Prijava

Svaka čast Javio, tako ni moji nisu prodali ni metar zemlje u Hrvatskoj

Cao javio kako si.
Ne zaboravi da postoji nesto sto se zove determinizam i sto se ne moze obustaviti tek tako, samo od sebe, pogotovo ne medju ljudima. Da ti povucem paralelu, vlast demokrata ostavila je posledice koje jos uvek trpi sadasnja vlast, e isto je tako vlast obrenovica ostavila posledice po karadjordjevice. Nije majskim prevratom sve reseno. Ima jedan dogadjaj, kada je vladika uprkos tome sto nije dobio blagoslov otisao u albaniju gde su ga zarobili.nakon toga je usledila poruka aleksandra obrenovica, da ukoliko ih ne puste za tri dana, cela albanija biti okupirana. E vidis, ovo je redak slucaj da drzava radi u korist pojedinca.ali isto koliko je to radila, toliko i nije.evo uzmi za primer drajfusovu aferu, banditi nisu hteli da priznaju svoju gresku i tako su jedan zivot upropasitli, a ispostavice se i zivot francuske kao drustva.

E sad sa tim da drzavu boli kurac za pojedinca povezi govor majora gavrilovica koji poziva u boj, a svaku jw borbu preziveo. Pa kako je to moguce? Upravo zato nsto je vecina srba bila neobrazovana i samim tim laka za manipulisanje. Dovoljno je bilo reci u boj braco, za srbiju i oceve i decu svoju, a narod bi skocio i ne bi gledao dalje od nosa. i da se razumemo, nisu oni branili svoj narod, nego su izvlacili iz govana greske tadasnje spoljne politike.
Pasic bio budala , al bio pametan covek, video sta se radi, mada je on isti kao i oni.

I ja ti opet ponavljam naravno da ces ako te neko udari da vratis , ali pogledaj i razlog.zasto te je uradio, a ne kao neandertalac da se svetis samo njemu. Pa gori je ovaj zbog kojeg ispastas.

Glavu damo, trst ne damo..secas li se toga? Vrh ga je dao, kasnije napujdao narod da baca parole i tako skinuli sumnju sa sebe. Nemoj da si tako naivan.

Sve se vrti oko toga ko ce da jase a cija ce da budu ledja. Ko ce da tlaci, a ko ce da bude tlacen.
Vidis, zasto se velika srbija nije pravila kad je mogla? Zinulo kralju dupe da vlada sa vecom grupom i pravio SHS. Znas li koji je bio preduslov? Da srpski kralj bude kralj cele monarhije.nadam se da ti to nesto govori, pa ti idi i ratuj za takve.

Niena balavče srbijanski ne seri. Em si balav em nisi proživio rat nikad zato začepi

O, kvazimodo je konacno progovorio.
Pozdrav brate, sluzis li kako valja?

u ovoj debati sam na starni @valgenjab glglgl

A TI MAESTRO SLOBODNO MOZES DA ODJEBES!~!!

A sad odoh da spavam jebiga.

Javio nadam se da si shvatio, koga boli penis da dira tebe i tvoju porodicu? Ti koji su je cackali bili su napujdani od strane njihovog vrha, kao oni vojnici izmanipulisani koji se nadju u prvim redovima, kao i ono sto glavu daju, al Trepcu i Trst nikako. U tome je cela stvar. Neduzni stradaju zbog pojedinaca koji samo cekaju kad ce opeg da im se digne pa da izdrkaju, a pritom upravljaju masom ponasajuci se kao da imaju pravo na.zivote pojedinaca koji se nalaze u toj.masi.

Валгањага школски примјер авереџ Срба јуниора. Боли ме курац да ратујем идем преко гране, нећу да гинем за шаку политичара... Брка државу и тренутну власт, патриотизам са великосрпством, брка манипулацију народом са општом мобилизацијом у рату. Па јел би тако распредао о Пашићу и Драгутину Гавриловићу и викао ђе ћете народе видите да нас јебу ови горе, би ли тако говорио да ти дође Шиптар/Бугарин/Хрват 30 км од куће?
Јел конташ ти да су људи углавном ишли у рат јер им је земља, породица, имовина била иза линија фронта, а не јер су ето идеолошки залуђени. Е сад друга је ствар како је до тога дошло и ко је крив, али кад загусти о томе се не размишља, мисли се прије. Е и то је исто патриотизам, да се бориш да имаш уређену и стабилну земљу, бираш паметне људе који ће гледати да се никад не зарати, али ако већ мора да дође до тога, ти фино узмеш пушку и не питаш пуно.

srbujete li? neka, neka...

Mali prilog svesti o društvenim odnosima, klasnoj borbi i nacionalnom osećanju.
Članak na Vikipediji, mali.
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A2%D1%83%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Ти си очигледно погрешан возач. Ако ниси увидео сарказам у постовима на моје прве 3 стране, онда ти још једном говорим, овај пут читај пажљивије - СКИНИ ТЕ НАОЧАРЕ, НИСУ ТИ ПОТРЕБНЕ, ОЧИГЛЕДНО ДА НЕ ВИДИШ ДОБРО СА ЊИМА.

