Prijava

Ево баш сам недавно опет гледао филм "Тарас Буљба" из '62.
http://www.youtube.com/watch?v=n8G6S6fQQ4I
Па ме ова сцена шесеттрећи пут подсети да бисмо и ми нешто тако могли снимити неки филм или серију из домаће историје.
Е сад ме интересује, кад бисте ви имали кинту, који бисте филм/серију снимали, тј. о којој особи/догађају/штатијазнам?
Ја бих снимио нешто о периоду између Косова и Пада (1389-1459) или о нечему што се тиче Срба западно од Дрине, јер су генерално то две области о којима се најмање зна у народу (наравно незаслужено).

Mislim da je imala slicna tema.

Могуће, нисам наш'о.

Mislim da je imala slicna tema.

Јбт, зар је битно?

Што се тиче филма, снимио бих свашта нешто... Све би било романтизирано, надреално, и свуда би нас фаворизовао са дозом мудрости, ко у "Косовском Боју".
А бар тих тема у историји имамо доста...

Поразмислићу још мало, па ћу још да постујем.

ЕДИТ Тачније "Бој на Косову"

Ма мислим да би требали да снимамо још нешто сем Косовског боја у 124 верзије.

Па на то и ја мислим... :Р
То би била одлична пропаганда, кад би направили филм типа Храбро срце, или Гладијатор, са домаћом тематиком, у холивудском маниру, са холивудским глумцима на енглеском.

Мада би свакако било супер да имамо тако нешто и у нормалном формату.

Добро то, ал' ајде да одлучимо кои ћемо догађај/ ког чоека/ кои перијод.

Kolubarska bitka sa akcentom na Živojina Mišića (da ga glumi Ralf Fajns).

A шта мислите о серији типа "Војна крајина"?
Капирам да би то могло бити интересантно.

Koliko mi imamo filmova iz Prvog sveckog? Samo "Mars na Drinu"?

Imamo samo ono smeće od 'Boja na Kosovu' i genijalni 'Marš na Drinu'... I šta imamo više koji kurac, usranu partizansku kinematografiju od koje 95% stvari ne vredi ni goli kurac... Ruku na srce, ima i tu dobrih ostvarenja tipa 'Brat doktora Homera' i sl.

Добро бре људи, нисам питао шта имамо, него шта бисте ви снимили.

Zanimljivo bi bilo videti kako bi narod reagovao na seriju o Caru Dušanu, njegovoj vladavini i životu Srba u to vreme. Naravno, da ne bude snimano kao dokumentarac.

Ako cemo neki epski spektakl, onda o Marku Kraljevicu, naravno po epskim pesmama, ne onome sto istoricari tvrde. Ima sve potrebne elemente za dobar uspeh: vile, pobratima, arch enemy-je koji su zgodni za nastavke, zajeban karakter, zgodnu smrt, moguce povratke i sto je najbitnije - ne postoji tako nesto u novijoj (i starijoj) filmskoj industriji. Ako bi se to odradilo kako valja, bio bi svecki megait

Isto tako, možda bi bilo interesantno snimiti seriju o Milutinovoj vladavini, mislim da bi serija trebala da proprati gradnju svih 40 i kusur što crkava što manastira, a to je odlična promocija turizma.

Snimio bih 135 verzuju Kosovskog boja jer kad 90% muskaraca jednog naroda ode da izgine za svoje mislim da je tesko da bilo sta drugo moze biti jace od toga...

Ja bi snimo porniće. Mazno od Moljca naziv 'Moj na Kosovu'.
Neda Arnerić prodaje na pijaci ribu, nailazi knez Lazar i pita:
-Kakva ti je riba, jel svježa?
-Za tebe kneže uvijek!
-Daj mi malo.
-Uzmi je, vlažna je...

I onda se ona saginje i kreće standardno... On je odrađuje s leđa, ona se rukama drži za onu kacu đe su ribe a kantar joj zveči o čelenku.

"Jebi me, presvijetli kneže, kao što ćeš za par dana Turke na Kosovu! Dominiraj!"

prvi svetski rat treba nama Srbima da bude za ponos vo vjekivjekov. zamisli film da pocne sa povlacenjem i golgotom albanije, pa onda plava grobnica, znaci da kamen zaplace, onda polako oporavak i bahanalije na krfu, bleja od godinu dana u rovovima nadomak soluna, i kresendo: proboj fronta i rasterivanje bugara i svaba na buljuke, pobedonosni ulazak u zagreb, mozda neki blagi koitus ili bukake na rvatice (to da bude samo na special edition dvd-ju 18+).
pa I srpski ustanak, pocinje scenom svadbe u Orascu, svi pripiti od vina odlaze u Maricevica jarugu i onako huliganski kurceviti pokrecu bunu i pale turska utvrdjenja... sutradan se otrezne i vide sta su uradili, drmnu po 3 ljute s nogu i krenu dalje. ma ima toga koliko hoces...