Prijava

Klanedi, zaboravljeni velikan.

valdemar, sta da procitam od peljevina?

"S.N.U.F.F" i "Sveta knjiga vukodlaka".

mislio sam da uzmem s.n.u.f.f. ako mi se i to ne svidi onda jbg ja nemam pare za bacanje

A da li znaš da čitaš prijatelju to je pitanje?

Mesa malo cirilicu i latinicu xd

ja sam prvi naucio da citam u odeljenju.

To je zato sto si ti imao 14 a ostali 7 xd

ja i dan danas konsultujem bukvar

valdemar, sta da procitam od peljevina?

Ja mogu samo da ti kažem šta se meni najviše svidelo, Život insekata i Čapajev i praznina, ali dobar je on svuda, samo smara u Omon Ra i Šlemu užasa.

da i mene je smorio u omon ra.zna li neko jel valja rafael cirbes?

Ali, baćuška moj, čitaj ti Sorokina, to je ludilo. Surovo je, dobro je, zahtevno je i šamara te dok čitaš. Samo, uzmi neka ranija dela, recimo Plavo salo ili Trideseta Marinina ljubav, sad je malo oronuo, to jest nije oronuo, Dan opričnika je zanimljiv, i Šećerni Kremlj, ali nemaju tu snagu. Nego on je postmodernista (recimo), ne garantujem da će ti se svideti, nemam pojma, mnogo bi zavisilo od tvog prethodnog znanja o stvarima o kojima on piše. Druga stvar, lik je zao. Ako si hrišćanin, koliko sam skapirao sa neke druge teme, onda ćeš u njegovom pisanju videti Satanu i mrak. Pa ne znam, ovo je moj utisak.

imam taj problem lako se isprimam na glavne junake i zamišljam sebe u toj ulozi, evo baš gledo suicide squad i mislim da sam vrlo lud, zato ne čitam tešku filozofiju da ne bih pomislio da sam Jevrejin iz Nemačke ili Rusije

pa sad planiram da kupim nula k od delila i mecavu od sorokina.volim te koji pisu mracno i surovo.uelbek mi se dosta svidja, sad izlazi novo izdanje knjige elementarne cestice za tu knjigu sam cuo da je brutalna

imam taj problem lako se isprimam na glavne junake i zamišljam sebe u toj ulozi

E, a baš sam čitao intervju sa tim Sorokinom, pitali ga novinari kako ima srce i dušu da bude toliko surov prema svojim likovima, a on rekao, kao: jeste vi normalni, pa to nisu zaista ljudi, to su samo slova na papiru.
labokv, ako ga nisi ranije čitao, preporučujem ti da ne počneš Mećavom, već nekim od ova dva što sam gore napisao. Samo da se ne razočaraš pre vremnena.

ma ne necu sigurno od njega i peljevina cu makar po 3 da procitam

Pravoverje od Čestertona.

Je l' čitao još ko nešto od Čestertona možda?

Čitao sam Čovek koji je bio četvrtak, šta znam, mestimično dopadljiva knjiga, zanimljivo mi bilo ono sa identitetima anarhista, i ludilo na kraju. Doduše malo konfuzna knjiga, ne znam. Mislio sam posle da počnem da jurimo onog njegovog oca Brauna po pričama, još pre dve godine, pa zaboravio.

Ja sam čitao još Klub uvnutih zanata, zanimljiva ideja, mada dosta su slične priče, malo postaje monotono nakon prve dve. To mu je ja mislim i prva knjiga koju je izdao.

Pravoverje zasad veoma interesantna knjiga, kao da je danas pisana. Nije bez razloga što ga zovu "Ekscentrični princ paradoksa".
Odavno nisam video da neko tako dobro barata engleskim jezikom.