Prijava

Pa ako ima posla zašto te sami ne zovu, što moraš da ih cimaš i moljakaš i da se ciganišeš isto kao da će ti dati pare, a ne da ćeš ih zaraditi? Ja sam jednom u svom rodnom mjestu radio za zadrugu, bila onako dnevnicaa, posao ne baš lagan, a pare morao da moliš da te isplate.

Зависи у какву задругу западнеш, мада сезонску шљаку можеш наћи лаганини и без којекаквих задруга - конобарисање, грађевина, делење летака и шта ти ја знам.... А можеш да пробаш и неки Фрилансер зонфић....

More! Učlani se u stranku. Pa tamo njima dosađuj. I traži stalno da te izguraju da ti budeš precednik zadruge. Onda dogovaraj posao, neka tebe mole da im javiš kada bude posla i šišaj onih 30% i članarine. Samo budi uporan. Bolje budi uporan u stranci nego u zadruzi.
EDIT:
Ovo mi je jedna od jačih omladinskih zadruga : http://www.mjlady.com/
ЕДИТ:
То је у моје време организовала МЗ. Ове савремене задруге су капиталистичке. Ево примера:
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseMembers/1063966?code=FEAD177A586DD54CF63501D9C354BB4E9F851777

http://www.ozgrof.rs/

Ето. Сакупите се за 500 евра почетног капитала, у АПР (из 22. пута за првенца) и оснујте своју задругу. Па шишајте наивце.

Ако имаш њиву, можеш опуштено да одеш код локалног дилера, и он ти да неке лепе паре, и засадиш марихуану на своју њиву и заливаш је, не мислим целу њиву да засадиш, него нешто мало, и онда и ако провале пандури да има ту марихуане, нема шансе да докажу да си баш ти засадио, и боли те курац, свакако си на добитку...

Ако имаш њиву, можеш опуштено да одеш код локалног дилера, и он ти да неке лепе паре, и засадиш марихуану на своју њиву и заливаш је, не мислим целу њиву да засадиш, него нешто мало, и онда и ако провале пандури да има ту марихуане, нема шансе да докажу да си баш ти засадио, и боли те курац, свакако си на добитку...

Kasnije ti taj lokalni isti zovne kombajn za vutru, onaj sa plavom rotacijom. Ako imaš sreće odvedu te direktno u zatvor, ako nemaš ubije te rođeni ćale kod kuće.

Драгиша, ма није, бре, извучеш се лаганица, знам 2 лика који су то радили и ни дана нису били у затвору, били на разговору, и због недостатка доказа оптужба је повучена, и није доказано да ли је цвет намерно засађен, тако да оно, не могу да те ухвате због тога, једино са ким би могао да имаш проблема то је са дилером, али не мораш ти ни код сваке будале да идеш, одеш код једног, а ако си довољно храбар онда можеш и сам за себе да ваљаш, а семе је јефтино до јаја...

због недостатка доказа оптужба је повучена

Pre će biti da su nekog druknuli ;)

guglaj agencije za istraživanje tržišta beograd, ili market research agency beograd, da ja sad ovde ne reklamiram, ima ih nekoliko većih.
oni stalno imaju potrebu za anketarima raznoraznim, kinta nije neka, ali ni posao nije težak.

Други предлог ти је да се информишеш мало по нету, сад кад дође лето треба све и свашта да се бере, поготову вишње и малине. Е то се плаћа по килограму, рецимо 10 кинти да обереш кило, па ти удри. По највећој врућинчини, ако си млад и алав на паре иди, обереш 30 кила и ето ти 3000 дневно зараде.

druze, to ti je 300 kinti zarade, izuzev ako nisi mislio da je 100 dinara kilo, ne razumem se bas
u svakom slucaju mi deluje primamljivije od ovoga sto cuh o gradjevini, ali nisam siguran koliko ima vocnjaka u mom delu grada, dakle verovatno bih sa leve obale is'o u neku Cukaricu itd.

