Prijava

http://sirovahrana.hr/clanak/pocetni_koraci_u_sirovoj_ishrani-935

Ne smem ništa više da napišem, jerbo će Skočko o'ma da se stvori tu i počne da mi se podsmeva! :))
Inače, na ovom sajtu sjajnih recepata ima. Ima i onih uberfanatičnih, ali za one koji balansiraju između raznih načina ishrane, ovo je jako fino.

Ma neću te ismevati, oguglao sam već xD

Zanimljivi mi sastojci, ali gde da nađem sirov kakao prah, recimo. Ostalo i ne znam šta je... :)

Ova ishrana tera na drugačiji život, i na izopštenost od mesoždera ako nisu životinje. Kako da ne gledam ispod oka prostačinu koja se okomi na pečenje dok ja jedem diftunu u marinadi od limete. :)

Sve je stvar tvog rešenja. Ma šta da je razlog, dovoljno je da te okrene (treba da tebi bude dovoljan) ka takvom načinu ishrane, a samim tim i života. Promena ne mora da bude preko noći, može i postepeno da se sprovodi. Za mnoge nemirnice postoji zamena, neke su u receptima navedene samo zbog ukusa-zavisi od toga šta ko voli.

Skočko, fala Bogu dobrome, kacam jedared sigurna od tvoje posprde !
:)

E, da: i ovo

http://www.sirovahrana.rs/

http://www.kurir-info.rs/nasamarena-andelinu-dzoli-lekari-prevarili-da-odsece-dojke-clanak-793631

princip medicine jeste da ne operišete organe koji nisu bolesni

Ona nije imala rizik od 87 odsto da će dobiti rak dojke. Sama ideja o „procentima rizika“ je laž.

Posebna dijeta

Potrebno je bilo samo da jede mnogo sirovog limuna, crvenog grožđa ili crvenog vina, sirovog povrća iz porodice kupusa i jela bogata omega-3 kiselinama. Ista hrana za koju je poznato da sprečava formiranje bolesti srca, dijabetesa, Alchajmerove bolesti i drugih oboljenja. Naime, jedinjenje zvano indol-3-karbinol, koje se nalazi u kupusu ili brokoliju, zaustavlja iskazivanje štetnog potencijala gena BRCA 1.

Sirovo povrće jebe!

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Alkalizirajte%20ili%20umrite.pdf

Ovo je blaža varijanta.

Klopam tako skoro 3 godine. Fenomenalno je.
Od početne ideje, da smršam 5kg, to mi je postao način života.

A naslov knjige jebote ko neka sekta..
I, jel ti zivis vecno sad?

Naslov je sranje. Slažem se.

I, je l' si pročitao dalje od naslova?

Hehehe, moj deda alkalizirao domaćom mučenicom, i živeo 87 godina, ali na kraju je ipak umro. Možda zato što nije unosio dovoljno morskih plodova. Al gde i da nađe u bosanskim planinama morske plodove? :)

ne sudi o knjizi na osnovu korice. baš sam pametan, a?

ja ako pod hitno nešto ne preduzmem vjerovatno će me srce okinuti. jbg, volim da jedem sve što nije zdravo. ali, volim i sirovu hranu, kamenice, ježeve, ribu, kasoronje, svašta nešto jedem sirovo, ukusno je. o zdravom dijelu slabije razmišljam, momentalno.

Autor često spominje Stvoritelja odnosno Boga, što nekima može biti
zbunjujuće. Autor ne vjeruje da su ljudi samo posljedica genetskih slučajnosti u
evoluciji, već je uvjeren da postoji Nešto ili Netko, tko je Izvor svega. Svakom
je prepušteno da taj Izvor imenuje po svome: može biti Bog, Alah, Buda.

Ali, BUDA!!! WTF?

Dalje

Dakle, ne dajte se zbuniti - uzmite ono što vam koristi.

Iskreno, ovo mi na prvi pogled liči na Nju ejdž papazjaniju. Mada, ono, treba se zdravo hraniti. Al ja baš uživam u porocima, neki put mi i nije dobro kad se osećam sasvim dobro :) Pošto znam da ću umreti i da me neće nikad nigde više biti, sve što imam u ovom trenutku je intenzitet doživljaja, između ostalog hrane. Kad se uporedi korist jedenja sirovog brokolija sa večitom prazninom neegzistencije i ništavila, nekako mi nije do brokolija. U stvari jeste, ali da bude kuvan, preliven mešavinom maslinovog ulja i gnječenog belog luka, i malo majoneza sa strane, a na tanjiru još pastrmka na žaru. :)

majav
Naslov je sranje. Slažem se.

I, je l' si pročitao dalje od naslova?

