezuspesno, jer mi nijedna jedina recenica nije usla, znas vec gde.

Шарл Дил - Историја Византије

Psihologija mase i analiza ega, Sigmund Frojd

Procitah Dervis i smrt jer je u srednjoj nisam celu procitao a i zaboravio sam. Mnogo jebe Meša. Nesto me knjiga asocira na pesmu od zabranjenog pusenja test za dzenet, mozda im je i bila inspiracija knjiga. Sad planiram tvrdjavu da pocnem, jel isto dobra ko i ova?
Kakva je noc djenerala od onog govneta, citao sam konzula od njega i tad mi se svideo al ga ovako ne podnosim ko coveka pa nisam nista vise citao od njega.

Dr Aron ti je bas do jaja od Draskovica. A Ruski konzul jebe previse!

Procitah noć djenerala, dobra je, drzi paznju i dosta slikovito opisuje sudjenje i tamnicke dane djenerala. Steta sto je veliko govno vuk, trebao je samo pisac da bude.

Dr Aron ti je bas do jaja od Draskovica. A Ruski konzul jebe previse!

Арона нисам читао, а Конзул заиста јебе!

Steta sto je veliko govno vuk, trebao je samo pisac da bude.

+1

Može li neko, u kratkim crtama i objektivno, da mi opiše Matiju Bećkovića kao političara?
Ako je nešto loše onda bolje ne no preskočite.

Pokušava da nadahne ono što više ne može da bude nadahnuto. Neću reći da je loš kao političar, već je loš kao pesnik i besednik tamo gde se dotiče politike. Nacionalni bardovi su izumrla institucija, kakve koristi od nacionalno i religiozno poletnih pesama kad jedni ne znaju ni da čitaju, a drugima je to anahrono. Dobro... Postoje i treći, ali u velikom osipanju. Meni apologetika nečega ne ide sa kvalitetnom književnošću, jbg, možda sam ja naopak. Izvini, mislim da je ovo bilo objektivno pre nego negativno...

Fala. Uglavnom sam sve to mogla da naslutim iz nekih pjesama. Ali nijesu tako česte, bar u ovim zbirkama koje ja imam.
Ustvari interesuje me ovo jer želim nekako da izbjegnem komentare o njemu kao političaru. Ili da bar nešto odgovorim na njih.
On je meni sasvim okej kao pjesnik. Pa zato i mislim da nije bitno kakvi politički stavovi stoje iza toga. Ali može biti da je bitno iz nečijeg ugla.

vesnam

Trenutno čitam, pa ne mogu reći baš da je knjiga...
recimo da se zove, to što ja čitam...

...Tibor
pre 2 minuta

Posle kompleta Irvina Velša sam pročitao dve po kojima su snimljeni filmovi, "Nema zemlje za starce" od Kormaka Mekartija i "Tajna u njihovim očima" od nekog Argentinca. "Farenhajt 451" sam spizdio za popodne. Prešao sam na Palahnjuka po preporuci Tenora, završavam "Preživelog".

Kako ti se cini preziveli? I meni su ga preporucivali.

Odlična knjiga, priča o liku koji ima problema sa ne baš dobrim nasleđem koje je stekao odrastajući u zatvorenoj sekti i koji sticajem okolnosti postaje mega-popularan životni guru u SAD. Dosta se bavi cenom slave i onim što je prati, zapadnjačkim načinom života i besmislu bogataša, ali meni se mnogo više sviđaju delovi u kojima se konkretno bavi sektom jer ima baš dosta što sam povezao sa ranijim materijalom koji sam čitao. Priča o večitom sukobu dobrog i lošeg, zatupljivanju, prepuštanju drugome...pročitaj slobodno.