Prijava

jel ledinacko jezero postoji i dalje? zar to nisu isusili?

jebes ta jezera, voda u sred leta bude ledena ko u frizideru da je stojala

ne znam da li su ga osušili, ali znam da je još pre par godina pretvoreno u privatno vlasništvo. Sve sa čuvarem na ogradi.

ja isto kolko znam da tamo vec par godina ne moze da se kupa....sta je razlog ne znam, dal su ga isusili jer treba nesto da se zida tu ili ili ili ne znam sta je, al kolko znam tamo se ne ide vise na kupanje

fali mi taj period zivota iako nikad nisam bio tamo da se kupam :(

ne ide se, priče su da je opasno zbog odrona i sranja, što i jeste tačno. Mada više verujem da je neko nastavio da eksploatiše taj kop, jer ovo jezero nije prirodno već veštačko, ako sam dobro informisan.

ma jezera su ionako mnogo opasna mesta za kupanje

jeste vestacko je ledinacko.....al nzm sta tu ima da se eksploatise

NI crnci u Africi kad idu da kopaju nemaju pojma šta kopaju.

I jeste i niste u pravu. Ali više niste u pravu. Nastavite.

AJDE DA SE OBJASNIMO TI I JA DECKO!
sta smo pogresili?

Nacionalni Park Fruška gora, od..., do... je prirodni rezervat pod specijalnom zaštitom države. Država u tu svrhu upošljava čuvare, koji su deo JP Nacionalni Park Fruška Gora. U sklopu nacionalnog parka nalaze se eksplataciona područja, na kojima se vadi kamen, drvo, laporac, kreč, ugalj. Jedno od tih područja je kamenolom Rakovac. Po privatizaciji kamenoloma Rakovac i Ledinci, doo Alas uzima pod zakup prvo Rakovac, pa pristanište, pa Drobilicu u ledinicima i napokon, po spajanju kamenoloma i kamenolom Ledinci. Za vreme stare države, pristup kamenolomu je čuvao neki brka sa Papovkom. Potom su devedesetih provaljene ograde, pa je brka čuvao samo noću. Početkom dvehiljaditih, mesna zajednica Stari Ledinici se nameće svojom turističkom organizacijom i propisuje uređenje jezera, čuvara plaže i parkinga. Za sve to vreme je to i dalje krug firme i kupanje je zabranjeno, što je istaknuto i jasno vidljivim znakom. Posle 2008 jaki mrazevi pokreću kamene ploče i dolazi do odrona. Jedan odron se dešava dok na jezeru ima ljudi i za malo odnosi tragedije. Uprava doo Alasa, shvata da su mogli biti utuženi milionski zbog idijota koji ležu pod klimavu stenu i stavljaju savremenu ogradu oko jezera i normalnog pripadnika fizičko tehničkog obezbeđenja, opremljenog crnom uniformom i CZ999 pištoljem, koji će ljubazno popričati sa vama, za razliku od brke.
Bešenovačko jezero je ostatak ekspatacije BFC. Beočinske Fabrike Cementa. Za vreme asanacije jalovišta i nasilanja zemlje, bilo je čuvano od strane čuvara Nacionalnog parka, takođe naoružanih. Danas čuvari slabo stižu da obiđu jezero. Kupanje je zabranjeno. Ako se skoro neko ubije tamo, država će zatvoriti jezero i postaviti naoružanog čuvara nacionalnog parka. Do tada možete da uživate u krečnoj vodi i kanibalskoj mlađi tovljenog šarana koja vas napada i grize dok plivate. Sloj kreša koji ostaje je jako loš za vaš nakiti stove, telefone, ali zato temeljno čisti motorno ulje, sinoćnu šminku, boju iz kose i pomaže u nameštanju trajnih frizura.
http://www.npfruskagora.co.rs/
Ima na sajtu sve ozbiljno objašnjeno.

WAU, sad bi se baš kupo tamo kad si tako kul odradio. :)

po ovome ispada da se nikad nije ni smelo kupati tamo!? ili sam samo ja citao kao inace na preskokce pa nisam ukapirao....

dodatak za snalaženje u republici srpskoj:

rasni nacrto kartu
http://sketchtoy.com/60834212

Treba napomenuti i da je plavo stari a crveno novi put.

Ako vas put nanese, svratite u manastir Vraćevšnicu. Ženski je manastir, i monahinje su veoma srdačne i rado primaju goste. Nama je danas ona koja je starešni, kako se to već zove, detaljno ispričala istoriju manastira, pokazala riznicu, konake... poslužila nas. Manastir je inače od istorijskog značaja, iz XIV veka. Na putu KG - GM je.

Tri kilometra severno je konak knjaza Miloša odakle se vladalo Srbijom prve tri godine od izbijanja II ustanka. U užasnom je stanju. Nalazi se u okviru dvorišta u kojem je kuća u kojoj žive neki opičenjaci (bar su mi tako izgledali). U podrumu u kojem je Miloš držao zatvorenike sad su šerpe, lonci, džakovi. Haos. Krov samo što se nije raspao, patos isto.

Banuše mi neki likovi sad na vrata odnosno prozor. Došli u Banju Koviljaču, kaže obilaze spomenike kulture .

Ti živiš u muzeju ili? :)

Ne nego u spomeniku kulture. Vila Cer, odnosno Desanka, proglašena za najlepšu predratnu vilu u Kraljevini, jedna od petnaestak očuvanih u Banji.