Prijava

Evo ja ću da ti odgovorim

a da ne kupujem proteine i ta sranja?

pitao sam lepo, zato što ne znam koliko to može da šteti. Evo izvinjavam se na takvom izrazu, ništa loše nisam mislio niti sam hteo da neko misli da sam takav :)

Ма, не бих се ја са протеином зајебавао .....

Sa takvim stavom nije zaslužio ništa osim ignorisanja.

kakvim stavom čovjek samo nije upućen

Laki, meni se čini kao da si ti ovde jedan od onih koji najviše zna o tome. Je l' mi preporučuješ da počnem sa proteinima, kreatinima kako već, ne znam stvarno, ili da idem sa prirodnim šejkovima ili kako već. Stvarno mi treba pomoć :)

EDIT:

kakvim stavom čovjek samo nije upućen

Tačno tako :)

laki jeste najupućeniji ali je to lako pitanje
Proteini - može a i nemora, pomoće ali se nećeš pretvoriti u jay cutlera , to ti je kao , protein onaj u kanti je isti portein što imaš u hrani, trebaš unositi oko 2gr proteina po kg tjelesne mase, ako ne možeš unjeti dovoljno proteina iz prehrane uzmeš whey, ali nijedan whey ti neće pomoć ako ti je ishrana govno
Kreatin- nije loša stvar, pomogne, brzo napreduješ ali ovi iz teretane su mi rekli da su poslije prestajanja uzimanja kreatina da su brzo opali, mada se raspitaj po ostalim forumima o njemu
Prirodni šejkovi, koji je to kurac, koji su onda vještački
EDIT: Napiši šta jedeš, kakv ti je trening, koji su ti ciljevi i koliko dugo ćeš trenirati za te ciljeve

jedem u fazon doručak, užina, ručak, užina, večera, užina. Znači stvarno dosta puta jedem. Napisaću najosnovnije.

Doručak- Sendviči, uz to jogurt ili mleko, zavisi
Ručak- Supa, meso (nebitno koje) sa salatom (krastavci, paradajz, zelena salata, kupus salata)
Večera- Opet neki sendvič, tako nešto, i uz to neki mlečni proizvod.

Ne jedem previše slatkiša, zavisi od raspoloženja. :)

Pa cilj mi je da izdefinišem svoje telo, ne želim ništa puno, onako solidno. Radiću koliko god bude potrebno. Al mi je problem zato što imam 75kg i 189cm. Imao sam 70kg dugo, baš dugo, al' sad kao pomerih za ovo malo :)

EDIT: Što se treninga tiče, radim dva dana pa napravim pauzu jedan, i tako u krug. Klasika, zgibovi po serijama (6 serija po 7 sa pauzama od po 30 sekundi između serija)
Sklekovi (10 serija po 20 isto pauze)
Trbušnjaci- Na njima se najviše baziram, njih i najviše radim (10 serija po 20 kratkih, 10 serija po 20 dugih, 10 serija po 20 sa nogama uvis, i još par al ne umem da objasnim položaj)
Trčim, klasika, sat vremena svaki drugi dan. Tegove ne dižem puno, ne znam, ne planiram još da počinjem sa njima.
Najgore u svemu je što ne vidim pomaka. Sve je statičo na mom telu, i to mi ide na kurac. Pomozite mi. :s

Šta jedeš za užine, jer ovo koliko vidim je malo za neki napredak a i trening ti nije nešta , ne možeš uvjek napredovati samo od zgibova i sklekova i ne znam zašto radiš trbušnjake , nećeš tako dobiti pločice
Ni ishrana ni trening ti nisu dobri, kreni u teretanu ili negdje nabavi polovne tegove pa napravi normalne treninge
Mada ja mislim da tebe ishrana jebe, ektomorf si, jer je 75 kg premalo
Jedei

Jedi meso,puno mesa,crveno,belo,teletinu,rubu,bitno da je meso!Spanac kao salatu,pirinac ili krompir uz meso...

, i jedi puno i nema ti zime :D
I te sednviče ako su od paštete, salame i toga tako batali

Oke, vazi :D Znaci, samo ishranu da sredim i da pojacam treninge :D

А нормално да на игрици гурам 180 лоло, овако 140.

Mlatafaka evo sta ti ja preporucujem.
1.Ektomorf ne treba da trci toliko.Ako vec hoces da trcis trcis sprinteve.Mnogo je to trcanja.Mrzi me da pisem pa cu postaviti kad nadjem link.
2.Ishrana:mozes da jedes sta god hoces,ali trudi se da imas sto vise mesa i kompleksnih UH bar jednom dnevno,svaki dan.(pirinac,pasulj,kropmir,grasak...)
3.Trening:5 puta nedeljno,koliko vidim po ciframa,slab si.Moras da ojacas.Skini knjigu http://www.filestube.com/32onhLG2Ls7aFCQaKyocm8/Paul-Wade-Convict-Conditioning.html procitaj i pici kako kaze.Neces se pokajati. ;) Samo moras da shvatis da moras da das sebi bar 1 ili 2 meseca vremena pre nego sto budes mogao da uocis neke zesce promene.

1 2 mjeseca, prije da će bit pola godine ili možda godina dok se ne počne uočavati da treniraš pogotovo zato što mi ektomorfi sporo napredujemo

Jebote kol'ko nas ima.. Jel ima neki mezomorf na temi?

Ima jedan endo,znam sigurno xD Znas ono one mont till you see the difference,2 before your friends see the difference and 3 before the whole world sees it...;) Ako se apsolutno nista nije desilo za 2 meseca onda ne radis nesto kako treba!Ja sam napredovao dosta za samo mesec dana,i to zato sto znam sta radim(slusam onoga ko zna bolje) xD

Е овако, релативно сам нов у теретани, ишао сам пре неко време, сад идем неких два и по месеца већ али сам за то време максимално избегавао да радим ноге. Делимично зато што сам пре једно пола године двапут био у гипсу због лигамената колена, па ме сад страх да неким оптерећењем не сјебем опет. Радио сам нешто ситно, али то ми реално ништа није значило. Да не бих постао као Џони Браво, занима ме како да организујем тренинг за ноге, које вежбе да радим, колико понављања и тако то? Узети у обзир да сам почетник. :)

Ljudi hvala na savetima! Mnogo mi znači. Shady skidam knjigu :)

Danas nam je divan dan, divan dan, našem Šediju rođendan. Živeo, živeo i nabildovan nam bio. :D

Mlatafaka, kontradiktorne su ti zelje za definicijom i ishrana. Ako se ne varam, ti ne unosis vise od 80-tak proteina kroz ishranu, a ugljene hidrate vise od duplo unosis. Evo saveta za tebe, a i za ostale koji se interesuju za prirodnu ishranu:

- Dorucak: 5 jaja/4 virsle + mlecni pozivodi
- Rucak: parce mesa sa krompirom/puno luka/puno pirinca + sveze salate + mlecni p
- vecera: tunjevina ili druga riba

- Uzina: Sejk u blenderu, koji se sastoji: 4 jaja, 1 banana, malo maslinovog ulja, 250ml mleka.

Sto manje hleba i slatkisa tokom dana. Od slatkisa - med pre teretane rastvoren u vodi.

Шеди, јебо те, колико је добра књига! Јел имаш још неку сличну? Лаки, ако ниси ставио ову у први пост, ништа ниси урадио... :)