Prijava

Pa i nije tako kurac zemlja bila ranije.

Opet sukob na granici. Deportacije počinju za 5 dana, tad će biti zanimljivo.

„Избегличка криза“ у Европи

Савремена збивања у арапском свету само су епизода у глобалном рату који Запад води против Русије. Криза арапског света је последица настојања владајућих капиталистичких кланова Запада да инструментализују муслимане за обрачун с Русијом.

Први потез био је уништење арапских држава које су имале пријатељске односе са Русијом и које су биле у стању да се супродставе Западној политици у арапском свету. Други потез био је стварање радикалних исламистичких војних формација које ће, временом, бити уједињене под командом најмоћнијих исламских лидера. У том контексту, Исламска држава добила је водећу позицију међу радикалним исламистичким групама. Њен најважнији задатак је да уклони све политичке снаге у арапском свету које сарађују са Русијом и да продре на територије бивших совјетских република са већинским муслиманским становништвом. У коначном, читава Средња Азија треба да постане нови Калифат који ће, уз економску и војну помоћ Запада, да отме Русији Кавказ и да дигне милионе муслимана који живе у Русији против Русије. Дићи исламску Азију против православне Русије представља најважнији стратешки циљ Запада.

Захваљујући одлучном супротстављању Русије агресивној политици Запада дошло је до пропасти Западне политике у арапском свету и до тога, да су се последице агресије прелиле на Европу. „Избегличка криза“ последица је пропасти покушаја Запада да арапски свет окрене против Русије.

Европа је саучесник у америчкој политици уништавања арапских држава и народа. Водећи европски политичари су „затајили“ јер су, руководећи се економским интересима најмоћнијих европских компанија, са слугерајским ентузијазмом следили америчку политику потцењујући опасност да се криза са арапског простора прелије на Европу.

Избегличка криза указује на праву природу Европе. Она није спремно дочекала „избегличку кризу“ јер се суочила са проблемима које не може да реши. „Избегличка криза“ условљена је природом европског капитализма који има анти-хумани и деструктивни карактер. Да се Европа заснива на солидарности, проблем избеглица одавно би био решен. Уистину, Европа се не заснива на солидарности, већ на владајућим принципима монополистичког капитализма „Уништи конкуренцију!“ и „Велика риба прождире малу рибу!“. Логори, жичане ограде, полиција, војска, напади на избеглице, подметнути пожари, фашистичка хистерија... то је једини одговор на „избегличку кризу“ који капиталистичка Европа, у којој још увек влада колонијални дух, може да пружи.

„Избегличка криза“ указала је на сву озбиљност егзистенцијалне кризе у којој се налазе европски народи. Панични страх од доласка „других“ последица је све драматичнијег биолошког пропадања европских народа. Иза спектакуларног паравана „потрошачког друштва“ одвија се последњи чин егзистенцијалне кризе Европе која ће имати фатални крај. „Избегличка криза“ указала је на то, да је капитализам довео европске народе на ивицу провалије.

И на примеру „избегличке кризе“ може да се види, да у нехуманом друштву хумани проблеми не могу да буду решени на хумани начин. Само у хуманом друштву хумани проблеми могу бити решени на хумани начин.

Љ. С.

Ispada da sve što se dešava u svetu je zbog Rusije.
Volim i ja Ruse ali ovo je paranoja.

Sve ovo šta rade ovim zemljama je zbog toga što su delimično protiv njih i zbog nafte, a ne zato što su za Rusiju.
Boli te velike sile kurac u suštini. Izrael i Rusija partneri, Kurdi dobri i sa Rusima i sa Amerikom, a protiv Turka, a Turci dobri sa Amerikom koje su dobre sa Arabijom..... Ne zna se više tu pouzdano ništa.

Obnovimo Vizantiju!

#VitezoviRedaZmaja #arkanoviSinovi #vevikasvrbija #PutinCar

Ima ova zamisao malih logstičkih problema, kao npr. šta sa 80 mil. Turaka muslimana?

Nek se vrate izvornoj pravoslavnoj veri, a ostali nek idu u saharu.

Srbija opet najmanja na ovoj karti. Dušmani!

Ima ova zamisao malih logstičkih problema, kao npr. šta sa 80 mil. Turaka muslimana?

ubedićemo ih da su srbi pravoslavci od janjičara

Зашто имам осјећај да ако дође до каквог већег срања ми Срби има опет да се највише прокурчимо и на крају опет да будемо јебани љуто кад се велики договоре?

2015. Šešelj pušten iz Haga.
Predviđanje za 2016.
http://s13.postimg.org/8wrj9p4o7/v1fko.jpg
Slučajnost? Hah.
#karlobag_ogulin_karlovac_virovitica

Nek se vrate izvornoj pravoslavnoj veri, a ostali nek idu u saharu.

Ne znam da li su ljudi svesni koliku je Vizantija predstavljala opasnost za srpsku državu sve dok je bila moćna, koliko srpskih vladara su joj bili vazali, koliko ratova, krvljenja, podmetanja, pohoda i izdaja je tu bilo? I sad još bi neko takvu državu u susedstvu, punu pravoslavnih Turaka, koji bi sigurno bili gori sto puta nego takođe pravoslavni susedni Bugari? Ne, hvala...

valdemare, kako komentarises rusko mesanje u sukobe u siriji?

Аууу. Према овом тексту, оснивање ИД у Либији је у пуном јеку
http://politika.rs/scc/clanak/344509/Svet/Da-li-Libija-postaje-alternativna-baza-dzihadista

Ko ih jebe treba Libiju čitavu da osvoje. Nije im valjao Gadafi eto im ga sad.