Prijava

Valdemare, ako pokrenes neku inicijativu i skuljanje potpisa za to, ocekuj jedan od mene. Mnogo mi se svidja.

За њега је гласало минус пестоиљада људи

Pa to, opet bi on recimo došao na vlast, ali onih minus pestoiljada bi bile ekvivalent prljavim gaćama kad dođeš kod doktora. Neugodno, neprijatno ti, sramota, a svi vide. Oko nekih stvari ne bi više mogli da kenjaju.

Па мени се чини да њих заболе ђорђе за минус. Ево већ неко време председници вичу: "Ја сам победио!", а за њих гласа 20-ак посто људи. Уосталом, гласа се ко ће бити председник. Не верујем да вреди порука председнику да би народ волео да он буде пет посто Динкића, а десет посто Дачића. Ово би било веома корисно за парламентарне изборе, јер би ту могао да се извуче и податак за коју су владу људи гласали, а и други подаци.

Ово би било веома корисно за парламентарне изборе, јер би ту могао да се извуче и податак за коју су владу људи гласали, а и други подаци.

Na to sam pre svega mislio, ovi su samo uzeti na primer.

:) А како би се одређивао цензус? А и у том случају би без проблема победиле мањинске странке. Оне би биле једине у плусу.

А како би се одређивао цензус? А и у том случају би без проблема победиле мањинске странке. Оне би биле једине у плусу.

Cenzus proporcionalno mestu koje su stranke zauzele, u odnosu na ukupan broj stranaka. A manjinske... Nikad ne potcenjuj nacionalnu netrpeljivost na lokalnom nivou! Eto ja bih Zukorliću zalepio bar dva minusa, a Srbi iz Sandžaka i više.

Не знам шта значи пропорционално месту које су странке заузеле. Ако је гласало милион људи, а сви имају око нуле, рецимо: 12, 8, 1, -3, -6, -7... Ко је сад ту прешао цензус?

Ако је гласало милион људи, а сви имају око нуле,

Zaboravljaš da bi mnogo više ljudi davalo bar pola svojih pozitivnih poena onome za koga su, pa bi oko nule i ispod bili samo oni omraženi. Osim toga, trebalo bi davati na raspolaganje broj poena koji je manji od broja kandidata na listi, tako da ne možeš suviše da se razbacuješ negativnim poenima. Sad, moguće da bi funkcionisalo, a možda i ne bi. Pada mi na pamet da napravim dvadesetak takvih listića i da ih podelim okolo društvu, da bez teoretisanja vidim kako bi to izgledalo.

Лол, који Вукајлијашки систем. Још и омиљено да ставиш па можемо да причамо и о политичарима дана. :) Може то да буде интересантно, само што би бројање гласова много дуже трајало. :Д

pa bi oko nule i ispod bili samo oni omraženi.

:) Значи сви осим Расима.

Da se ja pitam, svi bi oni bili u minusu, narocito Tadic i Ceda. Mozda bi Kostunica bio neutralan, stoji mu.

Ivan Tasovac@IvanTasovac
Kohibatizacija: kad se svi sve lepo dogovore i onda sve batice sednu u fotelje i puše cohibe.

ne znam da li je bilo, ali od njega se i očekuje da kobjasni

Ovde se jos uvek govori te jedno, te isto. Sta vi mislite ima li ovaj pad dinara veze sa dolaskom Tome na vlast. Moje misljenje je da se taj pad desava upravo zbog toga. Prvo sam mislio da ne moze bas toliko da padne, a da nisu prosli izbori, ali, ne lezi vraze, Toma je i cestitke iz inostranstva dobio pre kraja izbora. Ukratko, ima li pad dinara veze sa promenom vlasti i oce li dinar padati i dalje?

Dinar će pasti niže od forinte kako je krenuo. Sad sledeći važan događaj za kurs je formiranje vlade: ko je formira i kad, od toga zavisi.

Realna vrednost evra kod nas još odavno je preko 150 dinara, naša banka pokušava da održava neki veštački kurs stalnom kupovinom i prodajom deviza ali pitanje dana je kada će i ova metoda prestati da bude delotvorna, plus da dodamo i u kakvom je stanju naša ekonomija tek treba očekivati pad dinara odnosu na evro, ovo sa Nikolićem kao predsednikom može se tumačiti kao rezultat "trenutne" političke nestabilnosti, ali to je samo jedna kap u vodi...

dzoni auditore
Realna vrednost evra kod nas još odavno je preko 150 dinara, naša banka

čija majka? ))

posle nas, sad je došao red da glasa novac i njegove gazde... a kako deluje, nije im se svidela žurka... ako precednik stvarno fura stambeni, možda i njemu i ostalima dođe iz dupeta u prazniji novčanik to kakvu farsu prave pred svojim donatorima

Пада динар у односу на евро, а евро пада у односу на злато...
Па сад види колико је лоша економија.

добићемо пос'о после факултета и дечији додатак и 'леба преко погаче

Toma tesku suzu pusta!