Prijava

Стављам ово у подфорум "култура" јер сматрам да је Забавник наше културно благо. Ако модератори мисле другачије, нека преместе тему.

О чему се ради?
Свједоци смо да Забавнику више (скоро!) нема ко да пише. Жалосно је, али је тако. Данас се свака информација може наћи на интернету, а ако нисмо задовољни нађеним, увијек можемо отворити тему на неком стручном форуму и добити одговор у року од пар сати, највише дана.
Такође смо свједоци да редакција губи инспирацију за измишљање нових питања на која сама себи одговара на страницама ,,Ја волим ПТТ". Мене, а вјерујем ни вас нико не може да убиједи да нека Маријана из Голупца нема довољно памети да оде на Гугл и укуца: ,,Џастин Бибер", него се обраћа Забавнику да би добила неку информацију о дотичном. Ок, измишљају људи, то је ок, кад већ нема ко да пише (гдје нам се изгубила радозналост?). Али, поражавајуће је да на страницама Забавника налазимо информације о ЏБ, или неке друге, тривијалне информацие које се налазе или у уџбеницима основне школе или једноставном посјетом фамозном Гуглу.

Вукајлијаши!

Забавнику је потребна наша помоћ! Не дозволимо да Забавник постане просјечан лист. Шта можемо да учинимо? Па да пишемо - сигурно постоји нешто што вас је одувјек занимало, а што се не може наћи на интернету (или у крајњем случају да се мооожда може наћи а да мислите да је јако занимљиво и желите да подјелите са другим читаоцима) и за шта сматрате да може бити довољно добро за странице Забавника.
Рецимо, мене занима ,,хипотетичка историја - шта би било кад би било". На примјер, гдје би се Свијет данас налазио на Рује нису Америма продали Аљаску. Реферат о томе може написати сваки форумаш, али волио бих када би своје мишљење изнео неки историчар коме Забавник може прослиједити моје питање и одговрити на њега на страницама ,,Ја волим ПТТ". Намјеравам да пошаљем ово питање. Капирате ме?

Ово је најмање што можемо да учинимо, а још је и бесплатно! Пошто на сајту не могу наћи директнан мејл рубрике, послаћу на: politikin.zabavnik@politika-ad.com . Ако овај мој приједлог заживи, било би добро да региструјете нове мејлове и шаљете са њих, да не буде баш провидно.

Увјерен сам да је бар 75% нас читало Политикин Забавник. Такође, мислим да заслужује да остане институција каква јесте.
Ако акција не заживи, мени је савјест мирна. У случају да, ипак, заживи, ако ме се сјете на Дан безбједности, сјете ме се...

Без спама! На овој теми моежете постављати приједлог за питања, или питања која сте већ послали (да се не бисмо понављали).

П.С. Нисам у никаквом сродству са Зефирином Грасијем, нити било којим чланом редакције :)

Oni sami seru, pišu previše o ljubavi i "divnim" i "lijepim" stvarima, tako da od mene ništa.

предлог је одличан. редовно купујем забавник. много волим да га читам. ево, писаћу ја нешто. само не знам шта да питам :)

Mikijev zabavnik je bio mnogo vise do jaja.

Хаха, да, ако имаш 8 година.

Njemu je i dalje zanimljiv. lloolol

Ja hoću FHM i Huper da ponovo počnu da izlaze.

Tako je ljudi, potrudite se da temu napunite glupostima... To je sjajno, molim vas još!

Ок, измишљају људи, то је ок, кад већ нема ко да пише

Нисам сигуран да Забавнику нико не пише. Солидну они продају имају и доста људи купује. И сам сам хтео у више наврата да им пустим мејл, али као примедбу на неки текст који су објавили, додуше. И хтели смо ја и жена да им шаљемо фотке с путовања, пошто кад год одемо негде ван, сликамо се са Забавником као они хипстери што им шаљу, али ето, никад нисмо послали. Но, доста патишпањисања.

