Prijava

Verovanje u apsolutni empirizam je takođe verovanje da te tvoja čula ne varaju, a to te dovodi u svojevrsni paradoks ako si ijednom u životu video optičku iluziju.

Model sa tim malim Suncem koje nikad ne zalazi nego nestaje iz vidokruga zbog perspektive mi bas nelogican i generalno sve to je klimavo, ali mi je zanimljvo samo ovo vezano za npr neki objekat koji se nalazi na razdaljini od tipa 40-50km nzm i vidi se sa jacim dvogledom a zbog zakrivljenosti Zemlje to ne bi bilo nikako moguce..ne znam bio je neki klip bio je u pitanju neki objekat sa druge strane jezera valjda..nisam se nesto mnogo bavio time a vidim ima milion klipova

Овако некако изгледа кад се расправљаш са равноземљашем.
https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience/videos/1479993735354966/

Mnogo nelogicnosti i u jednom i u drugom slucaju. Razumem likove koji se boje da ne spadnu s kornjace, ovi sajentolozi su toliko uzeli stvari zdravo za gotovo da se podrazumeva kako je idiot i ludak onaj koji postavi prosto pitanje. E nes rodjace.

Још нешто ме копка, Земља кружи око Сунца тачно утврђеном путањом, ако је веровати званичном убеђењу то је због сунчеве гравитације. Као и остале планете уосталом. Је ли могуће да никада нити један космички фактор није утицао на гравитацију Сунца па да дође до померања у распореду, удаљености и путањи? Сајентолозима је спика све шупљија.

па земља се не креће кружном већ спиралном путањом јер се и сунце креће кроз свемир првенствено због ротације целе галаксије

Нисам ни рекао да се креће кружном, што имплицира или да не читаш пажљиво или си неук, свакако не арчи тастатуру. Ти си човек домаћин о верник ко ја, питање је било за ове сајентологе и вегуне.

нисам ни прочитао јебе ми се

сигурно некад јесте било промене у облику путање и распореду само тад није било човека да сконта то

па земља се не креће кружном већ спиралном путањом јер се и сунце креће кроз свемир првенствено због ротације целе галаксије

Па ако гледаш релативно кретање Месеца у односу на Земљу, онда је путања елипса. Ако гледаш релативно кретање Месеца око Земље у односу на Сунце, онда је то спирала. Исто делује и кретање Земље око Сунца у односу на центар галаксије.

питање је било за ове сајентологе и вегуне.

Па равноземљаши су махом сајентолози и атеисти, а не верници. Има и ту понеки верник који све ово своди апсурд. Прво се позива на Бога, па она на научне доказе теоретичара равне Земље. Тотално бесмислено. А верских фанатика има и међу округлоземљашима и међу равноземљашима. Има их разних. Иначе и црква се одавно одрекла геоцентричног система, а и не оспорава постојање ванземаљаца.

Mozda katolicka unijatu

Mozda katolicka unijatu

Наша, православна, а не само католичка. Постојање ванземаљаца не противуречи Библији, није ми јасно, откуд ти такви зилотски ставови?

Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се.

Зар по теби није ово позивање човека да трага за нечим новим? Наука јесте између осталог и спознаја самог себе. Нервира ме та фанатична и театрална богобојажљивост јер сама наша вера осуђује претеривање у свему, а поготово лицемерје, лаж и гордост која је одлика свих великих Интернет верника.

Naprotiv, nemam nikakve zatucane i kategoricne stavove niocemu u zivotu (osim da je Zvezda favorizovana od drzave oduvek i da je moralna obaveza pruziti otpor i biti grobar), samo me nervira kad je bilo ko ubedjen da je bas toliko i neporecivo u pravu kao Darvinovci.

Cela prica se realno temelji na pretpostavkama, trenutna civilizacija nema ni znanje ni resurse da bilo sta potvrdi.

Mozda katolicka unijatu

Patrijarh carigradski Fotije je u 9. veku osudio delo Kozme Indikoplevsta u kom ovaj dokazuje da je Zemlja ravna i da su svi koji tvrde suprotno pagani (Bib. Gr, IV, 230)