Prijava

Usaine, gde ti vidiš svađu - dopada nam se tema pa kreativno pišemo :)

pa sad,to jeste...al ako se kina i indija udruze,mogu da naprave prehavariju

Aj malo pričajte kakvi su Kinezi kod vas u kraju . Ja mislim da sam dpsta rekao o našim zemunskim Kinezima .

Da vam ispričam za jednog Kineza koga su ljudi u kraju prozvali Mića, jer nismo mogli da mu izgovorimo pravo ime. Elem, on je u Srbiju došao još pre 10 godina sa ženom, super su oboje, zajebanti, odlično govore srpski i komunikacija sa njima je potpuno o.k. i ne bazira se samo na tome koliko šta košta i da li imaju tu i tu glupost.
U Srbiju je došao kao kuvar jer je to radio u Kini i imao je ideju da otvori ovde restoran što je i uradio. Međutim, posle dve godine je potpuno prs'o s poslom zbog raznoraznih reketaša i previsokih poreza, taksi i koječega. Bio je primoran da proda posao i da na svoju veliku žalost otvori ovde još jednu u moru kineskih radnji sa raznoraznim sitnicama. Sada se sa ženom zlopati dok ne vrati sve dugove, a oboje su zavoleli Srbiju uprkos nedaćama koje su ih ovde zadesile i nemaju nameru da se vraćaju. Izrodili su dvoje dece, uklopili se, stekli neke prijatelje i sada su jedni od nas.

dok sam radio na fakultetu imao sam sto kolege, sto studente kineze. ima ih svakakvih... ali osnovna im je osobina da su vrlo uklopljivi. za 5-6 godina postaju lokalci sa svim prednostima i manama ko i oni.

i sto ih manj izolujes, to vise prihvataju kulturu.

idealni imigranti. sa komsijama kakve imamo, poslao bi javni spis u kinu da dolaze bez viza ovde i da se naseljavaju po selima sto mi necemo, jos bi im davao i pomoc da pokrenu neki posao, sto poljoprivredu sto bilo sta.
deca bi se vec osecala ko srbi.

Lepa priča , u srce me dirnula !

aj ne pokusavaj da budes ironican...

Ali nekad mogu biti i skupi . Ono dok sam još bio mali one yugioh karte 100 kinti tražili za on mini karte , a za one u metalnoj kutiji 250 dinala , kako bi oni rekli !!!

зашто ови наши кинези пуше ко турци?

gde se sahranjuju oni ovde kod nas?

ma de znam gde se sahranjuju

znam ja! kad crkne jedan ovi ostali ga pojedu!

Кинезе допремају у бурићима кроз водоводни систем. Ко је видео Кинеза на граници или зна неког ко је видео Кинеза на граници?!

pa sve su to irmignanti moj radjarde....

Lepo si to zaključio Radjarde !!!

Ko nacija mi nisu nimalo simpaticni, imali su neke stvarno bizarne obicaje kroz istoriju, tipa odsecanje pola stopala devojcici jerbo je to kao seksi, i lozilo ih je da glodju posle taj patrljak kad zaraste. 'Naci fuj. Mislim nije da ih mrzim, jednostavno ne spadaju u top pet meni zadivljujucih kultura.
Sto se tice ovih nasih Kineza, kul su, iako su i oni uglavnom previse poskupeli, precenjuju svoju robu. Marnjavalo se vise puta, i s kamerama i bez njih, nekako me nikad nisu izvalili. To naravno kad smo bili klinci, sad mi je i zao malo zbog toga.
Smesan mi je bio dogadjaj kad sam s bratom isla da gledamo njemu neku igracku, nesto, ne secam se sad, uglavnom bilo oko osam uvece, prazna radnja, tu samo vlasnik koga su u gradu svi zvali Pera. I sad, gledamo mi po onim rafovima, on nas prati, i u jednom trenutku je toliko glasno prdnuo da nismo mogli da se pravimo da ne cujemo. Jedva se suzdrzavajuci da ne crknemo od smeha, nekako izadjosmo iz radnje :)

kakvo sečenje stopala?? o.O
jel kineskinjama ili japankama od malih nogu daju da nose malu obuću da im ne bi rasla stopala nego da imaju onako mawa swatka? Mislim da su japanke u pitanju......al našta liči to stopalo kad se izuje iz cipela haha da se ispovraćaš...kačio je neko i na čet ja mislim pre...

nije Japan, ja sam citala neki clanak o tome i zaklela bih se da je bila u pitanju Kina