Prijava

Volim da pročitam dobru defku, da li je kratka, srednja ili dugačka nije mi bitno. Više volim da pišem kratke, ali za to se nema inspiracije. Ja ne znam kako doctorB moze bre toliko da ih piše.

Što neko reče, dugačke mi ostavljaju dublji trag. Volim dobar tekst da pročitam. A to što ne znam da pišem, i što uhvatim sebe da vrtim jedno te isto u poslednje vreme,mi ide na pimpek. Mada češće njih pišem, jer lakše je izlupetati nešto, nego u jednoj rečenici reći sve. I još nisam razvio svoj stil pisanja. Pišem šta god mi padne na glupost

сленг је добра дефка.

I tri put ura za DIVI GAVAJO defke, u inat Luksu

ja da se pitam, banove bi davao za takve defke lolo

i naročito ako imaju neke preldžijsko-filozofsko-švalersko-krajiško-nostalgične motive

Знам да си прелџија, ово-оно... Овако, ја више волим дуге дефке, волим кад је одлично одрађено тело, да се лепо опише оно шта се дефинише, а пример је чиста зезанција, пример је увек добар... ДУЖИНА ЗА СПАС, КРАТКОЋА ЗА..... нешто што се римује са спас...

Ja sam za kratko definisanje cistog slenga.

Ja pišem u zavisnosti od toga kako sam raspoložen, tako da mogu i jedno i drugo, lako me zadovoljiti :D

Da ne grešim dušu, ima sjajnih dugih tekstova. Međutim, mnogi autori pišu duže tekstove kako bi prikrili sumornu činjenicu da nemaju šta da kažu. Bespotrebno gomilaju, usuđujem se da kažem, tek usvojene reči, čije značenje nisu do kraja odgonetnuli. Da zlo bude veće, pismenost je na takvom nivou, da mi često bude neprijatno kad nešto pročitam. Pojedinci kao da se trude da nam sve svoje neznanje izlože odjednom.

Što se mojih favorita tiče, jedini kriterijum je da imaju smisla i stila. Više volim kad autor ume sa malo reči da kaže mnogo, nego kad sa mnogo reči ne kaže ništa. Takvi treba da se bave politikom, lako mogu da osvoje masu, naročito onaj manje obrazovani deo.

Da zaključim: manje teksta - manje gluposti, mada ima i kontraprimera. Čitam ono što je u ponudi, kad mi dosadi, iskuliram.

Ево оно о чему сам писао. Проницљивост, цела једна истина у две речи.

http://vukajlija.com/istina/586483

У задње време углавном пишем дуге (рачунајући и пример) али имам највећи број оних средње дужине мада их дуге полако али сигурно стижу :Д
Е сад имам два кратежа који су добри а остало неких 2-3 бем ли га колико су тешко говно. Нумем да саставим квалитетан кратеж и дивим се људима који то могу. Али ко што Агилни рече танка је линија између доброг кратежа и потпуног срања.
Што се тиче читања то све зависи од расположења некад се тешко наканим да прочитам дугу дефку али углавном такве остају у дужем сећању, кратеж те насмеје и после сат времена се више и не сећаш. Ал да га јебеш битно је да је квалитетно написано без обзира на дужину лоло
И Диви Гавајо дефке су највеће злато вукајлије :Д Кад сам први пут видео од Мотике Тоти Жемка ја сам оплакао а после кад сам прочитао остале и на крају Ал Стар сузе су ми ишле :Д по мени сјајан начин дефинисања...
И Џонијеве о ромуланцима су ми исто генијалне увек извриштим од смеха кад их читам.
А прави сленг волим кратко и јасно дефинисан ко што раде Агилни и некад Мотика значи до 3 реченице и кул пример и то је то. Без превише просеравања ко што и сам знам да претерам.

Пишем дугачке у задње време, а волим нешто краће, ове дуге умеју да почну да миомиришу на Тарзанију (немам ништа против сајта, ал' није фора да 40 сајтова gура исти фазон).

Kakva glupost. Pa Tarzanija je i nastala iz Vukajlije, tako da mašiš poentu. Ti autori su pre svega autori sa Vukajlije, pa tek onda sa Tarzanije, ma šta oni pričali.

Volim sve što vole mladi. Mislim da nisam previše kul i načitan da bih mogao da komentarišem na ovu temu, al tako sam u mogućnosti pa oću. Obzirom da pišem polupismene definicije i imam veće groblje od mog izloga trudim se da budu što kraće. Nemam nešto puno dugih al sve su od srca. Drago mi je kad ponekad prepoznam autora prije ocjenjivanja. Često lupim svašta. Nemam filter, pa ponekad, da vam budem iskren, napišem nešto što i meni nije baš ok. Zaista se zaprepastim kad vidim da to drugi prihvate. Uglavnom, imam pet komada na naslovnoj i sve imaju po jednu račenicu, tako da se može reći da sam tviterčina, to jes kratežčina. Kad se već ispovjedam, ne volim baš da čitam duge definicije, pa sam zato odabrao 50 komada autora i kad naleti neka njihova duga, onda pročitam. Što se tiče teme, mislim da je veliki kvalitet Vukajlije šarolikost, i tako treba da ostane.