На примјер, гдје би се Свијет данас налазио на Рује нису Америма продали Аљаску. Реферат о томе може написати сваки форумаш, али волио бих када би своје мишљење изнео неки историчар коме Забавник може прослиједити моје питање и одговрити на њега на страницама ,,Ја волим ПТТ". Намјеравам да пошаљем ово питање. Капирате ме?

Капирам, али то је питање које захтева јако компликован одговор, не верујем да у редакцији имају неког ко може квалитетно да одговори, вероватно ће морати да искеширају за историчара, уколико немају неког ко је вољан да сарађује за џ.

Не могу да се сетим неких креативних питања која не могу да се изгуглају, ал' сетићу се. Добра тема.

Nadrkani golubu, te gluposti su nečija mišljenja, i ako se ti ne slažeš sa tim nečijim mišljenjima ili ti se ne sviđaju, ne znači i da su ona glupa, jer taj tvoj sistem razmišljanja je sebičan, zaostao, priprost i trljam svoj skrotum o njihovim odgovorima na pisma čitalaca, jer su debilnija od samih pitanja.

Inače sam redovan čitalac Politikinog zabavnika, i ako hoćete da im pomognete to uradite time što ćete kupovat njihova izdanja a ne smišljajući nekakva pitanja glavolomke.

Разочаран сам уз Забавник због превише нетачних информација (било да немају везе с мозгом, било да их ваде из неких давно превазиђених књига). Једино што ваља је Гарфилд и Хогар Страшни. Остало је више од 60% голо говно.

Деси им се и добјаве неку епизоду згарфилдом опет.
Свеједно, квлт и даље.

Mene je jako kad oni "prospu" neku foru, imam osećaj da se nedelju dana ćuškaju po redakciji kako je bila dobra. I imam osećaj da tekstove pišu žene novinari koje su odavno prevalile menopauzu. Ko je čitao Kl!k (više ne izlazi u Crnu Goru upravo zbog ljudi koji čitaju sva ona sranja kojim su kiosci i trafike nakrcani zna o čemu pričam.

Mene je jako kad oni "prospu" neku foru, imam osećaj da se nedelju dana ćuškaju po redakciji kako je bila dobra. I imam osećaj da tekstove pišu žene novinari koje su odavno prevalile menopauzu.

Хахахахаха иди бре у курац

Zabavnik jednostavno nije ono što je bio kad sam ja bio mlad. Ranije si u svakom broju mogao da nađeš priče i na dve-tri strane, a sad se pretvorio u nekakav Tviter, mnoštvo malih članaka, i to većina pokupljena sa nekih stranih sajtova. Jbg, žao mi je, ali to je istina.

Не бих рекао да су пропали, али једноставно не могу да буду као некад са овом навалом информација, ја га купујем да сазнам ако има шта занимљиво па да изгуглам за додатне информације о некој теми.
А шта се чудиш за Џастина Бибера, добар део тих писама долази из места где је и обичан фон луксуз...

Pa da, šta se čudite za Džastina Bibera, kad sam ga ja čitao, umesto njega je bio Majkl Džekson, zvezda u usponu, slična žgadija kao DžB.

Искрено, мени је највећа замерка што смарају са Изногудом, ДОСТА ВИШЕ СА ЊИМ, ВРАЋАЈТЕ ШКОРПИЈУ, ЏЕРЕМАЈУ И ТАКВЕ СТРИПОВЕ КОЈИ СУ ЗА ПРЕКО 17+

+milijon Triso, a i ovo za pitanja, valja slati da se ne spustaju na nivo Tanje Primorac! Samo dobra pitanja, a ne ovo sto je nadrkani naveo. Nije da je to lose pitanje, ali ne mere se odgovoriti na njega na PTT stranama.

Знам једног чику што има укоричене колекције, све бројеве од '68 на овамо. Био сам и у редакцији, упознао сам Грасија и део екипице, баш им је симпатично радно место. Видео сам и урамљеног Мики Мауса ког је на папиру својеручно нацртао Дизни и посветио га Политикином Забавнику. А добро, нек се нађе и неки Џастин Бибер, можда клинци грешком прочитају и нешто добро, битно је да држе Забавник у рукама.