Prijava

Da, Ledeni, Skoplje Live 2004.

Oblak, eto vidiš ja nikad čuo za ovoga, iako dolazi iz komšijske mi zemlje poznatoj po iznedrivanju terorista.

Oblak, eto vidiš ja nikad čuo za ovoga, iako dolazi iz komšijske mi zemlje poznatoj po iznedrivanju terorista.

Ja sam čuo tako što sam šljakao smenu u kafiću kada je išla pesma, pa sam zapisao. Nisam je nikad ranije čuo. Nakon pet dana, radim neku svirku i dolazi ortak koji je pevač sa forom, e da ti pustim jednu stvar. Naravno znaš šta.

Inače, danas se setio nakon mali milion godina...
https://www.youtube.com/watch?v=RtaLnz0CbH0

NIkad mi neće biti jasno kako je ladno pivo prva asocijacija na hrvatski rok. Po meni najbolji hrvatski rok bend su MAJKE. Usviranost, rokanje, glas Baretov je tokom devedesetih bio vrh i to su držali konstantu baš dugo. Obično se bend zamori nakon nekoliko godina izdavanja albuma ili ima oscilacija u kvalitetu, ali Majke su preko 10 godina nizali albume koje ne možeš da izdvojiš po kvalitetu, bukvalno ne možeš da napraviš razliku pesme iz 1998 i 1991.
Ladno pivo idu na galamu, mlataranje rukama, liriku i tako neke oprobane reperske fazone. Lik je reper, samo ima ima takav ''flow'' da se utapa u instrumental pa deluje kao da peva, ustvari ima specifičnu naraciju gde praskavo izbacuje reči i fraze, kao srdi se, ljut je, ali u suštini repuje :)
Goran Bare je primer prljave rokačine hrapavog glasa koji ume i da zapeva melodiju i da iznese emociju. Čak i sada, oronuo i izjeden od droge ponekad razgali srca svojih fanova tokom live nastupa.

Kud idijoti isto precenjeni debelo, slično ko ladno pivo samo malo kvalitetniji doduše, više vuku na pank, mada sve je to pop za sirotinjsku omladinu i ove žemske što nisu baš genetikom obdarene za manekenke i glumice, nego se pronalaze u tom miljeu - crvena farba na kosu, tamna šminka, kaput/đubretarac i flajka dvolitarke apatinca.

brkovi solidni takođe (pozz za originalnog pipača što mi ustupio šifru)

Brkovi su mi neki rang Pera Deformera, a to mi je već više preseravanje nego pank! Mada, opet, nisam baš kredibilan po tom pitanju. Bolji mi je Piknik malko.

ja mislim da su svi ovi što ste ih naveli - sranje.

Pank je sranje jbg, ne varim ga nikako i iritira me.

Ledeni, napušiš se kurca. Poz za tebe

OK su, ništa spektakularno, dolaze juna valjda, možda odem, ne zato što sam neki fan nego zato što se malo šta dešava u ovom smrdljivom gradu pa da se razbije rutina.

OK su, ništa spektakularno, dolaze juna valjda, možda odem, ne zato što sam neki fan nego zato što se malo šta dešava u ovom smrdljivom gradu pa da se razbije rutina.

U kom gradu trunes nesreco?

U Nišu.

ŽIVELA VELIKA BUGARSKA!

Htedoh napisati da si iz nekog Nisa ili Cacka. Jbg. mi ravnozemljasi sa severa mu dodjemo kao Lanisteri za ove juzne krajeve.

Dobro, sranje je, al bar je Radnički ispret Partizana.

Je l' tako Bombi? :D

Zivim u nisu 10 godina. Moja verzija pakla

Cuo sam da imate bar dobrih kafana dole.

Uvek možeš da se vratiš u Vranje Zapata xd

U Nišu i Vranju nisam bio nikada, mada sam relativno puno putovao, i van zemlje, a po Srbiji i dijaspori baš. No nekako mi na pomen Vranja i Niša uvek iskrsnu slike polugole Koštane koja igra po astalima, dok Bata Živojinović sav u belom razbija čašu o astal i seče dlan.

Ma kamo sreće da je tako... :D

Dobro jbg, ni ja nisam bio u Vranju.