Имам још један генијалан предлог што се тиче зараде, узми и направи фб страницу, типа "сви ми који волимо фергусона" и шири је тако пар дана по сељачким страницама и брзо ће се накупти пун курац земљорадника паљевина, мало качиш неке слике о Фергусонима чисто да се они мало занимају, и онда кад страница достигне око 2-3000 људи онда направиш такмичење које ће се звати "избор за највећи кромпир" и онда кажеш да ти шаљу своје кромпире на твоју адресу да је учешће за игру да плате поштарину до тог места, и онда ти као изабереш тај неки највећи кромпир, и кажеш им да се може што више кромпира продати, и онда они ти тако шаљу кромпире ти лупиш био неки од 3 киле из Бачког јарка и сви сретни сви задовољни, и онда лепо продаш те кромпире некоме ко се тиме бави по мало нижој цени од обичне, јер не можеш уваљати пола тоне кромпира тек тако, и узмеш кинту да идеш чак и у грчку на море, а за курус имаш да искараш Наташу Беклавац и то 2 пута...

druze, to ti je 300 kinti zarade, izuzev ako nisi mislio da je 100 dinara kilo, ne razumem se bas
u svakom slucaju mi deluje primamljivije od ovoga sto cuh o gradjevini, ali nisam siguran koliko ima vocnjaka u mom delu grada, dakle verovatno bih sa leve obale is'o u neku Cukaricu itd.

Е, ма није, зајебао сам се. Мислио сам на 300 кила заправо. Мада се далеко мање набере, и плаћа се мало више по килограму ако се не варам. Изгуглај мало, има негде на нету нешто о томе.

Нема то у твом делу града, то имаш по селима, али фазон је што имаш ликове који имају комбије, и онда рецимо јави му се 10 радника као ти који би да узму кинту, а он им каже дођите од сабајле ту и ту (може рецимо и у центру БГ-а ако треба), он вас покупи и потрпа у комби и правац село. Кад завршите, исплата одмах и вожња назад у град.

a zavisi i koje voce, nije isto obrati kilo kupina i jabuka
300 kila je dosta, ali mislim da je realno nabrati 100 kila i uzeti 1000 za jedan dan (ako je neko krupnije voce, a za sitno pretpostavljam da daju i malo vise love)

Да да, ситно, вишње су ти ту најпопуларније.

Ако хоћеш паре, а са периферије си, ево шта требаш да урадиш. За месец, два ће кренути први кукуруз да ниче, иди и свако вече бери кукуруз,

Ili si loš trol ili si malouman, treće nema.

Elem, pre dve godine sam se učlanio u zadrugu, posle dve nedelje su me zvali na građevinu, postavljala se kamena vuna na krovu fabrike, zajeban posao, svi ispalili i čudom zvali mene. Satnica je bila 250din, meni je išlo 190, radio sam nekih 40 dana i zaradih odličnu kintu, isplatili iz dva dela, prvi deo na pola posla, drugi nakon dva meseca. Od tada ništa.

Gradjevina je verujem dosta teska i naporna, slusao sam razne price o tome i iako je kinta tu mozda i najveca sto se tice sezonskih poslova, nisam spreman toliko da rmbacim jer mi novac nije toliko hitan. Naravno, bilo bi dobro da iscupam neki posao, a ovo branje voca mi je najprivlacnije iako zasigurno nije lako. Mislim da bih se tu dobro snasao jer sam spretan sa rukama. Nisam upucen u tu proceduru, pa bih zamolio Pekija da malo pojasni.
Ne bih voleo da idem u Arilje ili negde tipa 300km od kuce pa da moram da spavam tamo i blejim par nedelja, vec, ako je moguce negde gde se radi tipa od 7 do 15h pa te vrate nekim organizovanim prevozom ili tako nesto. Kakvo je interesovanje za branje voca, jel imam sanse preko zadruge ili bolje da odmah krenem da se raspitujem? Imam neke druge stvari letos, pa me zanima u kom periodu traje branje.

Imam neke druge stvari letos, pa me zanima u kom periodu traje branje.

Jebo ja tvoju nastavnicu biologije...

Ili si loš trol ili si malouman, treće nema.

Ахахах видео и ја то, него нисам хтео да коментаришем, биће после "Види овог сељака зна кад се бере кукуруз".

Ne bih voleo da idem u Arilje ili negde tipa 300km od kuce pa da moram da spavam tamo i blejim par nedelja, vec, ako je moguce negde gde se radi tipa od 7 do 15h pa te vrate nekim organizovanim prevozom ili tako nesto.

Па да л' мислиш да се њима исплати да те возе из Београда на други крај земље да им береш воће? Има тога свуда, село имаш око сваког града. Ти из Београда можеш да пљунеш у плодну нам Војводину, па види. Могу да се кладим да на пола сата вожње има неко воћарско село.

Отишао једанпут у задругу, оставио податке и то је то, после се нису више јављали. На Новом гробљу такође има шанса за сигурну шљаку јер тамо сад примају две плате због распродаје свих слободних парцела и пред затварањем су, па задруга се договори са радницима да ови ладе јаја, а студенти чисте између гробова за неку ситну пару..