Prijava

Пошто сам сваки дан у саобраћају, пет дана пред крај месеца све врви од пандура на улицама, морају да напуне касу за плате и пензије, чист харач маму им.

Prošle godine me uvatili pijanog na mopedu. Naduvao oko 0.9. Jedan peder, Kosovar zna se, hteo da me vode kuci u pola 4 noću, jedva ga ovaj drugi odovorio, i pustio me krišom. Dobio opomenu, pošto sam imao 16 leta, išao u sup na razgovor, kurac, palac...

Ali ljudi za poziciju je kazna 15 000 - 30 000 din i zabrana upravljanja vozilom od 3 meseca!

P.S. Vule imas PP

Вуле сине, са 16 година возиш мотор мртав пијан, и треба неко да те удари па да те носи на души. Требао је тај да те води на трежњење, јеби га. И још си добио ОПОМЕНУ.

Pa dobro, nisam baš bio mrtav pijan. Jebi ga, desilo se, od tad više ne vozim kad pijem.

који курац, само закукам како студирам, немам кору леба да једем, ево кренуо по пола леба и мали кечап. још ми уделе коју маркицу. јују

Pošto ste vidim potkovani u pravnom smislu, ako neko zna da mi kaže za ovaj moj slučaj.....
Prošle godine sam trebao da odem kod sudije za prekršaje, potpisao uredno i sve to, ali nešto nisam baš otišao... Stizalo mi par puta na adresu iz lične karte, ovi tamo vraćali, u fazonu nemamo pojma gde je i šta je. Par puta sam išao u poštu, vidim plava i ne uzmem. E sad, malo sam i u nedoumici, jer ti plavci što su dolazili na moju staru adresu nisu rekli za šta su konkretno došli, a trebalo je da:
-Nosim dozvolu da mi lupe zabranu, zbog ranijeg prekršaja,
-idem kod sudije zbog jednosmerne i
-platim kaznu za parkiranje, ali kontam da se ovim ne bi bavili murijaši nego verovatno izvršitelji.
Pa me sad zanima zastareva li to ikad, odnosno mogu li ovom stelt metodom da se izvučem, kroz neke 3 godine ili tako nešto? Mogu li možda oni, ako urade proveru nekad kad me zaustave, da vide tamo negde da me traže? Mog ujaka su nekad odavno navatali tako što su ga pokupili na poslu. A ja bi stvarno voleo da to prođe nekako bez da nešto platim....
Pa ako neko ima slična iskustva, ili se razume, ako može da podeli.

Inače mog zamalo zeta su navatali kako spava janpi u kolima na parkingu. Odveli ga kući, napisali prijavu, nisu došli na suđenje i opet kazna neka jebačka bila i zabrana. Slepci su jebeni i te sudije....

Ako se ne javis sudiji za prekrsaje slace plavce da te dovedu u lancima-bukagijama
Mom caletu pisali kod Prokuplja za prekoracenje brzine a pandur ga posavetovao da se ne odaziva na poziv. Stizalo 3x posle dosla patrola,svezali ga ko poslednjeg olosa i odvezli za Prokuplje kod sudije za prekrsaje .Ne igraj se nego idi i naglavi na rate,retko ko se izvuce da ga ne nadju posle 3 godine ili pali preko grane ...
Ako te ne jebu na mostu jebacete na cupriji

E da, ja sam u presudi dobio zabranu upravljanja vozilom, al nigde nije pisalo da treba da nosim vozacku negde da mi to napisu ili tako nesto.. Jel to krece automatski, ili kako?
Mislim to je bilo pre godinu dve, istekla mi je zabrana vec visestruko,al da se ne zajebem ako sam trebao to negde da nosim..

хахаххаха црно

иначе ја сам скроз за та кажњавања преко пешачког кад пређеш на црвено, за те слушалице и куцкање на мобилни док прелазиш.

па јебем ли ти звоно бициклено и ти си исто у саобраћају колико и возило, без обзира на то што си пешак. одлепим кад видим бахате пешаке и још бахатије бициклисте који се понашају као да се цео саобраћај врти око њих, а већина њих никад није села у кола, самим тим немају свест о томе како се саобраћај одвија из перспективе возача.

Ово што каже Мулуца.

И хоћу увек на пешачком да станем пешацима, ма и кад су 50-100 метара од пешачког, али кад их видим на 5-10 метара од зебре, тад ми дође да станем и померам се напред-назад да не могу да прођу, него да морају да оду на пешачки. Мајку му јебем, зашто је народ толико лењ?
Можда и више времена проводим као пешак, него као возач, па размишљам мало другачије од ових који само пешаче. А проблем је што овде код мене ретко кад може да се чује да су писали казну пешаку за прелазак ван пешачког, а возачима пишу чак и ако су на пола пешачког, а пешак тад крене преко њега.

Kad sam bio klinac, oko 15 godina sedeli neki drugovi i ja u dvorištu osnovne škole. Bio već pao mrak i neko odvali da bi bilo dobro da pogidamo velike grane sa lipa tu u dvorištu i navalimo sve na vrata, pa da bude pojava ujutro kad se neko sutradaan pojavi u školi.

Međutim, usred posla nas uhvate dva murijaša koji su došli na prijavu iz razloga koji nikad nisam saznao, ali definitivno nije bilo zbog granja. Uglavnom, odmah nas postroje, a mi preplašeni, svi nešto tako 14-15 godina a ovi vide da smo deca, ali ipak se bahate kao da su presreli međunarodnu pošiljku droge.

