Prijava

ali, oni nisu ograđeni, slobodno će da se šetaju... Kao da dovoze lavove ili tigrove... CAR!!!

mrsko mi je da čitam ali sigurno je nešto pametno čim je Vlade Limar otvorio temu. O čemu se radi?

VLADE LIMAR XAXAXAXAXAXA

izgleda da je neko fan stranice vojvodina na fb pošto se tamo takođe potegla rasprava o azilantima, da li oni trebaju da imaju potomstvo i trebamo li im odneti krišku krua katkad

Granjka, ne zanosim se ja tim temama o njihovim zločinima. Mislim, to je glupost da se gleda sa te strane. I kod nas ima toga, u nekim slučajevima još gore nego što je to neko od njih uradio. Toga ima svuda, da l' bio azilant ili državljanin po rođenju u toj zemlji. Isto tako se vuče i po inostranim novinama i vestima - Srbin osumnjičen za silovanje, oružanu pljačku, više krivičnih dela i slične baljezgarije. Stvar je samo što je svaki azilant finansijski teret za državu, grad ili opštinu gde je došao. Nijedna od zemalja gde vlada nemaština, beda i nezaposlenost ne želi još takvih problema, a mi moramo nešto da palamudimo.

Ovako, pošto sam iz gorepomenute banje evo informacije iz prve ruke: Ljudi su gomna.
90% tih azilanata su muškarci starosti 20-45 godina, radno sposobni i finansijski obezbeđeni kojima nedeljno na račune stižu sume za koje moj ćale radi 2 meseca.

Je l ti sjebana država - jeste, je l imaš para - imaš, ekstra, spičio si put Evrope da tražiš svoju sreću i bolji život. Došao si do pola puta. Prčvariš se tu u nekoj mizeriji od države, nije loše, boli te uvo, malo ćeš da čekaš pa pičiš dalje. Onda ti postane dosadno. Naravno došao si sa svojom ekipicom (ne)srećnika i tu ima još sličnih ekipica, mnogo ekipica . Pošto ti je dosadno što se nebi malo pokačio sa njima a ? Zašto ne bi izvukao nož na nekog pojurio preko pola Banje ? Zašto ne bi podvodio kurve ortacima jer brzo se crpe pare ovde, skupa neka državica jeftinije se kod nas radiš a i deblje su linije. Vidi ! klinče od 5 godina, ajd da je šutnem pa da se smejemo svi tome kako sam ja mnogo duhovit i pametan hehe. I da ne nabrajam dalje.
Tako su Banjaroši postali ksenofobi i nehumani mrzitelji svega što je strano.
SVEMU GORE NAVEDENOM SAM PRISUTVOVAO.
I kako se šibaju odvaljenim tarabama, i kako se seku kao majmuni (moj kum zvao hitnu), i kako dolaze taksiji novosadskih tablica jer Banja je jelte malo mesto, ove domaće neće da se eksponiraju toliko, a sa lerdi dolazi na basket vikendom.

Onda se javi neki glavonja iz Beograda i krene da prosipa muda.

Jebote, ko da je to nešto strašno, smesti ih negde, daj im da se ugreju i da jedu, i drži ih u zakonskom roku, pa posle ili u Evropu ili deportuj. To je utvrđeno zakonom.

Određivanje boravka u Prihvatilištu

Član 49.

Strancu koga nije moguće odmah prinudno udaljiti i strancu kome nije utvrđen identitet ili ne poseduje putnu ispravu, kao i u drugim slučajevima utvrđenim zakonom, nadležni organ će rešenjem odrediti boravak u Prihvatilištu za strance Ministarstva (u daljem tekstu: Prihvatilište) pod pojačanim policijskim nadzorom.

Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, strancu koji ima zdravstvene ili druge posebne potrebe, obezbediće se drugi odgovarajući smeštaj.

O žalbi na rešenje kojim je određena, odnosno produžena mera iz stava 1. ovog člana, odlučuje nadležni okružni sud.

Na postupak odlučivanja po žalbi iz stava 3. ovog člana shodno se primenjuje odredba člana 53. Zakona o policiji ("Službeni glasnik RS", broj 101/05).

Žalba na odluku o određivanju boravka u Prihvatilištu ne odlaže njeno izvršenje.

Trajanje boravka u Prihvatilištu

Član 50.

Boravak u Prihvatilištu traje do prinudnog udaljenja stranca. Vreme boravka u Prihvatilištu ne može biti duže od 90 dana.

Posle isteka roka iz stava 1. ovog člana, strancu se može produžiti boravak u Prihvatilištu ako:

1) mu nije utvrđen identitet;

2) namerno ometa prinudno udaljenje;

3) je tokom postupka prinudnog udaljenja podneo zahtev za azil u cilju izbegavanja prinudnog udaljenja.

Ukupno vreme boravka u Prihvatilištu ne može biti duže od 180 dana.

Sad, ko je pričao o lopovima koji su ovde došli da kradu i prose. Baš su našli gde će da se obogate od krađe i prošnje... A o Srbima koji su otišli da kradu i prose u zapadnu Evropu ne želim ni da pričam, svako zna ponekog.

I kako se šibaju odvaljenim tarabama, i kako se seku kao majmuni (moj kum zvao hitnu), i kako dolaze taksiji novosadskih tablica jer Banja je jelte malo mesto, ove domaće neće da se eksponiraju toliko, a sa lerdi dolazi na basket vikendom.

