Prijava

http://www.magnumserbia.rs/SLIKE/Roba/VelikeSlike/Slika1502.jpg
Atomic power petarda, proizvodjac orion. Fenomenalna mala petarda. Moze da se nosi u novcaniku. Grozno glasna, fora je da se postavi plocastim delom na tvrdu povrsinu. Izbegavati postavljanje predmeta odozgo, tipa cigla. Geler moze da vas ubije. 900 dinara kutija od 40 komada, 25 dinara komad. Jeftine.
http://www.magnumserbia.rs/index.php?str=robadetalj.php&robaId=001502&bio=Pirotehnika%20-%20Petarde

ja sam atomic bacio na balkon i pocrnio mi prozor i do dan danas ne moze da se skine svime sam probavao

Наравно, па како да прођу новогодишњи празници без петарди?! Моји ортаци и ја смо добили по хиљадарку од родитеља као џепарац, и рекли су нам да не купујемо петарде, али ко шиша смараче ћалета и кеву, куписмо ми, па уштекали код Стеве, његови су сиромашни и боли их курац за то! Таман смо код њега за НГ, значи има да попијемо сви по литар Бени коле и бени наранџ сока и ту око пола 12 има да се тресе цео крај од петарди и ватромета! Ове године остајемо будни барем до 2 ујутру!!!1

Kao neko ko svake godine uvalja oko deset tona pirotehnickih sredstava moram reci da podrzavam ovu temu u potpunosti.
Inace pirotehnika se deli u cetiri klase, prvu moze da kupuje bukvalno ko hoce (male petardice i pirotehnicke igracke), drugu lica preko 18 godina, a treca i cetvrta su za profesionalnu upotrebu i nisu za slobodnu prodaju.
Kupujte u radnjama a ne na ulici, jer je bezbednije i jeftinije (a i pare idu meni, i naravno drzavi sto je jaaaako bitno), a i jeftinije je jer ovi na ulici isto nabavljaju od ovlascenih prodavaca, ako imate decu bolje idite i kupite im vi pa bacajte zajedno, a ne da se sama kriju i prave neka sranja pa da se povrede. Skoro sve povrede nastanu tako sto se deca kriju i eksperimentisu, cim ih nesto pustas oni gube interesovanje.
I bolje se ne raspravljaj ako ti smetaju petarde, ko god se drao na decu u inat mu bacaju samo njemu dok ne poludi pogotovu u zgradama.
Ako ti za nesto nije jasno kako se koristi-PITAJ! Ja oneme pricajuci ljudima da se raketa NE ZABADA u zemlju jer ce da pukne na zemlji (a raketa od 2000 din moze ozbiljno da povredi), da Box vatromet treba staviti na ravno i ucvrstiti, i da se petarda baca ODMAH posto se upali fitilj, da se iskoriscene pirotehnicke igracke prvo poliju vodom, pa bace u djubre i tako to.
Da se povredjuju i ljudi i deca-povredjuju se, prvi jer su uglavnom pijani a drugi jer su bez nadzora. Ako bi neko pokusao da zabrani ovu pirotehniku koja je bezbedna ako se pravilno koristi, poceli bi da rade pistolji, puske, bombe, dinamit i karbid, a sve to je daleko gore.
Potrebno je da prodje jos neka godina, ali polako se situacija poboljsava.

3 i 4 razred kupis na ulici naravno jer ko ce ovo da ti proda u radnji

http://i1.ytimg.com/vi/RDIT554g0JU/maxresdefault.jpg

http://www.diocommerce.com/katalog.html
najbolje petarde po meni ali sajt je sranje

Doživljaj pre jedno 5-6 godina, nije zajebancija:

Nešto tako pričali i kaže meni komšo Veco, onako se zamislio, ozbiljan: "Na dobrom su nam mestu crkvu napravili."
Nisam vernik, ali gledam šta koj kurac on čovek traktorista, nije neki zadrt, posvećen vernik niti detaljista da bi ga to zanimalo gde je crkva, šta koj kurac, livada oko crkve, nekih par kuća i kraj crkve kanal pun vode: "Što, Veco?"
- "Moreš bacat' bombe u kanal za Božić".

Ako bi neko pokusao da zabrani ovu pirotehniku koja je bezbedna ako se pravilno koristi, poceli bi da rade pistolji, puske, bombe, dinamit i karbid, a sve to je daleko gore.

Sva sreća nisu zabranil pa sad toga nema.

NEBACAM! Iam pametnija posla.

Sto ste hejteri? Naravno ja ne bacam petarde na trgu za ng nego u parku na taj 31.11. i po dvoristu za tucindan, badnji dan i bozic. A ti sto dodju na trg i zveknu tigra xf su stvarno slucajevi

http://www.magnumserbia.rs/SLIKE/Roba/VelikeSlike/Slika1502.jpg
Pisao sam ranije da je ovo odlična petarda. Kupio sam ove godine kutiju od 20 komada za 400 dinara. Petarde iz ovogodišnje kutije nisu ni prineti onima od prosle godine. Medjutim. Uzeo sam selotep i namotao jedno dvadesetak krugova oko petarde i sada radi mnogo bolje, ali opet slabije nego prosle godine. Dima pravi podjednako kao i proslogodisnja.

Moje novogodisnje naoruzanje

topovski
www.acme-fireworks.com/Attachments/product/201101/4d4375d6e86e4.jpg

ove su slicne onima koje koristim, imaju nekog tigra, odlicne za rafale.

www.boom.hr/images/pet02-triangl.png

ove sam vidzao, ali ih nisam kupovao, ove godine siurno.

www.vatromet.hr/news/uploads/271_v.jpg

Sad ide drama u tri čina:

1. Kao klinac sam pravio petarde sam, jebiga bile ilegalne, a crni barut džabe za lovce, nije bilo interneta nego nas nekoliko "genijalaca" za fiziku, matematiku i minsko-eksplozivna sredstva smislili sami sa električnim fitiljem od cekas-žice za sečenje stiropora (legalno kupiš). Sjebali struju u celoj zgradi kratkim spojevima, radila glimerica i na fikus kad je prisloniš.
2. Predavao sam engleski u osnovnoj školi klincu (sad odrastao čovek sa troje dece) koji nije imao dva prsta na desnoj ruci. Svako tri meseca je išao na "doradu" kod hirurga dok mu naposletku nisu odsekli i treći prst. Držao zelenu petardu u ruci dok nije pukla. Dobar čovek, vedar, nasmejan, drka levom.
3. Kupujem petarde u "Orion" prodavnici kod ovlašćenog pirotehničara. Samo male snage sa više dima i svetla nego pucanja. Ne vole mi ćerke eksplozije ali vole vatromet. Držim ih daleko kad palim fitilje, čisto da su bezbedne ali da vide šta je to i da osete moju zabrinutost i oprez kad koristim ta sranjca. Neko gore reče "bolje pod mojom kontrolom nego da eksperimentišu jer je zabranjeno".

Mi to nakupujemo pred NG da imamo tokom godine da plašimo lisice kad nam dođu oko kuće.
Inače, nisam neki ljubitelj, daš silne pare a čuješ samo kabum i gotovo...smor.

Ja sam kao mali voleo mnogo i bacao i drzali smo da pukne u ruci al niko nije ostao bez prstiju, jbg nismo bili svesni. A upisah se samo da vam ako nadjem link bacim jedan sajt sto je dobar za pirotehniku, imalo je na njemu uputsva da napravis sam sta hoces. Ne znam dal je u zivotu sajt jer nisam bio godinama na njemu.