I ništa, epilog je da nam je tako preplašenim upisao imena i da nam je onda patrola obilazila domove i uručivala pozive za saslušanje posle nekoliko dana, na šta su nam keve plakale a očevi morali sa nama u policiju da svi damo izjavu o ne znam ni ja čemu.
Na kraju se ispostavilo da je neko ko živi tu blizu čisto iz osećanja kolektivne savesnosti i oslobodilačko-proleterskog duha i partizanske ideje jedva dočekao da nam prikači sve što je na školi ikad oštećeno pa je mislio da je to tako zgodno da uradi. Penzioneri.

0.91 u krvi, 12 000 + 2000 za neke takse,kurce palce,3 meseca dozvola, 6 pojena. Imam vozačku 4 godine, skoro uvek kad sam isao negde vracao sam se kuci pod dejstvom alkohola.ako se to uzme u obzir,dobro ja prolazim.

Andonov
Ako se ne javis sudiji za prekrsaje slace plavce da te dovedu u lancima-bukagijama
Mom caletu pisali kod Prokuplja za prekoracenje brzine a pandur ga posavetovao da se ne odaziva na poziv. Stizalo 3x posle dosla patrola,svezali ga ko poslednjeg olosa i odvezli za Prokuplje kod sudije za prekrsaje .Ne igraj se nego idi i naglavi na rate,retko ko se izvuce da ga ne nadju posle 3 godine ili pali preko grane ...
Ako te ne jebu na mostu jebacete na cupriji

Falatibrate. Ovo je prvi smislen odgovor koji sam dobio. I to na internetu, ko bi reko.
Samo sto sam se ja toliko uvalio da vise ne bih znao kako da razvezem taj cvor. Ovamo vise ne stize nista, ne dolaze vise plavi da me traze. Treba li negde da odem i kazem 'Ja sam taj i taj koga trazite, jeo sam govna, pomozite mi da postanem covek'?
Drugo, hoce li oni meni da naplate i svoju muku i cimanje na moj bezobrazluk? Neko kaze hoce, neko kaze nece....

Gazimudo
E da, ja sam u presudi dobio zabranu upravljanja vozilom, al nigde nije pisalo da treba da nosim vozacku negde da mi to napisu ili tako nesto.. Jel to krece automatski, ili kako?
Mislim to je bilo pre godinu dve, istekla mi je zabrana vec visestruko,al da se ne zajebem ako sam trebao to negde da nosim..

Pa ja koliko se secam, kad sam platio kaznu jednu nekad, stigne mi posle toga da nosim dozvolu. Pre je bar bilo tako da ti udare pecat neki nesto sranje neko da ti stoji u dozvoli. Pa me vodila keva, kao poznaje coveka, da mi se to odlozi. I tu kao 'pa je l moze da se prolongira to, bla, bla, molj, molj...'. I kaze covek 'moze, sedis kuci i cekas da dodjemo mi da ti uzmemo dozvolu'.
E sad, da l su bili radi toga stvarno ne bi znao reci. Ali zaustavljali su me vise puta i nikom nista. Sa druge strane, nikad nisu radili proveru, a u dozvoli nije stajala zabrana, tako da....
Mislim da mu to dodje kao ona fora ranije, udare ti zabranu, a ti odes i izvadis drugu vozacku, kao izgubio. Dok te ne provere, mirna Backa.
Tako da ti je zabrana verovatno bila i prosla, al nemoj bas da mi verujes na rec....

Ма наша полиција је најбоља на свету. Јебига, морају и они некад да напишу казну, али да се не лажемо, никад је не пишу без разлога. Моја досадашња искуства у вожњи(додуше, тек две и по године како имам дозволу) су таква да са њима скоро увек можеш да се договориш, измолиш, и прођеш без икакве казне. Па и ако треба да се подмаже црвеном, боље и црвеном, него кривичном пријавом и забраном управљања возилом. Кад видим и прочитам шта људи све раде по саобраћају, контам да би их у ЕУ бацили да туцају камен десет година.
Што се мог љубљеног превозног средства тиче, апсолутно су навикнути на бициклисте и на тај стил вожње по Београду и не праве проблем око проласка на црвена, непропуштање пешака и тако то. Шта знам, ако свесно кршиш закон, онда и не треба да жалиш кад ти напишу казну.

Dobrovece,nadji poziv i snjim idi na adresu koja je u pozivu naznacena.Policajac na ulazu ce da te usmeri na broj,hodnik,sudiju... Sad obrati paznju, ako imas pirsinge,mindjuse, tetovaze to sve poskidaj i pokrij,pantalone ispod kolena da budu a ako imas dugu kosu da bude svezana. Bitno je da izgledas sto prosecnije i da sudiji prodas pricu da si potpuno prosecan gradjanin.Fore kao na privremenom radu,zlopatim se,nisam mogao da se javim...izvinjavam se. Pravi se prost i da ne kontas bas sve i vise slusaj nego sto govoris ,ne vole oni kad neko ima veci fond reci od njih... kaznu ces morati da platis na rate i zateznu kamatu.a ovi sto su dolazili da te traze nece ti naplatiti jer te nisu vozili.

Uhhhh.... Za ovo ce trebati i psiholoske pripreme....
Uglavnom, hvala na savetima tebra. Aj uzdravlje. ;)

Pre 2 dana prekoracenje brzine za 3 km/h u industrijskoj zoni- 3000 din ogranicenje 50 a 3 trake.
veseloooo!!!
EDIT: 2 prekrsaj za 4 godine