бркам манипулацију народа са општом мобилизацијом? А ко се мобилише него народ? Ајде размисли мало.

Ако, ако... Види, шиптар нема разлога да долази 30 км до моје куће, нити бих га напао док год не преузме нешто...
Да ти објасним. ОНИ СУ ИШЛИ У РАТ, ДА БРАНЕ СВОЈЕ КУЋЕ, ЕТО, кажете, а што су онда оне пичке викале ''у бој, јуриш, за мном'' и на крају сви који су то викали приживели. Па ајде пичко, ти погини први, кад си толико мудо. ТО МИ ЈЕБЕНО ОБЈАСНИ. То њихово понашање, како су проклети да узму народ који већ довољно пати и да још манипулишу њиме да спасу своје гузице. Еј бре,клинци су то били! 18 јебених година! И како нису били идеолошки залуђени, па то је само неколико година после мајског прврата, то је процват идеологије. Поготово КОМИТЕ кад су насттале, па то су све луди клинци ишли да ратују, нова иделошка генерација. А не заборави да је идеологија та која убија. Клинци, толико залуђени, узми за пример гаврила принципа. Па шта је он са својих јебених 18 година знао? Убио човека и тиме платиле хиљаде и хиљаде невиних жртава. Ко зна, можда би било 5 пута горе да није то урадио, али није на нама да судимо са ''шта би било кад би било'''као што си ти урадио.
и видиш, назови их како хоћеш, те вође неке дивизије, на њихово место стављали су се често млади људи. Зашто? Зато што им је лако испрати мозак, разумеш? Е управо су то урадили једном руском писцу, ккоји је са 20 година постављен да води једну дивизију. И сад замисли њега, неискусног, кад би подивљао и почео да урличе.

И ако су ишли да ратују за своје домове? Зашто су после јебеног рата и победе наставили да живе бедним животом и живели тако све док није дошао друг ИМ добри тито. Што нису узели оно што је њихово? Најтужније је од свега што је за време тог мртвог тиранина, поготово тамо 49, народ најбоље живео.

сети се мртве невесињске пуке 1885. Шта је тад било? Иссто народ ишао да ратује. И кад се један део босне ослободио, знаш ли шта си КЊАЗ ЦРНОГОРСКИ И КНЕЗ СРПСКИ УРАДИЛИ, послали јебено писмо у босну да се ПРИПОЈЕ СРБИЈИ, ОДНОСНО ЦРНОЈГОРИ. И шта је ту било, реци ми? Слали своје војнике да гину због њиховог итнерса, да би им се та ослобођена БИХ припојила, и кад је овај босанац одустао, КЊАЗ И КНЕЗ су јебено одлучили да пповуку војску. И реци да то није манипулација. Срећа је било што је већина њих одлучила да истраје и стала уз страну комшија, тачније браће.

Па ти иди и вичи и реци како ратујеш за свој дом, који је испоставиће се на крају окупирао лично твој владар.
Народ ратовао, а ови на врху то користили да се домогну славе и ордења. Па ти мало размисли.

E da, najbolje da ova zemlja nikad nije ratovala i da je ponudila guze svakome ko je hteo seksa.
Doduše, još bolje bi bilo da nijedna zemlja ne želi da ratuje protiv druge zemlje, ali stvari jednostavno tako ne stoje, i šta ćeš.

Možda je veći problem što je ova zemlja posle toliko ratovanja sebi dozvolila da joj uštroje vojsku i policiju pa sad i da zatreba stvarno ne znam čime bi se branili.

нико ни са ким не жели да ратује, може и на фињака да се ували, са лубрикантом. Кад се лепо подмаже, лепо и уђе.

Kad nam lepo ne uđe onda se ratuje (dokazano mnogo puta). Sad ne ratujemo, sad nam baš lepo ulazi.

Да, али неће испаштати тај који је задужен за ''примање'' и који је довео до тога, него народ. То је оно што треба да схвати возач наш слепи.

Beše neki deda kinez pre dve ipo iljade godina, napisao knjigu o ratu. Pa kaže kako postoje ortodoksne i neortodoksne mere ratovanja. Ortodoksne su sve ono što stoji u pesmama/knjigama istorije/filmovima. Neortodoksne mere su ono što dobija rat i to je sve ono što se spočitava neprijateljima: zabadanje noža u leđa, špiuniranje, širenje dezinformacija, genocid i sl. Znate onu priču o 10 000 Bugara koje neki naš kralj oslepeo i vratio za Sofiju. Verujem da Tute imaju prikladnu pesmu o tome, a kad razmisliš to je genijalno. Pa kolko je Bugara moralo da izdržava 10 000 slepih ljudi pošto ne verujem da su ih eutanazirali? Čak je i humanije (možda neprikladna reč) jer bi u suprotnom morali da pobijemo više Bugara a da postignemo isti efekat za okončanje rata. To su bila vremena...

Danas zadnje vreme došlo. Sve govedo do govečeta, školovalo se ne školovalo. Iskren da budem, danas bi išo u boj isključivo u paravojnoj jedinici, jer nemam poverenja u naše đeneralske glavice a ipak mi je stalo da pobedim/preživim.