Prijava

Na balkonu 20 kg višanja. Iz mog voćnjaka. Milina. Ne moram da spremam ručak ni večeru, ni danas ni sutra. Voćni dani ♥

I ja pojedem kilo višanja za obrok, pre i posle toga spremim tortilju sa suvim vratom, sirom, pavlakom i kečapom, a za ručak pojedem pomfrita i pohovanog belog mesa pilećeg, a za doručak ispečem 4 jajeta i 3 viršle i za večeru čalabrcnem još nešto. I hoćeš da kažeš da je tebi lepše?

A što si sada baksuz? Tema je o sirovoj hrani, ne kapiram te.

Луди Чак
Mast ♥

Pistacije, bademi, lješnjaci... ♥

I hoćeš da kažeš da je tebi lepše?

Dok ne probaš nećeš znati kako mi je :)

Svako je lud na svoj način.

Na početku je većini izgledalo da preterujem.
Nakon pola godine su počeli da zapitkuju.
Nakon godinu dana su mi tražili literaturu (doduše, knjiga je napisana krajnje senzacionalistički i to odbija) jer su promene postale očigledne i primamljive.

I da...nema šanse da se odričem klope koju volim. Odričem se klope koja mi ne prija.

Ne znam, meni leti više odgovara da jedem samo salatu nego mesište, iako volim meso ali stvarno ga retko jedem kada je vrućina. Evo danas npr, za ručak jedem neku supu, paradajz, sir i rakiju.

To brate mili, ne moš po ovom kijametu da krkaš pečenje u masti do kolenice. Neka krem čorbica, malo barenog, prinač s povrćem, to sve ide. Osim ako ti pričinjava neopisiv merak da se nažderavaš pa posle samo zalegneš u ladovinu i pukćeš od najčistijeg zadovoljstva dok ti se osmeh širi od uva do uva, ako je tako - poštujem.

Volim sirovo voće i povrće a od druge sirove hrane mogu i vrlo rado jedem suši. U Japanu sam par puta oplenio švecki astal sa sušijem samo tako. :D Meso ako dobro nije pečeno nema šanse da jedem, više puta mi se dešavalo da vratim da se doprži krvav odrezak (a lepo kažem da ne bude krvavo, a skoro uvek mi donesu nepečeno).

Acido-bazna ravnoteža je jako važna, jer njen poremećaj utiče na sve ćelije. Organizam ima mehanizme da to reguliše (puferi, bubrezi, pluća...)

pH krvi je blago alkalan 7,4. Sve ispod je acidoza.
Problemi nastaju na pH nižem od 6,8 kada se procjenjuje da čovjek ne može da preživi duže od nekoliko sati.

To su činjenice iz svuda u svijetu priznate medicinske literature (Fiziologija, Artur Gajton)

Tako da naslov knjige ipak nije toliko neistinit kako se čini, na prvi pogled.

Објаснио господин:

Navedeno zakiseljavanje organizma ne desava se tek tako prikriveno. Tekst je napisan logikom kao kada bi popio litru kiselog soka od limuna ima da ti padne kiselost i gotov si. Za pad PH vrijednosti krvi (acidoza( potrebno je znacajnije narusiti taj balans u kratom vremenu, i to ce da izazove znacajne reakcije na organizmu, zbog cega ce trebati potraziti ljekarsku pomoc. Za razliku od simptoma raka kod kojih neki uopste ne postoje, i organizam izgleda i ponasa se kao zdrav sve do metastaze kada je kasno.

U svakom slucaju treba se zdravo hraniti ne vezano za rak ili ne. Zdravo znaci bogatom i raznovrsnom hranom i svakako imati ispravan stil zivota, sa dosta fizicke aktivnosti.

Rak je nesto sasvim drugo i nije tako jednsotavno i ima veze i a nasljednoscu, i sa okolinskim faktorom. I stil zivota i nacin ishrane moze svakako dovesti do raka, ali ne moze se poduci jasna crta da je uvijek i za svaki slucaj iskljuciv krivac samo nezdrava ishrana, poroci i los stil zivota. Na otkrivanju uzroka raka ima se jos raditi na polju istrazivanja.

Americki naucnici su ispitivali ostatke krapinskog neandertalca, i otkrili su tragove karcinoma kostiju, sto se za sad vodi kao najstariji otkriven oblik karcinoma. A sve u okolini bez industrije i industrijskih proizvoda, zagadjenog vazduha, stresa, i loseg stila zivota, i to mnogo govori.

Само што су вегани ко секта, па ко не живи ко они, тај је кретен и мора да умре. Ако занемаримо и чињеницу да дебело зарађују на томе.

Буди умерен у свему, надај се на немаш неких наследних или генетских фактора, ил да успуст ниси покупио неку болекчину, радијацију ил сиду, то ти је рецепт за здрав, срећан и дуг живот.

Evo danas npr, za ručak jedem neku supu, paradajz, sir i rakiju.

sir i rakiju.

Укиселиће ти се организам и умрећеш ужасном смрћу.

mesooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ftnj

Svako je lud na svoj način.

Tačno tako, ja sam čuo neke glasine da postoje i ljudi koji ne jedu meso ič! :)

Ne marim, ne osuđujem nikog i ne namećem nikom. Ako mi dolaze gosti sa posebnim potrebama u vezi hrane poslužujem ih u skladu sa njihovim navikama. Ako se ne najave dobiće ono što u kući ima pa kako god žele. Takođe, gde odlazim u goste ne odbijam ponuđeno, bez obzira šta ja o tome mislim. Jedem mnogo više povrća nego mesa, ne preterujem sa voćem, a osnovni princip u ishrani mi je da jedem samo ono što i inače raste u mom kraju i samo onda kad zaista i raste u mom kraju.

Jedini izuzetak je lubenica, nju obavezno kupim početkom juna u marketu, samo da prebijem žudnju...

sir i rakiju.

Ovo je moj pokojni deda cepao, domaći sir i domaća rakija i može da pije tri dana.

ja sam neumeren u svemu i nula karakter da to promenim. imam problem, znam. glupi hedonista, onaj najgori :) a nije smesno -.-

Mile, neumeren sam i ja, ali mi je lakše da pojedem pola kile sirove šargarepe nego da uključujem šporet na plus beskonačno...

ali mi je lakše da pojedem pola kile sirove šargarepe nego da uključujem šporet na plus beskonačno...

Znači neumeren plus lenj :)

provalio nas grujan :)
al zato ne idem u teretanu!