Onda se javi neki glavonja iz Beograda i krene da prosipa muda.

Po zakonu oni treba da imaju pojačan policijski nadzor, i objekat koji taj nadzor omogućava. To što je naša vlast i policija sposobna da diluje drogu i udara reket dilerima, a nije da ispuni svoje zakonske obaveze, najmanje su krivi ti ljudi. Na kraju, ajd da nikog nikad ne primimo ko traži da pobegne iz nekog sranja, samo ne znam kako bi se to odrazilo na naš status u drugim zemljama jednog dana kad budemo opet bežali. Mogu da zamislim reči nekih tamo stranaca kad nas budu gledali (ili dok su nas čak gledali) u tim sabirnim centrima: VIDI ŠTA RADE OVI SRBI!!! PA TO SU ŽIVOTINJE!!! Da nismo licemerni?

sto ih ti ne smestis kod sebe?

sto ih ti ne smestis kod sebe?

Tuše!
Pa ne smešta ih država u domove ljudi, nego u zgradu koja je u vlasništvu države. Građanima ni iz džepa, ni u džep.

СИЛОВАЋЕ ТИ АЗИЛАНТИ ЖЕНУ ВЛАДЕМАРЕ ДОК ТИ ОВДЕ КЕЊАШ

sto ih ti ne smestis kod sebe?

Nisam država.

Nisam država.

ako ti je vec toliko zao...pokazi da si covek.

Što nisu stavljali barikade kad su karjiššnici nagrnuli onomad iz vjekovnih ognjišta?

Što se tiče azilanata, ovo je za njih tranzitna stanica

primi ove, eto kroz koji mesec nova tura...pa tako u nedogled...
jedni odu dođu drugi.

Pa ne smešta ih država u domove ljudi, nego u zgradu koja je u vlasništvu države. Građanima ni iz džepa, ni u džep.

jel bi voleo ti da država odluči da na 50-100 metara od tvoje kuće smesti iste ove? ili još bolje da podignu tu negde romsko naselje?

eto slučajno znam povelik broj cigana iz beočina koji masovno odlaze u nemačku da traže azil, otac, majka, sin sa ženom i dvoje dece, ćerka sa mužem i četvoro dece, njeni roditelji, drugi sin sa ženom i decom...odu tamo, svaki mesec 800evra po glavi plus smeštaj i hrana, a tamo kukaju kako su ovde ugnjetavani, kako nemaju u srbiji nikakva prava, kako ih maltretiramo itd...brukaju nam zemlju bukvalno, i onda kad ih deportuju nazad jer vide da nema zašta da im daju azil vrate se ovde pa opet kradu i prose i kukaju.

Možda ovim jadnicima stvarno nije više ni do života, al lako je pričati to sa dovoljne fizičke udaljenosti...sumnjam da se razlikuju išta od klasičnih cigana kad su tako u krdu...a ko nije živeo u blizini cigana ne zna šta je pakao. Ne mislim na rome pojedince, nego baš na ta naselja i čopore.

što im se ne sagrade barake negde uz granične prelaze, tu su odvojeni od stanovništva...ionako traže azil, neće onda bežati preko granice sami od sebe...
ovo smatram maltretiranjem, jer stvarno niko nije dužan da trpi da mu država posadi 100 nekih azilanata pored kuće i tačka

Evo, ovo što navodi MladiLuk ne znam, to je da kažemo informacija iz prve ruke. Dobro i toga ima kod nas, nisu to azilanti izmislili, ali 'ajde. Za to ih treba kažnjavati mnogo strožije nego domaće stanovništvo.

kizo
Što nisu stavljali barikade kad su karjiššnici nagrnuli onomad iz vjekovnih ognjišta?

Ako troluješ, mnogo loše troluješ. A krajišnici su naš narod, identični nama, došli su u svoju zemlju, samo preko reke. Kome smeta, neka ga duva. Kratko.
A Valde, stvarno. Mogao bi da prihvatiš jedan kamion azilanata, ako se već sažaljevaš na njih. Nađite neki kompromis. Neka te nose na leđima do posla i nazad. Goli. U vunenim čarapama i air maxu sa buvljaka iz Pančeva. Realno, bio bi glavni keršme da te vide na leđima četir' azilanta.

ne mora ceo jedan kamion, nek prihvati jednog ili dva čoveka u svoju kuću

Što nisu stavljali barikade kad su karjiššnici nagrnuli onomad iz vjekovnih ognjišta?

a sto ne bi npr dali mogucnost svima u svetu da dodju vamo da studiraju i da konkurisu za dom?ono,mali student iz mongolije zeli vamo da studira.dobija dom,jebi ga, razdaljina...

što ja ne mogu da odem u švajcarsku da mi daju azil i pride masne pare

Мени ништа у вези тих азиланата није јасно. Како им је ово транзит? Ко ће да их прими у Европи? Зна ли се одакле су дошли? Имају ли документа? Шта су они? Избеглице нису, избеглица не тутне сома јура Турчину да га прошверцује до Њемачке.

И брате како то сиротиња, па правац за Њемачку? И како то интерполова акција сузбијања илегалног шверца људи баш се увек некако заврши у Србији па ти Србијо решавај оно што пре тебе нису Бугарска, Грчка, Турска и остале источне полудржаве?