Ma sprdam se malo.. Poznajem jednu devojku koja vec 2 godine fura tu alkalnu dijetu, ili kako se vec zove. Nije nesto smrsala, doduse nije ni bila debela nego se kao i svako zensko tripovala, ali kaze da se oseca mnogo bolje.. Krvna slika joj je savrsena, mada i meni je a zderem sve zivo i mrrrtvooo.
U principu, svaki rezim ishrane koji u sebi ne sadrzi gazirane sokove, raspale slatkise sa tonama secera, friteze i masti generalno je dobar.

Једна од највећих заблуда вегана, посебно кад крену да ваде разне "научњачке" аргументе за исхрану засновану искључиво на сировој храни. На првом месту се ти аргументи базирају на погречним истраживањима из педесетих која говоре о штетности хране која обилује засићеним мастима. Истраживања су оборена, само нико није обавестио вегане.

Као и све остало, и то је постало огромна индустрија. На пример, нико од њих неће или не зна да вам каже да су житарице штетније за организам од било каквог месишта које је природно (дакле, не месне прерађевине), а да вегани обољевају од болести исто као и сви остали људи (првенствено од рака, за који тврде да је та исхрана превентива и лек), док такав начин исхране доводи до ризика од многих болести које су повезане са недостатком супстанци које се налазе у намирницама које они не једу, а за које не постоји адекватна замена у биљном свету.

За све је најбољи лек умереност у свему.

Ево га солидан документарац на ту тему, рађен мало сензационалистички као и сви остали, али објашњава доста ствари:

http://www.youtube.com/watch?v=evcNPfZlrZs&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3Ddocumentary%2Bfat%2Bhead%26oq%3Ddocumentary%2Bfat%2B%26gs_l%3Dyoutube.3.2.0l5j0i5.405147.410249.0.414009.16.11.0.5.5.1.351.1647.2j8j0j1.11.0...0.0...1ac.1.11.youtube.UuLGkijRmCI&has_verified=1

Истраживања су оборена, само нико није обавестио вегане.

Oborio tim naučnika sa renomiranog instituta "Burger King, McDonalds & KFC", seems legit.

Acido-bazna ravnoteža je jako važna, jer njen poremećaj utiče na sve ćelije. Organizam ima mehanizme da to reguliše (puferi, bubrezi, pluća...)

pH krvi je blago alkalan 7,4. Sve ispod je acidoza.
Problemi nastaju na pH nižem od 6,8 kada se procjenjuje da čovjek ne može da preživi duže od nekoliko sati.

To su činjenice iz svuda u svijetu priznate medicinske literature (Fiziologija, Artur Gajton)

Tako da naslov knjige ipak nije toliko neistinit kako se čini, na prvi pogled.

ALKALIZIRAJTE ILI UMRITE

Kiseline, koje nastaju metabolizmom proteina ne mogu da se izbace preko pluća da u vidu CO2 već moraju preko bubrega. Kod većeg dnevnog unosa proteina nego što je potrebno je problematično na duge staze.

Ako se desi opstrukcija na respiratornim putevima, onda bubrezi kompenzuju kao i puferi, ali treba vremena da se organizam vrati u acido-baznu ravnotežu. Bar nekoliko dana.

Jedan običan lijek kao aspirin može da nas baci u blagu acidozu. Metanol iz alkoholnih pića (koji oksiduje u mravlju kiselinu)

E jebem mu sve, više mi se sere od zdrave hrane, teorija kako nas truju, kako hoće da živimo 50 godina i umremo čim odemo u penziju i ostalih sranja. Jebite se zdravohranci, lepše je živeti kako hoćeš i umreti od holesterola i ostalih bolesti sa 57 nego čitav život paziti šta jedeš i piješ i kad, i kako i u kojoj količini. A u kurac više, i ne treba da živimo duže ni zdravije, i ovako nas je previše i previše je penzionera.

Bio sam na toj sirovoj ishrani mesec dana, posto sam se nesto kurcio kako ja to mogu , onda sam izdrzao metar dana dok nije prosao rok i naravno vratio se regularnoj kuhinji. Moram da priznam da se jesam osecao bolje fizicki. Ali i da je taj tip ishrane vrlo dosadan i gej.
Jbg, jebo što ćeš da živiš ko kornjača kad ne možeš da pušiš, piješ i tamaniš gurmansku.

Eto, Bušido objasnio suštinu. Fegetski i dosadno.

Svi ćemo mi da udarimo kurcem o ledinu jednog dana.

lepše je živeti kako hoćeš i umreti od holesterola

E bre, holesterol kao štetna pojava je potpuna izmišljotina.

Nego, da pitam nešto: a šta je sa hlebom? Ne postoji na jelovniku kada se jede sirova hrana ili se žitarice isto unose samo u presnom obliku?