E da, ljudi, niste svesni koliko je ono mišljenje da se tekstaške definicije prvo pišu u Wordu, pa se lickaju i ostalo bezveze. Jedina defka za koju sam koristio Word je "Driblati", i to zato što nisam smeo da rizikujem da mi zabode sajt i da izgubim sve ono linkovano, a ima ga mnogo. Svaka defka koju sam napisao je nastala za manje od 15-20 minuta, od nule, samo su ta i "Prijateljica noći" nastale za nešto duži vremenski period (prva za sat i nešto, a druga za nekih 45 minuta, zbog traženja definicija i njihovog linkovanja).

Nusmi na obe jeftina reklama! -

Али ко што Агилни рече танка је линија између доброг кратежа и потпуног срања.

I ja se sa ovim apsolutno slažem, ali s druge strane velika većina dugačkih definicija nema ni izbliza potreban kvalitet.
Mene takvi eseji, najčešće zamore, pa se uglavnom ni ne trudim da ih iščitam. Samim tim opredelio sam se za što kraću formu pri definisanju, da ne bih maltretirao "prisutne" svojim literalnim "bravurama".
Prilažem nešto iz jednog svog PVT-a kao negativan primer:

Imao sam neku tipa: Ima facu k'o da se umivao žiletima
Rošav je.

I ljudima se baš to svidelo. Mislim to što je kratka. Znam da je Buksnetina baš to pohvalio u komentaru. Tebi bi možda (naglašavam - možda) bolja bila da sam napisao, Osoba koja ima kratere na licu, kao stvorene za šetnju Nila Armstronga, ili koja ima brazde na licu, kao iz priloga iz emisije Znanje Imanje, ili kao da ga je Fredi Kruger milovao po obrazima cele noći, ili sve to zajedno, ili ko zna šta treće...

Čime sam hteo da kažem da mini-roman sa komparativnim "pošalicama" tipa

uposlen je k'o tajlandska kurva u jeku turističke sezone

nije moja šolja čaja, da se napravim Englez.
Ako ćemo da teramo mak na konac, sam pojam definicija, podrazumeva nešto konkretno, i ne preterano dugo, a ponajmanje tekst od 30 i kusur rečenica.

Rezervare mogo si da mi linkuješ teranje maka na konac

Ne nađoh ni sada, linkuj mi da ti linkujem...fazon - kaži mi da ti kažem.

Eh kakav si čovek...hehe, šala mala!

Реме
E da, ljudi, niste svesni koliko je ono mišljenje da se tekstaške definicije prvo pišu u Wordu, pa se lickaju i ostalo bezveze. Jedina defka za koju sam koristio Word je "Driblati", i to zato što nisam smeo da rizikujem da mi zabode sajt i da izgubim sve ono linkovano, a ima ga mnogo. Svaka defka koju sam napisao je nastala za manje od 15-20 minuta, od nule, samo su ta i "Prijateljica noći" nastale za nešto duži vremenski period (prva za sat i nešto, a druga za nekih 45 minuta, zbog traženja definicija i njihovog linkovanja).

Potpisujem. Osim Školskog sve nastale za ispod pola sata. A to sam pokazao i u milion primera kad sam na neki komentar napisao dugu defku.

Ne razumem trodnevno prepravljanje defke za potrebe zabavnog sajta, iako podržavam to u cilju održavanja kvaliteta, ali ja to numem!

Pošto sam otvorio temu, a u uvodu nisam napomenuo red je da kažem da i pored toga što preferiram tekstaške definicije, generalno nemam ništa protiv kratkih defki, naravno kvalitetno napisanih (sem divigavajolikih i drogeraških definicija ali to je tema za drugu priču). Kao što reče amidža glavni, dobro je da ima raznolikosti, to, jebemga, stvara dinamiku, doprinosti interakciji među ljudima, razmeni ideja i osvežavanju kreativnosti i stila pisanja. Kad već spominjete Tarzaniju, da se i ja nadovežem. Ako Tarzaniji ikad opadne popularnost, ali ipak sumnjam u to jer će uvek biti likova kome će priče o kurvama i lokanju biti zanimljive ma kako napisane, biće baš zbog toga što je k'o jezerce gde se stvaraju lokvanji i šaš, jer nema protočne vode: tu ima nekolicina autora koji vrte maltene jedno te isto, pišući na već uhodan, stereotipan način; a posetioci su tu kao neki pasivni posmatrači. Sa druge strane, na Vukajliji smo svi (manje-više) ravnopravni, što je veoma, veoma dobro. Volim kad me neko argumentima iskritikuje s vremena na vreme, bilo da je neko mudo (lolo) ili manje poznat autor, to valjda doprinosi da se čovek preispita i napreduje u kvalitetu pisanja.

Неке дефке сам тако састављао неки дужи период и сређивао, лицкао и онда ми дође инспирација и саставим поптуно другачије за 20 мин и окачим. Нема ту много лицкања и не знам ти ја колико дугог састављања јер такве обично испадну срање. Чист налет инспирације и то је то. Једино што сам морао да их стављам у ворд јер се често дешава да немам право да поставим дефку у тренутку кад ми наиђе инспирација али дефинитивно без обзира на дужину пише се из цуга. Нисам окачио ниједну дефку коју сам састављао из делова.