Prijava

ja mislim da ce oni da naprave bas neko veliko sranje,treci sv rat,nesto tako...da se sada nabudzuju ko nemacka 30ih i onda za nekoliko godina bam...

A jel ovo tema "Aj sad malo da mrzimo Kineze" jer je Gotovina smorio?

Јок бре, видиш да волимо Кинезе.

ja mislim da nece. nije im agresivna kultura ko evropljanima (nemcima) il japancima...
jebem ga, nikad u istoriji nisu bili kolonisti, a mogli su. mogu i sad pa ne rade. zasto pojma nemam, ali nisu koljaci ko mi po evropi (i japanci)

Ako bude 3. svetski, pocece ga nemci kad se osile.

slažem se sa celtom .

Dobri su kinezi. Vredni su i brze uce jezik.
Bio sam klinac kad su kinezi otvorili radnju ispred skole. Radnja ogromna nema sta nema, a samo dvoje troje njih radi. I mi klinci odlucimo da marnemo nesto. Udjemo nas 5-6 odemo na sve strane, nisu mogli sve da nas prate i ja sa ortakom bukvalno napunim ranceve nekim laserima i cipovima za poker. Ja sam maznuo i 'Covece ne ljuti se' dok su neke uhvatili pa ih izbacili. Nekoliko dana kasnije mi pokusali opet to isto kad nas je na ulazu docekao ekran i 16 kamera. Mi se smorili, izasli odma.

Jednom je keva kupovala nesto kod kineza na buvljaku. Posto nije bila sigurna da li ce joj biti taman, pitala je da li moze da dodje da zameni. Ovaj kaze moze. Dolazi keva posle kod njega da zameni a ovaj ce joj:'Nisi dosla kod mene, svi mi isti' a keva u fazonu:'pa mamu ti tvoju vidis li kolko si zubat, kako da te ne prepoznam.' Na kraju joj dao broj vecu tuniku.

Ko kaže da nisu kolonizovali ceo svet - pogledajte po čemu kuckate, u šta gledate i šta ste obukli jutros. Kad bi jednog dana rešili da prestanu praviti robu za račun belosvetskih firmi pala bi kompletna industrija sveta. Nego neće da se jebu sa zauzimanjem teritorije, nisu ludi da hrane 4 milijarde džabalebaroša...

Kinezi neće ništa uraditi ukoliko ih ne bude dirao niko.

A po svemu sudeći, Amerikanci će iz paranoje da naprave sranje koje će uznemiriti svemoćne kineze. Verovatno će biti sranja i kinezi će u tome učestvovati, ali neće biti krivci.

bruce, nisu oni kolonizovali nikog. nemaju oni robove van kine koji im proizvode stvari kako bi lezali i uzivali... to je kolonizacija.

ovo stoje sve oko tebe kinesko... pa nije kinez doso puskom da te tera da to koristis. jednostavno na najbolji nacin koriste pohlepu zapada.

nije kolonizacija samo kad te uzmu za roba, kolonizacija može biti i ekonomska - a ako pogledaš malo bolje, ipak mi svi radimo za Kineze, stičemo lovu i trošimo kod njih, a oni posle prave nevidljive bombardere i tajne špijunske satelite, pa samo jednog dana da vidiš kad Džeki Čen dobije glavnu ulogu u Bondu :)

Ama kakva Kina i Kinezi...to su jedni skorojevići i banana republika!

Moja taraba u selu je starija od 5000 godina koliko postoji ta nazovi zemlja!
CCCC!!!

Bruce
nije kolonizacija samo kad te uzmu za roba, kolonizacija može biti i ekonomska - a ako pogledaš malo bolje, ipak mi svi radimo za Kineze, stičemo lovu i trošimo kod njih, a oni posle prave nevidljive bombardere i tajne špijunske satelite, pa samo jednog dana da vidiš kad Džeki Čen dobije glavnu ulogu u Bondu :)

nije. ali jos jednom ponavljam, niko, niko te ne tera da kupujes njihovo. prave ga samo jeftinije...
znaci, ti kapiras da ti je bolje da budes kolonisan nego slobodan. kako god, bar prividno imas slobodu izbora, a to znaci da te niko nije kolonisao...

kako god, jeste, razvijaju se na tvoj racun. ali, posteno, ne zato sto su ti uzeli nego zato sto si im svojevoljno dao.
i posto je tako, nemoj da se bunis :)

jebi ga, ne dovode kokakolu i mekdonalds bombama. sam resis da uzmes. zovi ga kako hoces, al je postenije od ovog prvog.

Nisam se ja bunio, moj post je bio afirmativan za Kineze. Nisi me skontao :)

ne znam bas,ipak mislim da se zakuvava nesto opasno u vezi njih...komunjare su to ipak,ne podnose amere,japanci im mnogo duguju iz 2. sr,ima ih,polako postaju premocni tehnoloski,disciplinovani su,zajebani...onda onaj tajvan i sve...

ma, teram pricu kad sam vec krenuo, ti mi samo dodjes sagovornik, da ne izgledam lud :)

kina i indija su vece od evrope, i imaju vise razlicitih jezika i kultura od evrope. pa, zive zajedno, a ne ko rozi u vreci. sto znaci da su tolerantniji... ne diraj me, ne diram te :)

to vrlo lako moze da pukne

Samo da kažem : Ja nisam napravio ovu temu da bi se modovi svađali .

moze moze... trajalo samo par hiljada godina, puci ce ko od zajebancije.

a eu je stabilna unija od 20 godina, mi smo miroljubivi i posteni bili kroz istoriju (i srbe racunam tu) kinezi ce da nas sjebu.